פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד

מאת אולגה טוכשר
מאי 9, 2021

פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד

בשבועות לפסטות תמיד יש מקום של כבוד. יחד עם קישים, פשטידות, לחמים ויתר מנות מלוחות, פסטות מעשירות את שולחן החג, וגורמות לו להיות מה שנקרא מחבק במיוחד. והיום יש לי בשבילכם מתכון של פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד – פסטה מוקרמת טעימה הכי פשוטה להכנה שיש.

פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד
נבחרת הפסטה

בזמן האחרון אני ממש מחבבת את השילוב של רוטב עגבניות וחלב קוקוס. ניסיתי אותו לראשונה במתכון של טופו טיקה מסאלה, ומאז אני חוגגת עליו נונ-סטופ. אז אומנם הפסטה הזו היא לא בנוסח הודי, ואין בה את התבלינים החזקים, אבל רוטב העגבניות המוקרם, עדין ומפנק, משחק כאן תפקיד ראשי.

פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד
מנה שהיא קצת ציור

שחקני המשנה במנה הזו הם ירקות אביביים צבעוניים שיש עכשיו בשפע. אתם כמובן יכולים לשחק עם ההרכב. אבל המטרה היא ליצור סיר טעים שגם נראה יפה ומגרה. בכל זאת מדובר במנת חג. אז בחרתי בשעועית ירוקה טרייה, פלפלים צבעוניים ובצל סגול. בהערות של המתכון תוכלו לראות מה עוד ישתלב כאן טוב. אגב, גם סוג הפסטה ניתן לשינוי – לכו עם הלב 😊

פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד
תוספת צבעונית וטעימה לשולחן החג

וככה בפחות מ-20 דקות עבודה תהיה לכם מנה נוספת בשולחן שבועות, שתוסיף לו צבעוניות כיפית ופן ביתי, משביע ומנחם. ותצטרכו לשטוף בסוף רק סיר אחד, שזה גם סוג של בונוס חגיגי לא מבוטל 😊 אם אתם מכינים את המנה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק ובאינסטגרם. שיהיה חג שבועות שמח וטעים. ובינתיים – בתיאבון!

 

פסטה טבעונית צבעונית בסיר אחד

אז מה היה לנו?
מרכיבים:
1-2 כפות שמן
1 בצל סגול קטן, חתוך לחצאי טבעות
½ פלפל גמבה צהוב, חתוך לרצועות קצרות
½ פלפל גמבה אדום, חתוך לרצועות קצרות
100 גרם שעועית ירוקה טרייה / קפואה ומופשרת
2 כוסות מים
½ חבילה (225 גרם) פסטה פנה של ברילה
400 גרם (1 צנצנת) רוטב עגבניות קלאסי של ברילה
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב קוקוס / חלב צמחי לא ממותק
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כמון
¼ כפית פלפל שחור גרוס
הגשה:
פרמז’ן טבעוני

 

אופן הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר נמוך ורחב ומטגנים את הבצל, שני סוגי הגמבה והשעועית תוך ערבוב כ-3-4 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך. מעבירים את הכל לצלחת גדולה – אפשר בהמשך להפריד את הירקות לפי סוגים.
  2. באותו הסיר מביאים את המים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה, רוטב העגבניות, החלב הצמחי וכל התבלינים, מערבבים היטב ומבשלים 12-13 דקות, עד שהפסטה מוכנה, והרוטב מתחיל להסמיך. מדי פעם מערבבים.
  3. מחזירים את הירקות לסיר ומערבבים עם הפסטה והרוטב.
  4. מפזרים מעל פרמז’ן טבעוני ומגישים מיד.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג פסטה שאוהבים.
  • אפשר להחליף את החלב הצמחי בקרם קוקוס או שמנת צמחית לבישול.
  • אפשר לשחק עם הרכב הירקות במנה – תשתמשו במה שיש לכם בבית ומה שאתם אוהבים. ישתלבו טוב במנה: ברוקולי, עגבניות שרי צבעוניות, אספרגוס, בטטה, דלעת, גזרים צבעוניים, תרד וכו’. אפשר להשתמש גם בקפואים. תקפידו להכין את הירקות לפי רמת הקושי שלהם, שלא יישארו קשים.

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לשבועות? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לשבועות

 

 

 

שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
יוני 16, 2021
קארי נודלס טבעוני עם טופו וירקות זו מנה קיצית, צבעונית וכיפית: טעימה, בריאה, מזינה, מלאה בחלבון מהצומח ומאוד פשוטה להכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 31, 2021
פאי ליים טבעוני זה קינוח קיצי קלאסי – טעים ומרענן, ללא אפייה, עם מלית קרמית עשירה, חמצמצה ומתקתקה בו זמנית, זריז ופשוט הכנה
מאת אולגה טוכשר
מאי 20, 2021
תבשיל קינואה טבעוני עם עדשים וירקות זה ארוחה טעימה, בריאה, מזינה, ללא גלוטן ומלאה בחלבון מהצומח, שמכינים בזריזות ובקלות
מאת אולגה טוכשר
מאי 15, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה ללא תוספת סוכר זאת עוגה טעימה, חגיגית, עדינה ופשוטה להכנה שמתאימה גם לכל מי שנמנע מצריכת סוכר
מאת אולגה טוכשר
מאי 10, 2021
עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל זה קינוח שבועות טעים, יפה ולא מסובך להכנה. העוגה יוצאת במרקם קרמי ומתיקות עדינה, והיא תכבוש את כולם
מאת אולגה טוכשר
מאי 4, 2021
מאפה תלושותי טבעוני מלוח מקמח כוסמין זה מאפה שמרים יפהפה חגיגי לשבועות, טעים ברמות, רך ואוורירי, עם תוספת "גבינה" טבעונית ותימין