בתקופה האחרונה, בגלל כל העניין של מעבר דירה, אני אוכלת הכי לא מסודר שיש. אתמול תפסתי את עצמי חוטפת עוד עוגייה, חמישית במספר, בדרך מהמטבח לסלון, והבנתי שאני מגזימה. אז עשיתי הפסקה והכנתי ארוחה נורמלית: טעימה, פשוטה ומזינה. הכנתי קארי טבעוני אדום עם טופו וירקות.
אני מאוד אוהבת את הז'אנר הזה של אוכל: אסיאתי, חריף, צבעוני, מלא בטעמים. אני אוהבת שבקארי יש הרבה רוטב, ואפשר להגיש אותו עם אורז מבושל פשוט, ולא לדאוג לעניין התיבול. בצלחת הגשה, כשהרוטב מתערבב עם האורז, הטעמים מתאזנים בעצמם.
הקארי הזה יותר פשוט להכנה מכל קארי אחר, כי הרוטב בעצם מוכן ומגיע בצנצנת. אני חייבת להגיד שהוא די חריף. כל מי שכמוני אוהב חריפות טובה, מוזמן להשתמש בצנצנת שלמה. ומי שבעד פיקנטיות עדינה, עדיף שישתמש בחצי, וישלים את הכמות החסרה ע"י תוספת חלב קוקוס או מים.
כדי שהארוחה תהיה מזינה ומשביעה, הוספתי לקארי קוביות טופו. זה חלבון מהצומח שאני הכי אוהבת. אפשר כמובן בלעדיו, אבל לדעתי הוא מוסיף המון, וגם סופג נפלא את טעמי הרוטב. גם עם הרכב הירקות אפשר לשחק. אני הלכתי על שילוב בטטה, שעועית ירוקה וגמבה.
הקארי הזה לא רק פשוט להכנה, הוא גם ממש זריז – לוקח פחות מחצי שעה להכין ארוחה גדולה שמספיקה לכמה אנשים, או לאדם אחד לכמה ימים. זה גיוון מעולה לשגרת העוגיות והארגזים שלי 😊 מנה טעימה, צבעונית וכיפית. יומיומית, אבל מיוחדת. ממליצה לכם לנסות. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה בתאבון!
מתכון לקארי טבעוני אדום עם טופו וירקות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-3-4 מנות:
2 בטטות קטנות, מקולפות וחתוכות לקוביות בינוניות
2 כפות שמן
150 גרם (1/2 חבילה) טופו מסונן, מיובש וחתוך לקוביות
1 כף שמן
1 בצל בינוני, קצוץ
2-3 שיני שום, כתושות
100 גרם (קופסה קטנה) רסק עגבניות
120 מ"ל (1/2 כוס) מים רותחים
340 גרם (1 צנצנת) רוטב קארי אדום של מאסטרשף
1 כפית מלח, או לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
200 גרם שעועית ירוקה טרייה / קפואה ומופשרת
½ גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
הגשה:
אורז מבושל
כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
- מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה מכל הצדדים עד להזהבה קלה. מעבירים לצלחת.
- מוסיפים עוד כף שמן למחבת ומזהיבים מכל הצדדים גם את קוביות הטופו. מעבירים את הטופו לצלחת עם הבטטות.
- מוסיפים עוד כף שמן למחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, המים הרותחים, רוטב הקארי האדום, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים 3-4 דקות על אש נמוכה. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מוסיפים לרוטב את השעועית הירוקה, מחזירים למחבת את הבטטה והטופו, מערבבים היטב וממשיכים לבשל ביחד עוד 3 דקות.
- מגישים מיד עם אורז מבושל.
הערות:
- אם המנה חריפה (והיא די חריפה), אפשר לדלל את הרוטב עם מים רותחים או חלב קוקוס. אפשר גם להשתמש בחצי מכמות הרוטב שבצנצנת. אבל קחו בחשבון שכשאוכלים את הקארי עם אורז לא מתובל, החריפות מתאזנת.
- אפשר לא לטגן את הטופו לפני ההוספה לרוטב. פשוט הטיגון מייצר מעטפת קריספית חביבה.
- אפשר להכין את המנה בלי הטופו, אבל זו תוספת מזינה ובריאה של חלבון מהצומח.
- אפשר להשתמש בירקות לפי הטעם האישי. ישתלבו מעולה: תפוחי אדמה, כרובית, ברוקולי, אפונה, זוקיני, דלעת, דלורית וכו'.
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים מהמטבח האסיאתי? נסו את:
טופו מוקפץ בסגנון אסיאתי עם ברוקולי ועגבניות שרי
טופו מוקפץ ברוטב שומשום עם אורז ובוק צ’וי
8 תגובות
הי, אם אני משתמשת בממרח קארי אדום ובקרם קוקוס מה הכמויות שצריך לשים ? תודה
בעיקרון זה תלוי בטעם. אבל נגיד על כף ממרח פחית חלב קוקוס ומים לדילול. ואז לטעום ולתקן
מתי השתמשת/ הוספת את הגמבה?
הי, אחרי הבטטה, יחד עם השעועית
היי! יצא לי טעים מאוד תודה רבה על המתכון! רציתי לדעת כמה זמן אפשר לשמור?
תודה רבה! שמחה שאהבת 🙂 אפשר לשמור עד שבוע במקרר
רק להגיד שהתמונות מדהימות!! ממש עושה חשק ואני רצה להכין
תודה! מקווה שתאהבי 🙂