סקורדליה – ממרח תפוחי אדמה יווני

מאת

סקורדליה – ממרח תפוחי אדמה יווני

שבוע יוון במסגרת הפרויקט “אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית” ממשיך עם סקורדליה – ממרח תפוחי אדמה יווני. או מטבל – תלוי איך תרצו אותו. סקורדליה זו מנה יוונית קלאסית, טבעונית ביסודה, אז לא הייתי צריכה להמיר מרכיבים כאלה או אחרים. ואיזה כיף שיש אותה בעולם 😊

סקורדליה – ממרח תפוחי אדמה יווני

את הממרח הזה מכינים או על בסיס תפוחי אדמה, או על בסיס לחם רטוב, למרות שכבר יצא לי לטעום סקורדליה שעשויה מקשיו ושקדים. הבסיס אומנם חשוב, אבל יש במתכון הזה מרכיבים מהותיים עוד יותר.

סקורדליה – ממרח תפוחי אדמה יווני
המרכיבים הסודיים של סקורדליה

כמו שכבר אמרתי בפוסט הקודם, המטבח היווני הוא כל כולו שמן זית משובח. בנוסף, במתכון של סקורדליה מככב גם שום. ואני רציתי לשדרג טיפה את האירוע, אז הוספתי גם אגוזי מלך. בעצם מדובר כאן על פירה משודרג עם מלא שום ושמנ”ז.

סקורדליה – ממרח תפוחי אדמה יווני

אנחנו רגילים לאכול פירה כתוספת, או כמנה עיקרית. ויוונים הפכו אותו או לממרח, כשסקורדליה מוגשת עם לחם, או למטבל, אם היא מוגשת עם פלטת ירקות למשל. בקיצור, תחשבו עליה במושגים של חומוס שעשוי מתפוחי אדמה 🙂

סקורדליה – ממרח תפוחי אדמה יווני
תתמכרו ל”חומוס” החדש

אני מאוד אהבתי את הקונספט. אני שרופה על תפוחי אדמה, אז אני מראש קהל שבוי. אבל שילוב פירה אהוב ומוכר עם שום ושמן זית היה ממש מפתיע וטעים! המנה סופר פשוטה להכנה ושווה ניסיון וטעימה. אז מקווה שאכן תכינו. אם אתם מנסים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים יווניים טבעוניים? נסו את:

מרק שעועית לבנה – פסולאדה

גבינת פטה טבעונית

עלי גפן ממולאים באורז מלא וקינואה

 

סקורדליה – ממרח תפוחי אדמה יווני

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
750 גרם (3 בינוניים) תפוחי אדמה
1 כפית מלח גס
½ כוס אגוזי מלך (אופציונלי)
3 שיני שום
180 מ”ל (¾ כוס) שמן זית
1 כף חומץ בן יין / חומץ תפוחים, לפי הטעם
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
הגשה:
שמן זית
2 גבעולי בצל ירוק, קצוץ
לחם או פיתות / ירקות חתוכים

 

אופן הכנה:

  1. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה.
  2. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר ומבשלים כ-20-25 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומשאירים ל-10 דקות בתוך המסננת, כדי להיפטר מכל הנוזלים.
  4. שמים במעבד מזון את האגוזים, השום, שמן הזית, החומץ, מלח ופלפל וטוחנים לתערובת אחידה.
  5. מועכים את תפוחי האדמה לפירה.
  6. מוסיפים לתפוחי האדמה את תערובת השמן ומועכים היטב לממרח אחיד. טועמים ומתקנים את התיבול.
  7. מגישים את הסקורדליה כמו שמגישים חומוס: בצלחת או קערה, עם שמן זית והרבה בצל ירוק. עם לחם / פיתות למריחה, או ירקות חתוכים כמטבל.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את החומץ במיץ לימון.
  • אפשר להכין את המנה בלי אגוזי מלך, או להחליף אותם בפקאנים.
הדפסה
4 תגובות
  1. מירה 3 חודשים לפני
    הגב

    אחלה מתכון להביא כמתארחת (ברור שגם כמארחת 🙂 ) … רק מתי זה יקרה כבר?

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      תודה! בינתיים תתאמני קצת 🙂

  2. מעיין 3 חודשים לפני
    הגב

    איזה קטע, אני מכינה שנים פירה עם שום ושמן זית, אבל אף פעם לא חשבתי עליו כמטבל- נשמע מושלם, במיוחד עם האגוזים והבצל הירוק, בערך כל מה שאני אוהבת בצלחת אחת 🙂

    • אולגה טוכשר 3 חודשים לפני
      הגב

      לגמרי 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם