קארי טבעוני אדום עם טופו וירקות

מאת אולגה טוכשר
אפריל 27, 2021

קארי טבעוני אדום עם טופו וירקות

בתקופה האחרונה, בגלל כל העניין של מעבר דירה, אני אוכלת הכי לא מסודר שיש. אתמול תפסתי את עצמי חוטפת עוד עוגייה, חמישית במספר, בדרך מהמטבח לסלון, והבנתי שאני מגזימה. אז עשיתי הפסקה והכנתי ארוחה נורמלית: טעימה, פשוטה ומזינה. הכנתי קארי טבעוני אדום עם טופו וירקות.

קארי טבעוני אדום עם טופו וירקות
מנה טעימה וצבעונית

אני מאוד אוהבת את הז'אנר הזה של אוכל: אסיאתי, חריף, צבעוני, מלא בטעמים. אני אוהבת שבקארי יש הרבה רוטב, ואפשר להגיש אותו עם אורז מבושל פשוט, ולא לדאוג לעניין התיבול. בצלחת הגשה, כשהרוטב מתערבב עם האורז, הטעמים מתאזנים בעצמם.

קארי טבעוני אדום עם טופו וירקות
מלא רוטב עשיר וחריף להרטיב את האורז

הקארי הזה יותר פשוט להכנה מכל קארי אחר, כי הרוטב בעצם מוכן ומגיע בצנצנת. אני חייבת להגיד שהוא די חריף. כל מי שכמוני אוהב חריפות טובה, מוזמן להשתמש בצנצנת שלמה. ומי שבעד פיקנטיות עדינה, עדיף שישתמש בחצי, וישלים את הכמות החסרה ע"י תוספת חלב קוקוס או מים.

קארי טבעוני אדום עם טופו וירקות

כדי שהארוחה תהיה מזינה ומשביעה, הוספתי לקארי קוביות טופו. זה חלבון מהצומח שאני הכי אוהבת. אפשר כמובן בלעדיו, אבל לדעתי הוא מוסיף המון, וגם סופג נפלא את טעמי הרוטב. גם עם הרכב הירקות אפשר לשחק. אני הלכתי על שילוב בטטה, שעועית ירוקה וגמבה.

קארי טבעוני אדום עם טופו וירקות
ביס נועז בטעם אסייה

הקארי הזה לא רק פשוט להכנה, הוא גם ממש זריז – לוקח פחות מחצי שעה להכין ארוחה גדולה שמספיקה לכמה אנשים, או לאדם אחד לכמה ימים. זה גיוון מעולה לשגרת העוגיות והארגזים שלי 😊 מנה טעימה, צבעונית וכיפית. יומיומית, אבל מיוחדת. ממליצה לכם לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

מתכון לקארי טבעוני אדום עם טופו וירקות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-3-4 מנות:
2 בטטות קטנות, מקולפות וחתוכות לקוביות בינוניות
2 כפות שמן
150 גרם (1/2 חבילה) טופו מסונן, מיובש וחתוך לקוביות
1 כף שמן
1 בצל בינוני, קצוץ
2-3 שיני שום, כתושות
100 גרם (קופסה קטנה) רסק עגבניות
120 מ"ל (1/2 כוס) מים רותחים
340 גרם (1 צנצנת) רוטב קארי אדום של מאסטרשף
1 כפית מלח, או לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
200 גרם שעועית ירוקה טרייה / קפואה ומופשרת
½ גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
הגשה:
אורז מבושל
כוסברה קצוצה

 

אופן הכנה:

  1. מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה מכל הצדדים עד להזהבה קלה. מעבירים לצלחת.
  2. מוסיפים עוד כף שמן למחבת ומזהיבים מכל הצדדים גם את קוביות הטופו. מעבירים את הטופו לצלחת עם הבטטות.
  3. מוסיפים עוד כף שמן למחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות, המים הרותחים, רוטב הקארי האדום, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים 3-4 דקות על אש נמוכה. טועמים ומתקנים את התיבול.
  5. מוסיפים לרוטב את השעועית הירוקה, מחזירים למחבת את הבטטה והטופו, מערבבים היטב וממשיכים לבשל ביחד עוד 3 דקות.
  6. מגישים מיד עם אורז מבושל.

 

הערות:

  • אם המנה חריפה (והיא די חריפה), אפשר לדלל את הרוטב עם מים רותחים או חלב קוקוס. אפשר גם להשתמש בחצי מכמות הרוטב שבצנצנת. אבל קחו בחשבון שכשאוכלים את הקארי עם אורז לא מתובל, החריפות מתאזנת.
  • אפשר לא לטגן את הטופו לפני ההוספה לרוטב. פשוט הטיגון מייצר מעטפת קריספית חביבה.
  • אפשר להכין את המנה בלי הטופו, אבל זו תוספת מזינה ובריאה של חלבון מהצומח.
  • אפשר להשתמש בירקות לפי הטעם האישי. ישתלבו מעולה: תפוחי אדמה, כרובית, ברוקולי, אפונה, זוקיני, דלעת, דלורית וכו'.

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים מהמטבח האסיאתי? נסו את:

טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי

פטריות מוקפצות ברוטב אסיאתי

טופו מוקפץ ברוטב שומשום עם אורז ובוק צ’וי

טופו מוקפץ ברוטב חמאת בוטנים

מוקפץ ירקות

מוקפץ נתחי סויה עם ירקות

0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

8 תגובות

    1. בעיקרון זה תלוי בטעם. אבל נגיד על כף ממרח פחית חלב קוקוס ומים לדילול. ואז לטעום ולתקן

  1. היי! יצא לי טעים מאוד תודה רבה על המתכון! רציתי לדעת כמה זמן אפשר לשמור?

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה