לפעמים אין לי חשק לבשל. כשזה קורה, עמוק בפנים אני תמיד לא שקטה ומרגישה רגשות אשם. כי הרי אני בלוגרית אוכל, אז מה זה בעצם אומר עליי אם אני לא מכינה ולא מצלמת כלום? בישול הפך לחלק בלתי נפרד מהזהות שלי. אז אני שמחה לחזור לכאן עם קארי נודלס עם טופו וירקות – מנה טעימה, קלילה, קיצית וצבעונית.
אני מקווה שהיא תהיה ספתח טוב שיביא עוד הרבה מתכונים שווים אחרי שנעדרתי מכאן לכמה שבועות. אני לפחות ממש נהניתי להכין אותה, ובמיוחד נהניתי לאכול אותה 😊
מדובר בסוג של חיבור בין מנת נודלס מוקפצים עם טופו וירקות לרוטב קארי עשיר ומתובל על בסיס עגבניות וקרם קוקוס. השילוב הזה נכנס אליי הביתה לראשונה כשהכנתי את הטופו טיקה מסאלה, ומאז אני מאוהבת בו קשות ולא מפסיקה להכין.
הרוטב יוצא קרמי ומפנק. הפעם הוא לא בכיוון הודי. סתם רוטב מתובל שבגדול אפשר לשחק עם הרכב התבלינים שלו בהתאם לטעם האישי. גם הרכב הירקות ניתן לשינוי בהתאם למה שיש לכם בבית. בקיץ הכי כיף להשתמש בירקות טריים ששומרים על הפריכות, אבל בהחלט אפשר גם בקפואים.
אצלי זה אפונת שלג שאפשר בקלות להחליף בשעועית ירוקה, ברוקולי ועגבניות שרי. אתם יכולים להוסיף פלפלים צבעוניים, כרובית, תירס וירקות נוספים שיכולים להסתפק בהקפצה קצרה. כי המנה הזו זריזה ומתאימה בול לקיץ החם כשאין כוח לעמוד יותר מדי מול כיריים לוהטות.
את המנה הזו אפשר להכין בלי נודלס ו/או בלי טופו, אבל אני ממליצה להשאיר את הכל כמו שיש, כי אז תהיה לכם ארוחה שלמה: טעימה, בריאה ומזינה. היא יכולה להיות ללא גלוטן אם תבחרו באטריות אורז למשל. ככה או ככה, היא תהיה נפלאה ממש. צבעונית ועושה חשק להסתער עליה. אם אתם מכינים את המנה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. התגעגעתי אליכם 😊 שיהיה בתאבון!
מתכון קארי נודלס טבעוני עם טופו וירקות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
1 חבילת נודלס (אצלי נודלס תרד)
1 כף שמן
300 גרם (1 חבילה) טופו קשה, מסונן, מיובש וחתוך לקוביות קטנות
8 עגבניות שרי חצויות
10 תגמילי אפונת שלג / שעועית ירוקה, חתוכים למקטעים באורך 3 ס"מ
4-5 פרחי ברוקולי טרי / מופשר
קארי:
2 כפות שמן
1 בצל סגול / לבן קטן, חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות או כתושות
2 ס"מ שורש ג'וינג'ר, קצוץ דק
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה כמון
½ כפית פפריקה חריפה, או לפי הטעם
400 מ"ל (1 פחית) עגבניות מרוסקות
240 מ"ל (1 כוס) חלב / קרם קוקוס
הגשה:
בוטנים קצוצים (אופציונלי)
אופן הכנה:
- מכינים את הנודלס לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד, עדיף בקערה עם מים קרים כדי שלא יידבקו.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומקפיצים את הטופו עד שהוא מתחיל להזהיב. לא חייבים שיהיה זהוב מכל הכיוונים. מעבירים לקערה. באותה המחבת מקפיצים את הירקות במשך כ-2 דקות, רק כדי טיפה לרכך אותם ולפתוח את הצבעים. מעבירים לקערה עם הטופו.
- מכינים את רוטב הקארי: מחממים את השמן באותה המחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום והג'ינג'ר וממשיכים לטגן תוך כרבוב עוד 1-2 דקות. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את רוטב העגבניות וחלב או קרם הקוקוס, מערבבים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כ-4 דקות. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים למחבת עם הרוטב את הנודלס המסוננים, הטופו והירקות ומערבבים היטב. מבשלים עוד 2-3 דקות.
- מפזרים בוטנים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בכל סוג אטריות שאתם אוהבים: עם או בלי גלוטן, כאלה שדורשים בישול או רק חליטה במים רותחים.
- בעיקרון אפשר להכין את המנה הזו ללא טופו, אבל הטופו מוסיף חלבון מהצומח והופך את המנה לארוחה מזינה.
- אפשר לתבל את הקארי לפי הטעם האישי.
- אפשר להחליף את חלב או קרם הקוקוס ב-3/4 כוס חלב צמחי ללא תוספת סוכר.
- בהגשה אפשר לפזר על המנה שומשום, כוסברה או בצל ירוק קצוץ.
מחפשים עוד מתכוני קארי טבעוני? נסו את:
קארי טבעוני פשוט וזריז ללא גלוטן
קארי טבעוני אדום עם טופו וירקות
4 תגובות
הי אולגה, אני מבולבלת… קניתי תבלין קארי בסופר, לא אמור להש
תלב בתבשיל?
הי שרית, במתכון הזה לא השתמשתי בתבלין קארי, אלא בתערובת תבלינים שונים. גם אבקת קארי זה בעצם תערובת תבלינים. כמו שכתבתי בהערות, אפשר לתבל את התבשיל לפי הטעם האישי
איזה כייף של מתכון, יצא ממש מוצלח! תודה רבה
שמחה לשמוע שאהבת!