יום רביעי, 5 באוקטובר 2016

בראוניז עם אגוזי פקאן ופירות

נכון שכל מה שבא לכם אחרי החג הארוך הזה ולפני החג הארוך ההוא זה שוקולד? זה מה שאני הרגשתי ביום השני של החג, אחרי שנגמרו שאריות קינוחי הדבש והתפוחים. קרייב עצבני לשוקולד העיר אותי מוקדם בבוקר ביום שיכולתי להמשיך לישון. וכך מצאתי את עצמי במטבח – רק אני וציוצי ציפורים מאחורי החלון, עם שק שוקולד, קופסת קקאו וחוסר יכולת לדחות סיפוקים.
מה אתם עושים כשבא לכם משהו שוקולדי ומיד? כמובן אחרי שאכלתם כמות מסוימת של סתם שוקולד מחפיסה. אני למשל מכינה בראוניז.
מושחתים כאלה, על בסיס שוקולד מריר אמיתי, עם תוספת קקאו, שלא יחסר צבע וארומה. מה שכיף בבראוניז, זה שאפשר להכין אותם תוך זמן קצר ממש, בקערה אחת, עם מטרפה אחת, בלי הרבה כלים ובלגן. לפעמים אפשר אפילו לוותר על תבנית אפייה, ולהכין את הבראוניז במחבת.
מה שיאפשר לאכול את העוגה בחזירות מוחלטת, עם כפית או כף, ישירות מהכלי! אבל אם אין לכם מחבת, לא נורא – תבנית אפייה רגילה בהחלט תעשה את העבודה.
הבראוניז האלה כאמור מאוד פשוטים להכנה. הם פרווה, ומאוד מתאימים לאירוח בחגים. אם בא לכם להכין את הגרסה החלבית, בהערות יש הנחיה איך להמיר את המצרכים.
את התוספות אתם יכולים כמובן לבחור לבד, לפי הטעם האישי, ומה שיש לכם בבית. אני הלכתי על גרסה סתווית ברוח חגי תשרי: אגוזי פקאן, ענבים, גרעיני רימון, פטל מיובש, וכמובן – מלח גס שמדגיש מצוין את טעם השוקולד שכל כך חיפשתי.
אפייה קצרה, ויש לכם קינוח נפלא שאין אחד שלא יאהב. סופר שוקולדי ופאדג'י מבפנים, עם קרום דק בצבע חום מהמם מבחוץ. סדרו את התוספות איך שבא לכם ותיצרו יצירת אומנות משלכם. ניפגש לקראת סוכות. בינתיים תחזיקו מעמד בין חג לחג, ובתאבון!
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית בקוטר 20-22 ס"מ:
150 גרם שוקולד מריר
75 גרם (1/3 כוס + 1 כף) שמן
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
15 גרם (1.5 כפות) קקאו
40 גרם (4 כפות) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
תוספות: אגוזי פקאן, ענבים חצויים, גרעיני רימון, פטל מיובש, מלח גס



אופן הכנה:

1.     מחממים תנור ל- 170 מעלות, משמנים קלות תבנית אפייה.
2.     ממיסים שוקולד במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
3.     טורפים ביצים וסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה וקצת תפוחה.
4.     מוסיפים את תערובת הביצים לשוקולד ומערבבים בעזרת מטרפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5.     מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה, מוסיפים מלח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה סמיכה והומוגנית.
6.     יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים כ- 20 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים תוספות בצורה חופשית ומחזירים ל- 10 דקות נוספות.
7.     מצננים ומגישים. שומרים במקרר בכלי אטום.


הערות:

·       אם אתם רוצים גרסה חלבית, אפשר להחליף את השמן בכמות זהה של חמאה (75 גרם).
·       אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.
·       אם משתמשים בתבנית אפייה גדולה יותר, למשל 24 ס"מ, מומלץ להכפיל את כל המרכיבים.

6 תגובות:

  1. מממ.... נראה טעים. אהבתי את השילוב הקישוטי של החום והאדום!

    השבמחק
  2. הכנתי. פשוט וטעים
    content://media/external/file/8538

    השבמחק