אני מקווה שנשאר לכם מקום בלב ובבטן לעוד מתכון אחד של אוזני המן. החודש היה עמוס, ולמרות שהכנתי את העוגיות האלה כבר לפני שבוע, רק עכשיו מצאתי זמן לכתוב את הפוסט. אבל הי – לדעתי לפחות היה מאוד שווה לחכות לגרסה הזו של אוזני המן טבעוניות בריאות במילוי כדורי אנרגיה.
אוזני המן האלה באות לכפר על עוגיות השוקולד המושחתות המושלמות שהעליתי כאן בתחילת השבוע. כי איזונים זה טוב, וגם עוגייה בריאה יכולה להיות טעימה וכיפית.
אני הכנתי אותן על בסיס קמח כוסמין 70%, אבל אפשר להשתמש גם בכוסמין מלא, או לחלופין בקמח לבן רגיל. יש במתכון רק 40 גרם אבקת סוכר, זה ממש קצת. אני לא מציעה להמיר במייפל כדי לא לפגוע במרקם הפריך של הבצק. אבל השוס הגדול של העוגיות האלה זה מלית של כדורי אנרגיה! משם מגיעה המתיקות.
נכון שקיימת מלית תמרים או מלית אגוזים, אבל זה קצת משעמם. אני הכנתי תערובת של אגוזים, משמשים מיובשים, קוקוס, קקאו וסילאן. אתם יכולים להחליף מרכיבים כאלה או אחרים, בהתאם לטעם האישי שלכם, ולכדרר את התערובת לכדור אנרגיה אישי שישב בתוך אוזן המן.
המלית שומרת על צורת הכדור גם באפייה, ולא נשפכת ובורחת החוצה. הבצק הפריך מזהיב יפה. והעוגיות יוצאות יפות, מגרות וטעימות. אפילו שאני לא מתלהבת מאוזני המן, נהניתי מהן ממש 😊
מדובר בעוגיות טעימות ובריאות שישדרגו את הקפה או התה שלכם בסופ"ש הסגר הזה. בואו נקווה שיהיה אחרון. הן יסגרו את הפינה של המתוק בחג בלי לפגוע אנושות בניסיונות של הרבים מאיתנו לשמור על הגזרה. הן פשוטות להכנה, לא יבשות מדי ומיוחדות לדעתי. אבל אני כמובן לא אובייקטיבית 😊 אז נסו אותן בכל זאת ותחליטו בעצמכם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שמח ובתאבון!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים בריאים לפורים? נסו את:
עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד צ’יפס
עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין ללא סוכר
אוזני המן טבעוניות בריאות במילוי כדורי אנרגיה
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-24 עוגיות:
בצק:
210 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין / קמח לבן
10 גרם (1 כף שטוחה) קורנפלור
150 גרם שמן קוקוס מוצק / נטורינה קרה
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
¼ כפית מלח
1 כף רסק תפוחים לא ממותק
1 כפית מים קרים (במידת הצורך)
מלית כדורי אנרגיה:
2 כוסות אגוזים / שקדים
8 משמשים / תמרים מיובשים
4 כפות קוקוס טחון
1 כף גדושה קקאו
2 כפות סילאן טבעי / מייפל
גרידת תפוז (אופציונלי)
* מעט מים במידת הצורך
הגשה:
סילאן (אופציונלי)
אבקת סוכר (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, הקורנפלור, השמן, אבקת הסוכר והמלח ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את רסק התפוחים ומעבדים עוד כ-30 שניות. רק אם הבצק לא דביק, מוסיפים את המים.
- אוספים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר בזמן הכנת המלית.
- מכינים את המלית: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה ודביקה. אם היא לא מספיק דביקה, מוסיפים מעט מים, ברמה של כפית.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח עבודה מקומח לעובי של 3-4 מ"מ. בעזרת קורצן או כוס קורצים עיגולים ומסדרים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם הבצק נדבק למשטח העבודה, מקמחים אותו עוד.
- מברישים את קצוות עיגולי הבצק במעט מים. יוצרים מהמלית כדורים בגודל אגוז ושמים אותם במרכז כל עיגול. מקפלים את הבצק משלושה כיוונים מסביב לכדורי האנרגיה לקבלת צורה של אוזן המן. מהדקים היטב בקצוות. מעבירים למקרר ל-20 דקות (או יותר אם רוצים).
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים כ-20-25 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות.
- מצננים ומגישים. אפשר לזלף קצת סילאן או לפזר אבקת סוכר.
הערות:
- אפשר להשתמש בקמח לבן, או קמח כוסמין לבן, 70% או מלא.
- חשוב ששמן הקוקוס או הנטורינה יהיו קרים מאוד.
- אפשר לשחק עם מרכיבי כדורי אנרגיה בהתאם לטעם האישי.
- אפשר להכין את העוגיות מראש, להקפיא ולאפות בצמוד להגשה.
2 תגובות
רוב המרכיבים של הבצק לא באמת בריאים. כוסמין זה ממש לא בריא בניגוד למה שאנשים חושבים. כבר עדיף חיטה מלאה
הי סיון. שכל אחד יעשה את השיקולים משלו 🙂