פירה חלבון טבעוני משעועית לימה ובטטה לבנה

מאת אולגה טוכשר
ינואר 3, 2021

פירה חלבון טבעוני משעועית לימה ובטטה לבנה

חשבתי לא מעט מאיזה מתכון להתחיל את שנת 2021 בבלוג. מצד אחד, רציתי משהו מיוחד ובולט. מצד שני, תחילת השנה זה גם תחילת שבוע, וזה מחייב מתכון פשוט ושימושי. מפה לשם, החלטתי להתחיל ממשהו פשוט, טעים ובריא – פירה חלבון טבעוני משעועית לימה ובטטה לבנה.

פירה חלבון טבעוני משעועית לימה ובטטה לבנה

סיבה נוספת להתחיל דווקא מהמתכון הנהדר הזה היא חדשנות. שלי אישית. אתם מבינים, עד עכשיו לא ניסיתי שעועית לימה. אני מתה על קטניות, ועדיין היא נשארה מתחת לרדאר שלי. מזל שהחברה שלי מאשה הכינה לי אותה. מדובר בשעועית גדולה, חמאתית ומתקתקה עם מרקם וטעם חלומי, וגם מאוד פשוטה לתפעול.

פירה חלבון טבעוני משעועית לימה ובטטה לבנה
פירה במרקם שמיכת פוך 🙂

אם אתם רוצים שהמרקם של הפירה יהיה חלק ואוורירי, אל תתעצלו ותורידו מהשעועית המושרית את כל הקליפות. מצד אחד זה לא חובה. מצד שני, זה כמעט ולא לוקח זמן ומשפר משמעותית את התוצאה. הפירה יוצא רך וחלק כמו קטיפה.

פירה חלבון טבעוני משעועית לימה ובטטה לבנה

אני יודעת שפירה זה בד"כ תוספת, ולא מנה עיקרית. אבל הפירה הזה לגמרי יכול להוות ארוחה שלמה ומזינה, במיוחד אם מגישים אותו עם סלט ירקות בצד. שעועית לימה היא מקור מושלם לחלבון מהצומח, ובטטה מבושלת זה פחמימה עם ערך גליקמי נמוך. והמנה עצמה ללא גלוטן.

פירה חלבון טבעוני משעועית לימה ובטטה לבנה
ביס מושלם ומלא חלבון

אז כל הטעם וכל הבריאות כבר בפנים. המתכון אומנם לא סופר סקסי, אבל הוא פשוט, טעים, בריא, מזין ומשביע. הוא כל מה שהבלוג שלי שואף להיות. ושעועית לימה בהחלט שווה היכרות – נסו אותה בהקדם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים טעימים ובריאים? נסו את:

לביבות בטטה וברוקולי אפויות

מוקפץ נתחי סויה עם ירקות

תבשיל חצילים וחומוס ללא גלוטן

טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה

פאי פטריות ובטטה מקמח כוסמין

 

פירה חלבון טבעוני משעועית לימה ובטטה לבנה

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2 מנות:
1 כוס שעועית לימה
1 בטטה לבנה בינונית / תפוח אדמה
מלח ופלפל לפי הטעם
הגשה:
מעט שמן זית
בצל ירוק קצוץ

 

אופן הכנה:

  1. משרים את השעועית ל-24 שעות בכמות גדולה של מים. מסננים ומורידים מהשעועית את הקליפות.
  2. מבשלים את השעועית כ-30 דקות, או עד שהיא מתרככת.
  3. במקביל מקלפים את הבטטה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים עד שהיא רכה גם כן. מסננים ושומרים בצד את נוזלי הבישול.
  4. מעבירים את השעועית והבטטה למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה וסמיכה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים מעט מנוזלי הבישול. מתבלים את הפירה במלח ופלפל לפי הטעם האישי.
  5. הכי טעים להגיש את הפירה הזה עם מעט שמן זית ובצל ירוק קצוץ. או עם סלט ירקות בצד להשלמת ארוחה.

 

הערות:

  • אין לכם 24 שעות להשריית השעועית? תשרו אותה ל-4-5 שעות במים רותחים.
  • אפשר למעוך את הפירה בעזרת מועך תפוחי אדמה רגיל, אבל אז המרקם יהיה קצת פחות חלק.
  • אפשר להכין את הפירה גם עם בטטה כתומה רגילה, אבל אז הוא לא יהיה לבן.
  • אפשר להחליף את הבטטה גם בתפוח אדמה או ב-1/3 כרובית מבושלת.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

2 תגובות

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם