מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין

מאת

מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין

תגידו לי מזל טוב – אחרי תקופה פסיכית של אריזות, ניקיונות וסידורים, סוף סוף עברתי דירה! ולמרות שהייתי סופר עסוקה, עדיין בין לבין הצלחתי להניע את מרתון שבועות 2021. בשבוע שעבר פרסמתי כאן את לחמניות השמרים במילוי “גבינה”, ועכשיו אני מתכבדת לשתף את המתכון המושלם הזה של מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין.

מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין
מאפה שכדאי לקחת לחיים

ולמה הוא כל כך מושלם? כי מעבר לזה שמדובר בבצק שמרים רך ואוורירי כמו ענן, שקשה מאוד להפסיק לנשנש, מדובר במאפה יפהפה ומרשים שללא ספק יתפוס מקום של כבוד בשולחן החג בשבועות.

מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין

הכנתי את המתכון בשיתוף עם תנובה, וכדי שהמאפה באמת יתאים לרוח החג, שדרגתי אותו במילוי פתיתים בסגנון גאודה. הם הופכים את המאפה הזה ל”גבינתי” ועשיר במיוחד. וזה בנוסף לשימוש בהכנת הבצק במשקה סויה, שגם מוסיף למרקם המאפה אקסטרה רכות ועסיסיות, בהשוואה לבצקי שמרים על בסיס מים.

מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין
משחק הרכבה

בנוסף ל”גבינה” השתמשתי בעלי תימין שנותנים תוספת טעם עדינה ונפלאה ממש. אם אתם לא בקטע של תימין, תוכלו להלחיף אותו בעשבי תיבול אחרים לפי הטעם האישי, או לגמרי לוותר על התוספת הזו. המאפה עדיין יצא מעולה.

מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין

כאמור הכנתי את המאפה בצורת תלושותי – כלומר הוא מורכב מקטעי בצק נפרדים שלאחר האפייה קל וכיף להפריד זה מזה בתלישה. אפשר להכין אותו בתבנית אינגלישקייק רגילה, או בתבנית לחם, אבל אני בחרתי בהגשה חגיגית, והשתמשתי בתבנית קוגלהוף עגולה.

מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין
מהמם מכל זווית

ואני כל כך מרוצה מהתוצאה! באמת שלפעמים אני מפתיעה את עצמי 😊 המאפה תפח, ועלה והשחים. “הגבינה” נמסה ו”הרטיבה” כל פרוסה ופרוסה מבפנים. היה לי מאוד עצוב לפרק את כל היופי הזה, אבל הסקרנות לגבי טעם המאפה ניצחה. הרי בשביל זה התכנסנו.

מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין

אז כמובן קודם כל הברשתי את המאפה טוב טוב בשמן זית ותיעדתי מכל זוית אפשרית – כי אי אפשר שלא. אתם מאמינים שכל הכיף הזה מגיע עם ערך מוסף אדיר של קמח כוסמין?

מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין
וככה בדיוק תולשים אותו

ולבסוף הצדקתי את השם שלו ותלשתי כמה פרוסות. תקשיבווווו – זה יצא נדיר! מאפה שכולו שלמות: גם במושגים של טעם וניחוח, גם במושגים של המרקם הרך מבפנים והקריספי מבחוץ, וגם במושגים של יופי מהמם וחגיגיות.

מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין
מאפה תלושותי טבעוני חגיגי לשבועות

וההכנה שלו ממש לא מסובכת, היא אפילו סוג של משחק הרכבה. אני ממש מקווה שתוסיפו את המאפה הזה לתפריט החג שלכם, כי הוא כל כך שווה את זה. וגם לכם מגיע להנות ממנו.

מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין
פרוסת גן עדן

בדיוק כמו שאני נהניתי מהמאפה, וגם השכנים שלי שחיסלו אותו תוך דקות ספורות. השכנים בבית הישן. עכשיו יש לי מתכון מנצח בשביל להפתיע את השכנים בבית החדש 😊 וגם אתם יכולים להפתיע את המשפחות שלכם בחג. ממש מקווה שעשיתי חשק. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שבועות שמח וטעים. ובינתיים – בתיאבון!

מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין

אז מה היה לנו?
מרכיבים למאפה בקוטר 24 ס”מ:
בצק:
240 מ”ל (1 כוס) משקה סויה ללא תוספת סוכר של תנובה ALTERNATIVE
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן או חום
25 גרם שמרים טריים או 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן
500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח כוסמין לבן או מלא
1 כפית מלח
מילוי:
1-2 כפות שמן זית / שמן קוקוס
100 גרם (1/2 חבילה) פתיתים בסגנון גאודה של תנובה ALTERNATIVE
1-2 כפות עלי תימין טריים
הברשה:
שמן זית

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את משקה הסויה בטמפרטורת החדר, הסוכר והשמרים וטורפים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את השמן והקמח ומעבדים במהירות נמוכה במשך 6-7 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מהדפנות.
  2. משמנים קלות קערה, מקבצים את הבצק לכדי כדור, שמים אותו בתוך הקערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מעבירים את הבצק על משטח העבודה ולשים כדי להוציא את האוויר. אם הוא דביק מדי, מוסיפים ממש קצת קמח.
  4. מרדדים את הבצק למלבן בגודל בערך 25 על 50 ס”מ ועובי כ-1/2 ס”מ. מברישים אותו בשכבה דקה של שמן זית או שמן קוקוס. מפזרים מעל את הפתיתים בסגנון גאודה ועלי תימין.
  5. חותכים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה ל-4 רצועות לאורך, וחותכים אותן ל-5 לרוחב, כך שמתקבלים 20 מלבנים. שמים אותם זה על זה בקבוצות של 4-5, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה בצורה אנכית, כמו ספרים על מדף. מכסים ומתפיחים 20 דקות.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. משמנים קלות את פני המאפה ומפזרים עוד קצת “גבינה”.
  8. אופים כ-35-40 דקות, או עד שהמאפה תופח ומשחים יפה. אם הוא משחים מהר מדי בחלק העליון, מכסים את התבנית בנייר כסף וממשיכים לאפות.
  9. מוציאים את המאפה מהתנור ומברישים בשמן זית. מגישים מיד או מצננים ושומרים בתוך שקית.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא. אפשר גם בקמח לבן רגיל.
  • יכול להיות שתצטרכו קצת פחות או קצת יותר משקה סויה. תתחילו מהכוס, ואם הבצק לא מספיק אחיד ורך, תוסיפו בהדרגה עוד 1-2 כפות המשקה. אם להפך הבצק דביק מדי, תוסיפו ממש קצת קמח.
  • אפשר להחליף את הסוכר ב-2-3 כפות סירופ מייפל.
  • אפשר להחליף את התימין בעשבי תיבול שאתם אוהבים. אפשר להכין את המאפה ללא עשבי תיבול.

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לשבועות? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לשבועות

הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם