עד לרגע זה אני לא בטוחה אם אחגוג מחר את החג עם המשפחה, או אישאר לבד בבית, קרוב לממ"ד. המצב הזה מבלבל ומעציב, אבל דבר אחד אני יודעת – אני לא אתן למצב לדכא אותי, וככה או ככה תהיה לי עוגת חג. אולי אפילו זאת – עוגת גבינה טבעונית קרה ללא תוספת סוכר.
פרסמתי השנה הרבה מתכוני שבועות, כולל עוגות גבינה טבעוניות כאלה או אחרות. אבל אני חושבת שהאוסף הזה לא יהיה שלם בלי עוגה שתתאים גם לאנשים שנמנעים מצריכת סוכר. אם זה מסיבות בריאותיות, או מטעמי דיאטה. אז הנה לכם עוגה טעימה ויפה, נטולת סוכר.
הכנתי את המתכון בשיתוף עם סוויטאנגו. זאת לא הפעם הראשונה שאני מכינה מתכונים מתוקים עם תחליף הסוכר הטבעי הזה, והם תמיד יוצאים מוצלחים. בעיקר כי לסוויטאנגו אין טעם לוואי, כמו שיש לרוב ממתיקים. וגם כי הוא קל ונוח לשימוש – הוא מחליף סוכר מה שנקרא אחד על אחד. לממתיק שהשתמשתי הפעם יש גם טעם וניל עדין וחמוד.
העוגה שלי לא רק טעימה, חגיגית ונטולת סוכר, היא גם מאוד פשוטה להכנה. כל שכבה מורכבת מכמה מצרכים בסיסיים בלבד, והשכבה העליונה, שכבת הציפוי, היא בכלל ריבה קנויה ללא תוספת סוכר. אני הפעם בחרתי בריבת משמשים כתומה ואופטימית, אבל בהחלט אפשר ללכת על כל טעם / צבע אחר. רק תקפידו שהריבה שבחרתם לא תהיה נוזלית מדי.
כאמור העוגה הזו קרה, ללא אפייה, לכן חשוב לקרר ולייצב אותה כמו שצריך לפני הגשה. אין כאן חומרים מייצבים, כמו אגר-אגר או אינסטנט פודינג, והעוגה מתייצבת בזכות השומן שיש בגבינת השמנת הטבעונית ובקרם הקוקוס. אתם יכולים להקפיא את העוגה לאפקט גלידה, או להגיש קרה ורכה מהמקרר.
ככה או ככה העוגה טעימה, עדינה ומתוקה בלי טיפה של סוכר. יש לה ציפוי כתום בוהק, והיא יפה, מרשימה וחגיגית. כל אחד יוכל להכין אותה בקלות, כי באמת שכל המרכיבים זמינים. אז מקווה שעשיתי לכם חשק להכין אותה לחג, למרות המצב. ומקווה גם שהחג יהיה שקט ככל הניתן. אם הכנתם את העוגה הזו, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג שבועות שקט, שמח וטעים. ובינתיים – בתיאבון!
עוגת גבינה טבעונית קרה ללא תוספת סוכר
אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:
תחתית:
150 גרם (1 חבילה) עוגיות פתיבר ללא תוספת סוכר
70 גרם נטורינה מומסת / ¼ כוס שמן קוקוס מומס
שכבת "גבינה":
300 גרם קשיו טבעי מושרה לפחות ל-4 שעות
150 גרם (3/4 כוס פחות 1 כף) קרם קוקוס
60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון
150 גרם ממתיק בטעם וניל של סוויטאנגו
1 כפית משחת וניל
קורט מלח
400 גרם גבינת שמנת טבעונית בטעם טבעי
ציפוי:
ריבת משמש ללא תוספת סוכר
אופן הכנה:
- מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ואת הדופן בפס נייר אפייה או שקף.
- מכינים את התחתית: שמים בקערת מעבד מזון את העוגיות ומרסקים לגמרי. מוסיפים את הנטורינה המומסת / שמן קוקוס ומערבבים שוב עד שמתקבלת תערובת לחה. מעבירים אותה לתבנית ומהדקים לתחתית בעזרת כף או כוס. מעבירים למקפיא.
- מכינים את שכבת "הגבינה": שמים בקערת בלנדר את הקשיו, קרם הקוקוס ומיץ הלימון וטוחנים לתערובת אחידה. מוסיפים את הממתיק בטעם ווניל של סוויטאנגו, משחת הווניל, מלח וגבינת השמנת הטבעונית וממשיכים לטחון. המסה תהיה סמיכה, וזה בסדר. במידת הצורך אפשר לעצור את הבלנדר ולהוריד את המסה מהדפנות.
- יוצקים את שכבת "הגבינה" לתוך התבנית, מעל שכבת העוגיות הקפואה, טופחים כמה פעמים על השיש ומיישרים. מניילנים ומעבירים לקירור של לפחות 4 שעות.
- לפני הגשה מצפים את העוגה בשכבת ריבה ללא תוספת סוכר.
- שומרים בכלי אטום במקרר, או במקפיא לאפקט גלידה.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג גבינת שמנת טבעונית, העיקר שתהיה בטעם טבעי.
- תוסיפו את הממתיק של סוויטאנגו בהדרגה לפי הטעם.
- אפשר להגיש את העוגה ללא תוספת ריבה. אבל אם משתמשים בריבה, אפשר ללכת על כל טעם שאוהבים. חשוב שהריבה תהיה לא נוזלית מדי.
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לשבועות? נסו את:
5 תגובות
איזו עוגה יפהפייה! אשמח לדעת באיזו ריבה את משתמשת, תודה רבה וחג שמח!
עוגה יפהפייה! בריבת משמש של איזו חברה השתמשת? תודה, וחג שמח!
תודה רבה! אני כבר לא זוכרת, אבל זאת הייתה ריבת משמשים ללא תוספת סוכר. יש הרבה ריבות כאלה בסופרים
אפשר לעשות שוקלד עם חלב קוקוס? בימקום??
כן!