יום שבת, 13 במאי 2017

קרם ברולה טבעוני

בואו נישאר עוד קצת בספרד, טוב? בפוסט הקודם סיפרתי שבניגוד לאוכל, הקינוחים המקומיים לא ריגשו אותי במיוחד. כלומר אני כן מחבבת צ'ורוס פלוס פלוס, אבל חוץ מזה ברוב המתוקים יש נוכחות כבדה מדי של ביצים: אם זה מרנגים, פלאנים, או הגרסה הספרדית של קרם ברולה שנקראת "קרמה קטלנה".
טעמתי את הקינוח הזה, והתלהבתי בעיקר מהכלים בהם הוא מוגש. כמובן קניתי לי כמה, וכבר אז התחלתי לחשוב איך אוכל להשתמש בהם. ככה בסופרמרקט בספרד נולד הרעיון לטבען קרם ברולה.
כל מה שצריך זה למצוא תחליפים לחלב / שמנת ולביצים. המרתי את הביצים בקורנפלור, ואת החלק החלבי במשקה שקדים. אפשר כמובן להשתמש בכל חלב צמחי אחר שאוהבים, כולל חלב קוקוס. אבל אז לקרם ברולה יהיה טעם קוקוסי חזק. אני מעדיפה את שלי יותר נייטרלי, עם דגשים עדינים של וניל וקינמון.
גילוי נאות: כשהתחלתי להכין את הקינוח הזה, הייתי די סקפטית לגבי התוצאה. לא במושגים של הטעם - אני מאוד אוהבת מלבי טבעוני,  ויודעת שבישול של חלב צמחי עם קורנפלור נותן תוצאה טובה מאוד. אבל קצת חששתי משלב שריפת הסוכר וקירמול הקרם. 
לא הייתי בטוחה איך קרם פחות יציב, ללא ביצים, יעמוד בחימום מבער. פיזרתי סוכר חום בהיר, הדלקתי את הברנר שלי, ולא נשמתי במשך כמה שניות ארוכות. הקרם הזה הכניס אותי לסטרס..
כדי להירגע נאלצתי לאכול תבנית שלמה :) זה התירוץ הרשמי. הגרסה הלא רשמית ויותר אמינה אומרת שכשמתחילים לאכול את הקינוח הזה, פשוט אי אפשר לעצור. זה מתחיל משבירת שכבת הקרמל הפריכה. מתחתיה מתגלה קרם עדין וקטיפתי, מתוק, טעים וממש מפנק. רבותיי וגבירותיי, מדובר בקינוח טבעוני ופרווה מעולה, ללא גלוטן, מחומרי גלם זמינים, וללא מאמץ בכלל. נסו אותו וספרו לי איך יצא. בתאבון! 
אז מה היה לנו?

מרכיבים ל- 4 מנות אישיות:
2 כוסות משקה שקדים של תנובה
3-4 כפות אבקת סוכר (לפי הטעם)
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
קורט מלח
3 כפות קורנפלור
4 כפות שטוחות סוכר חום דמררה


אופן הכנה:
1.     מניחים את כל מרכיבי המתכון בסיר קטן ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
2.     מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב קבוע במשך 5-6 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך, אך עדיין נשאר נוזלי. הוא יתייצב סופית בקירור.
3.     יוצקים את הקרם לכלים, מניילנים ומעבירים לקירור של 1-2 שעות, או עד שהקרם מתייצב.
4.     לקראת ההגשה מפזרים על הקרם שכבה דקה ואחידה של סוכר חום. שורפים היטב בעזרת מבער עד לקבלת קרמל חום כהה ופריך, ללא גרגירי סוכר.
5.     מניחים במקרר ל- 15 דקות, כדי לתת לקרם להתקרר בחזרה.
6.     מגישים, אפשר בליווי פירות חתוכים.


הערות:
·       אפשר להחליף את משקה השקדים בכל חלב צמחי אחר (סויה / אורז)
·       אם אין לכם ברנר, אפשר להכניס את הכלים לתנור ב- 180-200 מעלות מתחת לגריל העליון לכמה דקות, או עד שהסוכר הופך לקרמל.

10 תגובות:

  1. שיחקת אותה!!

    נראה לך שאפשר להקפיא לפני הקירמול?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :)
      כן, נראה לי שלא אמורה להיות בעיה. כדי להניח ניילון על הקרם עצמו. ככה לא ייווצר קרום ו/או שכבת קרח.

      מחק
  2. האם חלב שקדים תוצרת בית יעשה את העבודה?

    השבמחק
  3. וואו. יפיפה. נהדרת!
    והפרחים משגעים.

    השבמחק
  4. נראה מושלם!
    הקורנפלור לא גורם לגושים? אין צורך לסנן לפני שיוצקים לתבניות?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה! וממש לא. כדי שלא ייווצרו גושים, מוסיפים את הקורנפלור למשקה השקדים כשהוא לגמרי קר. מערבבים ורק אז מתחילים לחמם תוך ערבוב קבוע. בדרך הזו אין מצב שהוא יתגבש לגושים. זה הסוד :)

      מחק
  5. היי! האם 4 כפות הסוכר הן לסיר עם שאר החומרים או כדי לפזר מעל אחכ? ואם משתמשים בחלב קוקוס אז הכוונה לאלפרו הדליל נגיד או לפחיות עם האחוזי שומן הגבוהים?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מיכל, הסוכר מיועד לפיזור אחר כך ליצירת שכבת קרמל. אם את משתמשת בקוקוס אפשר לקחת את מה שנקרא "נוזל" קוקוס, כלומר בעל אחוזים נמוכים יותר מקרם קוקוס.

      מחק
    2. הבנתי! תודה רבה רצה לנסות

      מחק