טופו מוקפץ ברוטב טחינה

מאת

טופו מוקפץ ברוטב טחינה

לפעמים אני מפתיעה את עצמי. אני שמחה שיש לי עדיין את היכולת הזו 😊 המרכיבים של המנה שבפניכם מאז ומעולם מונחים לי מתחת לאף, ואיכשהו עד היום לא חשבתי לשלב אותם יחד. וככה, מתוך הברקה רגעית, נולד טופו מוקפץ ברוטב טחינה.

טופו מוקפץ ברוטב טחינה
ארוחה צבעונית ובריאה

יש לי בבלוג כבר מלא מוקפצי טופו. זה לא סוד שאני מעריצת טופו מספר אחת במדינה. אין מצב שתפתחו את המקרר שלי ולא תמצאו שם חבילה או שתיים של חומר הגלם המושלם הזה, שהוא גם חלבון נפלא מהצומח, וגם סוג של דף קולינרי לבן.

טופו מוקפץ ברוטב טחינה
רוטב טחינה נדיר

אתם קובעים איזה טעם הוא יקבל, ולאיזה כיוון לקחת אותו. הפעם כאמור שידכתי לו טחינה גולמית, שזה גם משהו שתמיד יש לי בבית, ורוב הסיכויים שגם לכם. השילוב יצא כל כך טעים ומפתיע, שיש מצב שהוא יחליף לי בזמן הקרוב את רוטב חמאת הבוטנים שאני כל כך אוהבת.

טופו מוקפץ ברוטב טחינה

הוספתי לטחינה הגולמית כמה משדרגי טעם, ביניהם קצת סרירצ’ה, והרוטב יצא טיפל’ה מתקתק ופיקנתי בו זמנית. מאוד עשיר, סמיך, קטיפתי. הוא עוטף את הטופו בצורה מושלמת, והופך אותו למעדן. אגב, המנה הזו גם נטולת גלוטן וגם כשרה לפסח. אומנם יש עוד זמן עד החג, אבל בהחלט אפשר להתחיל להתכונן עם רשימת מתכונים לערב החג וחול המועד.

טופו מוקפץ ברוטב טחינה
ארוחת צהריים או ערב מושלמת

אני ממש ממליצה לכם להכין את המנה הזו – זה טעים, בריא, נטול גלוטן ומלא בחלבון, וגם סופר זריז ופשוט להכנה. המרכיבים בסיסיים, כך שאת הטופו המוקפץ הזה אפשר להכין בספונטניות, ללא תכנון מוקדם. תגישו אותו עם אורז וירקות, והוא יהיה לכם ארוחת צהריים או ערב מושלמת, טעימה ומזינה. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

רוצים עוד מתכונים של טופו מוקפץ? נסו את:

טופו מוקפץ ברוטב שומשום עם אורז ובוק צ’וי

טופו מוקפץ ברוטב חמאת בוטנים

טופו מוקפץ עם פטריות, גמבה ואדממה

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

טופו מוקפץ עם ירקות בזיגוג מבריק

 

טופו מוקפץ ברוטב טחינה

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2 מנות:
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן ומיובש
1 כף שמן
1 כפית שמן שומשום
60 מ”ל (1/4 כוס) טחינה גולמית
60 מ”ל (1/4 כוס) מים
1 כף רוטב סויה / תמרי
1 כף מייפל טבעי
1 כפית חומץ אורז / מיץ לימון
1 כפית סרירצ’ה / ¼ כפית שבבי צ’ילי (אופציונלי)
הגשה:
אורז
שומשום
ירקות פריכים

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את הטופו למלבנים או קוביות.
  2. מחמיים במחבת את שני סוגי השמן ומטגנים את הטופו משני הצדדים עד להזהבה יפה.
  3. בינתיים שמים בקערה את הטחינה הגולמית והמים ומערבבים היטב עד שמתקבלת טחינה אחידה.
  4. מוסיפים לקערה את הסויה, המייפל, חומץ האורז או מיץ לימון, ואם רוצים – גם את התוספת החריפה, ומערבבים היטב עד שמתקבל רוטב חלק.
  5. יוצקים את הרוטב למחבת עם הטופו ומקפיצים אותו במשך 10-15 שניות. מכבים את הלהבה.
  6. מפזרים מעל הטופו שומשום, ומגישים מיד עם אורז וירקות. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אם אין לכם שמן שומשום, אפשר להסתדר בלעדיו.
  • לגרסה נטולת גלוטן יש להחליף את רוטב הסויה הרגיל ברוטב סויה תמרי ללא גלוטן.
  • אפשר להחליף את המייפל בסילאן טבעי.
  • אפשר לא להשתמש בתוספת החריפה. אבל הרוטב לא יוצא חריף, אלא פיקנטי ומאוד טעים. אז ממליצה לא לוותר.
הדפסה
6 תגובות
  1. saraled חודש 1 לפני
    הגב

    הי אולגה,

    המתכון הזה נראה מעולה ומפתיע – אנסה בסוף השבוע ואשתדל לעדכן. אה, והכנתי את עוגיות השוקולד “הפשוטות” – יצא מעולה! תודה רבה!

    אוהבת את סגנון הכתיבה שלך! שבת שלום

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי שרה, שמחה שאהבת את העוגיות, ובהצלחה עם המוקפץ 🙂 ספרי לי איך יצא

  2. גל חודש 1 לפני
    הגב

    לומר את האמת, לא הייתי בטוחה לגבי המתכון.
    אבל, אני ממש אוהבת טופו וממש אוהבת טחינה – אז למה לא לנסות.
    מפה לשם, יצא מעולה!! קל במיוחד להכנה, המון טעם.
    יוכן שוב בוודאות. תודה!

    • אולגה טוכשר חודש 1 לפני
      הגב

      הי גל, שמחה שהצלחתי להפתיע 🙂 תודה על פרגון!

  3. מיכל שחר שבוע 1 לפני
    הגב

    שלום אולגה.
    יצא נהדר.
    לבתי היה מעט מתוק, אז ממה לדעתך כדאי להוריד, מהטחינה/מייפל?
    ואם כן כמה?
    לא שמתי את הסררירצ’ה.

    • אולגה טוכשר שבוע 1 לפני
      הגב

      הי, אפשר להוריד מהמייפל. פשוט תוסיפי בהדרגה לפי הטעם האישי.

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם