בטטה מקורמלת

מאת

בטטה מקורמלת

אי אפשר היה לסיים את שבוע יפן של הפרויקט “אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית” בלי קינוח. ולמרות שקינוחים זה לא הצד החזק של יפנים, לפחות לא מבחינת הטעמים שאנחנו רגילים אליהם ואוהבים, עדיין נמצא משהו לא פחות ממדהים לסגור איתו את הארוחה היפנית – בטטה מקורמלת.

בטטה מקורמלת
בטטה אמאל’ה

אני מודה, כשדקלה, השותפה שלי לשבוע יפן ובעלת הבלוג “מכופפת מקלות” הציעה בטטה בתור קינוח, הייתי קצת סקפטית. כלומר, ידוע שבטטה זה ירק מתקתק, אבל מכאן ועד להקפיץ אותו עם סוכר עדיין יש מרחק לא מבוטל.

בטטה מקורמלת
בטטה שכבשה אותי

ותקשיבו – בטטה מקורמלת זו ה-הפתעה של שבוע יפן מבחינתי. כל המנות יצאו טעימות ומהממות, אבל במנה הזו הרגשתי שהבטטות יצאו מגדרם כדי לשמח אותי 😊 טיפ של דקלה – תבחרו בבטטות צרות ומאורחות כמה שיותר. וכן, משתמשים בהן יחד עם הקליפה, אז תקרצפו טוב.

בטטה מקורמלת
ככה זה נראה בהתחלה

לדקלה יש שיטה מגניבה לחתוך בטטה כך שהחתיכות יצאו זהות בגודל, אבל לא זהות בצורה. תוכלו לראות אותה מדגמנת את החיתוך באינסטגרם שלי בסטורי, או בהיילייט שנקרא שבוע יפן. אבל גם חיתוך פשוט לקוביות בגודל בינוני יעשה את העבודה.

בטטה מקורמלת

בזכות הקליפה הזו שאנחנו משאירים על הבטטות, הן שומרות על הצורה ולא הופכות למושיות. הן מתקרמלות להן בכמות מאוד שפויה של סוכר, מתרככות מבפנים, מקבלות צבע היסטרי וטעם נדיר. והתוספת הקטנה של רוטב סויה בסוף בכלל מעיפה את המנה לשמים.

בטטה מקורמלת
“סוכריות” בטטה

זה כמו להוסיף מלח גס לבראוניז שוקולד עשירים – אותו אפקט של טיפה מלוח במתוק שעושה כל כך נעים לבלוטות הטעם שלנו. אני אשכרה הרגשתי מרומה שאף אחד עד כה לא סיפר לי שבטטה יודעת לעשות את הטריק הזה ולהפוך לסוכרייה – לקינוח לא שגרתי אך לחלוטין מושלם 😊

בטטה מקורמלת

אם קשה לכם לחשוב על המנה של בטטה, שיש בה גם קצת סויה, במושגים של קינוח, אתם לא יפנים 😊 וזה בסדר, ישראלי זה הכי. אתם מוזמנים לא לשייך את הבטטה המקורמלת לשום קטגוריה. פשוט תכינו ותהנו מהגאונות והיופי שבפשטות.

בטטה מקורמלת
חתיכה קטנה של גן עדן יפני

הקינוח הזה כל כך בסיסי וקל להכנה שחובה לנסות אותו. מה יש לכם להפסיד? מדובר בארבעה מרכיבים שיהפכו אתכם לאנשים שבעים ומאושרים יותר. מנה נפלאה, טעימה, מפנקת, וגם ללא גלוטן. מוכנה תוך רבע שעה. רק מוכנה שתתענגו עליה. הדרך הטובה ביותר לסגור את שבוע יפן. אם אתם מכינים, אל אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  אני מודה שוב לדקלה חיון “מכופפת מקלות” על שיתוף הפעולה הכל כך פורה וטעים. שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים יפניים טבעוניים? נסו את:

שניצל טופו יפני

ראמן

אגדאשי טופו

גיוזה

 

בטטה מקורמלת

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
3 בטטות צרות ומאורכות עם הקליפה
2 כפות שמן
3 כפות סוכר חום
2 כפיות רוטב סויה, או תמרי ללא גלוטן
הגשה:
שומשום
שומשום שחור

 

אופן הכנה:

  1. שוטפים היטב את הבטטות ומקרצפים היטב את הקליפה. מסירים את הקצוות, חוצים את הבטטות לאורכן וחותכים לקוביות בינוניות.
  2. שמים במחבת את השמן, הסוכר והבטטות. מכסים במכסה ומטגנים על להבה בינונית. כשמתחילים להישמע קולות פצפוץ מהמחבת, מנענעים אותה קלות לפיזור הסוכר.
  3. מבשלים כ-8 דקות. מידי פעם מערבבים בעדינות את קוביות הבטטה על מנת שישחימו מכל הצדדים.
  4. כשהבטטות רכות ושחומות, מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים ומכבים את האש.
  5. מגישים מיד.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את הסוכר החום בסוכר לבן.
  • אי אפשר להגיע לתוצאה זהה עם מייפל או סילאן. זה רק 3 כפות סוכר, אז הפעם נסו לזרום 😊
הדפסה
2 תגובות
  1. סנדרה גלובוס 3 ימים לפני
    הגב

    לא מצוין איזה שמן לבטטות

    • אולגה טוכשר 3 ימים לפני
      הגב

      כי זה לא מאוד משנה. אצלי קנולה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם