חשבתי לא מעט מאיזה מתכון להתחיל את שנת 2021 בבלוג. מצד אחד, רציתי משהו מיוחד ובולט. מצד שני, תחילת השנה זה גם תחילת שבוע, וזה מחייב מתכון פשוט ושימושי. מפה לשם, החלטתי להתחיל ממשהו פשוט, טעים ובריא – פירה חלבון טבעוני משעועית לימה ובטטה לבנה.
סיבה נוספת להתחיל דווקא מהמתכון הנהדר הזה היא חדשנות. שלי אישית. אתם מבינים, עד עכשיו לא ניסיתי שעועית לימה. אני מתה על קטניות, ועדיין היא נשארה מתחת לרדאר שלי. מזל שהחברה שלי מאשה הכינה לי אותה. מדובר בשעועית גדולה, חמאתית ומתקתקה עם מרקם וטעם חלומי, וגם מאוד פשוטה לתפעול.
אם אתם רוצים שהמרקם של הפירה יהיה חלק ואוורירי, אל תתעצלו ותורידו מהשעועית המושרית את כל הקליפות. מצד אחד זה לא חובה. מצד שני, זה כמעט ולא לוקח זמן ומשפר משמעותית את התוצאה. הפירה יוצא רך וחלק כמו קטיפה.
אני יודעת שפירה זה בד"כ תוספת, ולא מנה עיקרית. אבל הפירה הזה לגמרי יכול להוות ארוחה שלמה ומזינה, במיוחד אם מגישים אותו עם סלט ירקות בצד. שעועית לימה היא מקור מושלם לחלבון מהצומח, ובטטה מבושלת זה פחמימה עם ערך גליקמי נמוך. והמנה עצמה ללא גלוטן.
אז כל הטעם וכל הבריאות כבר בפנים. המתכון אומנם לא סופר סקסי, אבל הוא פשוט, טעים, בריא, מזין ומשביע. הוא כל מה שהבלוג שלי שואף להיות. ושעועית לימה בהחלט שווה היכרות – נסו אותה בהקדם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים טעימים ובריאים? נסו את:
טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה
פירה חלבון טבעוני משעועית לימה ובטטה לבנה
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2 מנות:
1 כוס שעועית לימה
1 בטטה לבנה בינונית / תפוח אדמה
מלח ופלפל לפי הטעם
הגשה:
מעט שמן זית
בצל ירוק קצוץ
אופן הכנה:
- משרים את השעועית ל-24 שעות בכמות גדולה של מים. מסננים ומורידים מהשעועית את הקליפות.
- מבשלים את השעועית כ-30 דקות, או עד שהיא מתרככת.
- במקביל מקלפים את הבטטה, חותכים לקוביות גדולות ומבשלים עד שהיא רכה גם כן. מסננים ושומרים בצד את נוזלי הבישול.
- מעבירים את השעועית והבטטה למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה וסמיכה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים מעט מנוזלי הבישול. מתבלים את הפירה במלח ופלפל לפי הטעם האישי.
- הכי טעים להגיש את הפירה הזה עם מעט שמן זית ובצל ירוק קצוץ. או עם סלט ירקות בצד להשלמת ארוחה.
הערות:
- אין לכם 24 שעות להשריית השעועית? תשרו אותה ל-4-5 שעות במים רותחים.
- אפשר למעוך את הפירה בעזרת מועך תפוחי אדמה רגיל, אבל אז המרקם יהיה קצת פחות חלק.
- אפשר להכין את הפירה גם עם בטטה כתומה רגילה, אבל אז הוא לא יהיה לבן.
- אפשר להחליף את הבטטה גם בתפוח אדמה או ב-1/3 כרובית מבושלת.
2 תגובות
שלום אולגה.
לדעתך אפשר עם שעועית אחרת? לבנה/אדומה?
כן מיכל, אבל הטעם יהיה שונה, פחות מעודן