פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד

מאת אולגה טוכשר
מאי 9, 2021

פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד

בשבועות לפסטות תמיד יש מקום של כבוד. יחד עם קישים, פשטידות, לחמים ויתר מנות מלוחות, פסטות מעשירות את שולחן החג, וגורמות לו להיות מה שנקרא מחבק במיוחד. והיום יש לי בשבילכם מתכון של פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד – פסטה מוקרמת טעימה הכי פשוטה להכנה שיש.

פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד
נבחרת הפסטה

בזמן האחרון אני ממש מחבבת את השילוב של רוטב עגבניות וחלב קוקוס. ניסיתי אותו לראשונה במתכון של טופו טיקה מסאלה, ומאז אני חוגגת עליו נונ-סטופ. אז אומנם הפסטה הזו היא לא בנוסח הודי, ואין בה את התבלינים החזקים, אבל רוטב העגבניות המוקרם, עדין ומפנק, משחק כאן תפקיד ראשי.

פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד
מנה שהיא קצת ציור

שחקני המשנה במנה הזו הם ירקות אביביים צבעוניים שיש עכשיו בשפע. אתם כמובן יכולים לשחק עם ההרכב. אבל המטרה היא ליצור סיר טעים שגם נראה יפה ומגרה. בכל זאת מדובר במנת חג. אז בחרתי בשעועית ירוקה טרייה, פלפלים צבעוניים ובצל סגול. בהערות של המתכון תוכלו לראות מה עוד ישתלב כאן טוב. אגב, גם סוג הפסטה ניתן לשינוי – לכו עם הלב ?

פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד
תוספת צבעונית וטעימה לשולחן החג

וככה בפחות מ-20 דקות עבודה תהיה לכם מנה נוספת בשולחן שבועות, שתוסיף לו צבעוניות כיפית ופן ביתי, משביע ומנחם. ותצטרכו לשטוף בסוף רק סיר אחד, שזה גם סוג של בונוס חגיגי לא מבוטל ? אם אתם מכינים את המנה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק ובאינסטגרם. שיהיה חג שבועות שמח וטעים. ובינתיים – בתיאבון!

 

פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
1-2 כפות שמן
1 בצל סגול קטן, חתוך לחצאי טבעות
½ פלפל גמבה צהוב, חתוך לרצועות קצרות
½ פלפל גמבה אדום, חתוך לרצועות קצרות
100 גרם שעועית ירוקה טרייה / קפואה ומופשרת
2 כוסות מים
½ חבילה (225 גרם) פסטה פנה של ברילה
400 גרם (1 צנצנת) רוטב עגבניות קלאסי של ברילה
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב קוקוס / חלב צמחי לא ממותק
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור גרוס
הגשה:
פרמז'ן טבעוני

 

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר נמוך ורחב ומטגנים את הבצל, שני סוגי הגמבה והשעועית תוך ערבוב כ-3-4 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך. מעבירים את הכל לצלחת גדולה – אפשר בהמשך להפריד את הירקות לפי סוגים.
  2. באותו הסיר מביאים את המים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה, רוטב העגבניות, החלב הצמחי וכל התבלינים, מערבבים היטב ומבשלים 12-13 דקות, עד שהפסטה מוכנה, והרוטב מתחיל להסמיך. מדי פעם מערבבים.
  3. מחזירים את הירקות לסיר ומערבבים עם הפסטה והרוטב.
  4. מפזרים מעל פרמז'ן טבעוני ומגישים מיד.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג פסטה שאוהבים.
  • אפשר להחליף את החלב הצמחי בקרם קוקוס או שמנת צמחית לבישול.
  • אפשר לשחק עם הרכב הירקות במנה – תשתמשו במה שיש לכם בבית ומה שאתם אוהבים. ישתלבו טוב במנה: ברוקולי, עגבניות שרי צבעוניות, אספרגוס, בטטה, דלעת, גזרים צבעוניים, תרד וכו'. אפשר להשתמש גם בקפואים. תקפידו להכין את הירקות לפי רמת הקושי שלהם, שלא יישארו קשים.

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לשבועות? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לשבועות

 

 

 

0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם