בגדול לא היה לי תכנון להכין קינוח לשבת. אבל מפה לשם הזמנתי לארוחה כמה חברים, ובדיוק היו לי בבית ליימים יפים שהתחננו לממש את הייעוד שלהם. אז בספונטניות רבה הכנתי פאי ליים טבעוני – טעים, מרענן, זריז ופשוט להכנה.
ואיך ידעתי שגורל הפאי הזה כתוב בכוכבים? כי במקרה הייתה לי במקרר גם פחית קרם קוקוס שממנה הכנתי את הקצפת. בלי הקצפת הפאי גם היה יוצא טעים, אך פחות יפה ופוטוגני. ואני מודה – הייתי מתבאסת. אבל עם הענן הזה מלמעלה, פרוסות וגרידת הליים הוא הפך לחתיך ממש.
כאמור ההכנה ממש לא מאתגרת. את התחתית מכינים מעוגיות פתי בר ושומן כלשהו שמחזיק אותן. אצלי זה נטורינה מומסת, אבל אפשר בהחלט להשתמש גם בשמן קוקוס נוזלי. ראו את ההערות. אם תרצו מלית קצת יותר בריאה, תוכלו להשתמש בסירופ מייפל או אגבה. אני רציתי אותה לבנה, אז הלכתי על סוכר.
מלית הפאי היא מעין מלבי ליים טבעוני קרמי ועשיר – חמצמץ ומתקתק בו זמנית, מאוד מרענן ולא כבד מדי. בהחלט מדובר בקינוח שמתאים לאוהבי חמוץ. הכנת המלית מאוד זריזה, אבל כן נדרש זמן קירור כדי שהפאי יהיה יציב, ולא יישפך לצדדים אחרי החיתוך.
אם אתם לא ספונטנים כמוני, אלא מתכננים את התפריט שלכם מראש, הייתי ממליצה אפילו להכין את הפאי יום מראש, ולקראת הגשה רק לקשט בקצפת. ככה הוא יהיה הכי יציב שיש. עדיף לא להקפיא אותו כדי לחסוך את ההמתנה, כי זה עלול לפגוע במרקם העדין והקרמי של המלית. קצפת הקוקוס לא הכי יציבה מחוץ למקרר, אבל טעימה בהחלט 🙂 אם רוצים קצפת יציבה יותר, לכו על הקצפת הצמחית.
מה אני אגיד לכם? שמחה שהיו לי אורחים לא צפויים, כי בזכותם הפאי הזה יצא לפועל. הוא טעים מאוד, עשיר ועדין, מרענן ומתאים בול לאירוח בקיץ. פאי פשוט להכנה ואפילו קליל, למרות הקצפת. מקווה שעשיתי לכם חשק להכין. אם כן, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתיאבון!
פאי ליים טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית פאי 20-22 ס"מ:
תחתית:
220 גרם עוגיות פתי בר
100 גרם נטורינה, מומסת
מלית:
400 מ"ל חלב / קרם קוקוס
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ ליים (אצלי 5 ליימים)
גרידה מ-2-3 ליימים
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
הגשה:
קצפת קוקוס / קצפת צמחית
פרוסות ליים
גרידת ליים
אופן הכנה:
- מכינים את התחתית: שמים בקערת מעבד מזון את העוגיות וטוחנים לתערובת פירורית דקה. מוסיפים את הנטורינה וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת פירורית רטובה. מעבירים אותה לתבנית ומהדקים היטב בעזרת האצבעות או תחתית כוס לתחתית התבנית ולדפנות. מעבירים למקפיא.
- מכינים את המלית: שמים בסיר קטן את חלב או קרם הקוקוס (ההבדל באחוזי שומן), גרידת ליים ומיץ הליים, הסוכר והקורנפלור וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שהקורנפלור נטמע, ואין גושים. מביאים לרתיחה תוך ערבוב קבוע, כדי שהקורנפלור לא ישקע ולא יידבק לתחתית הסיר, ומבשלים עד שהמלית מתחילה להסמיך. זה הזמן לטעום ולאזן את החמיצות / המתיקות.
- מוציאים את התחתית מהמקפיא, יוצקים לתוכה את המלית החמה ומיישרים. אל תדאגו שהיא נראית נוזלית – היא תתייצב סופית בקירור.
- מעבירים את הפאי למקרר ומקררים לפחות 4 שעות, או עד שהמלית יציבה לגמרי. אפשר להשאיר בקירור אפילו לילה שלם.
- לפני הגשה מקשטים את הפאי בקצפת קוקוס או קצפת צמחית, פרוסות ליים וגרידת ליים.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- בהכנת התחתית אפשר להחליף את הנטורינה ב- 1/3 כוס + כף של שמן קוקוס נוזלי.
- השתמשתי בסוכר בהכנת המלית, כי רציתי שהצבע שלה יישאר לבן. אם בא לכם, אתם יכולים להחליף את הסוכר ב-1/2 כוס סירופ מייפל טבעי או סירופ אגבה, או לפי הטעם.
- אפשר להחליף את מיץ הליימים במיץ לימון, אבל עכשיו אפשר להשיג אותם בקלות, והליימים פשוט נפלאים. אז שווה להשקיע 😊
- רוצים פאי ללא גלוטן? תשתמשו בעוגיות ללא גלוטן.
- איך מכינים קצפת קוקוס? – תמצאו את התשובה בפוסט הזה.
מחפשים עוד קינוחים טבעוניים קיציים? נסו את:
טארט כוסמין עם גבינת טופו ותותים ומשמשים
קינוח מנגו ללא גלוטן עם קצפת קוקס
10 תגובות
יצא כל כך טעים. וקל להכין!
מאוד שמחה שאהבת 🙂
הי אולגה- כמה בא לי על זה!!! מתה על פאי לימון.
שתי שאלותי: 1. יש איזו חלופה יותר בריאה לפתיבר?
2. גם בלי הקצפת יהיה סבבה? חשבתי לקשט בקצת קוקוס קלוי לא אוהבים קצפת.
תודה !!!
הי. באופן תיאורטי ומעשי את יכולה להכין עוגיות בריאות ולטחון אותן. וכן, אפשר להכין גם בלי הקצפת
הכנתי ויצא פצצות. וקלי קלות.
שמחה שאהבת 🙂
מה ההבדל בין הקרם קוקוס לחלב צמחי במתכון?
במלית אפשר להשתמש או בקרם קוקוס או בחלב צמחי
היי, מה המידה של הנוזלים בגרם או כוסות? 🙂 תודה
הי, יש המרה ממילימטרים לכוסות. נפח כוס סטנדרטית – 240 מ״ל.