צ'ימיצ'ורי זה רוטב שיצא לי המון פעמים לאכול בחוץ ומשום מה מעולם לא ניסיתי להכין אותו בבית.
כל מה שצריך זה מספר מרכיבים בסיסיים ובלנדר. אני מניחה שאפשר להגיע לתוצאה דומה גם אם קוצצים את כל המרכיבים ידנית, אבל זה בטוח ייקח הרבה יותר זמן.
מכניסים לבלנדר פטרוזיליה וקוצצים כמה שניות. מוסיפים את שאר הירקות, תבלינים, חומץ בן יין ושמן זית ומערבבים עד שהכל קצוץ דק-דק.
הייתי רוצה להרחיב ולהוסיף עוד הוראות ושלבים, אבל בעצם כאן מסתיימת העבודה. בתאבון!
מתכון לצ'ימיצ'ורי
אז מה היה לנו?
מרכיבים:
2 צרורות פטרוזיליה
1 פלפל גמבה אדום
1/2 פלפל ירוק חריף
7 שיני שום
1 בצל קטן
1/3 – 1/2 כוס שמן זית, לפי הטעם
1/3 כוס חומץ בן יין
1.5 כפות אורגנו יבש
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
-
שוטפים פטרוזיליה וקוצצים טוב במעבד מזון.
-
מוסיפים גמבה, פלפל חריף, בצל ושום וקוצצים שוב בפולסים קצרים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
-
מוסיפים לקערת הבלנדר שמן זית, חומץ בן יין וכל התבלינים ועושים ערבוב קטן נוסף. את השלב הזה אפשר לעשות בקערה נפרדת ולהסתפק בערבוב ידני.
הערות:
-
אפשר להשתמש בצרור כוסברה במקום צרור הפטרוזיליה השני. אני פשוט פחות אוהבת כוסברה.
-
אם אין לכם חומץ בן יין אפשר להשתמש בחומץ רגיל.
-
מתקבלת כמות מכובדת של הצ'ימיצ'ורי. אפשר לשמור את שאריות הרוטב במקרר בקופסה אטומה או שאפשר להקפיא אותו.
0/5
(0 Reviews)
22 תגובות
ניסיתי ויצא מדהים,
בתמונה של המרכיבים מופיע חומץ בלסמי. ברשימה הכתובה מופיע חומץ בן יין. מה הנכון?
הי, חומץ בן יין. נראה לי שהתבלבלתי בין הבקבוקים כשצילמתי 🙂
תודה ששמת לב!
אפשר אורגנו טרי?
לא ניסיתי. אני מניחה שכן
תודה רבה על המענה המהיר ❤
הכנתי מ-2 חבילות פטרוזיליה ואחת כוסברה, יצאה כמות מסחרית(:
מתכון מעולה, תודה!
במקום החומץ אפשר לנסות מיץ לימון טבעי – גם להיט 🙂
אתמול פעם ראשונה שהעזרתי להכין צ'ימיצ'ורי ופשוט יצא לי מעולה! תודה רבה וחג עצמאות שמח.
אילנה, תודה רבה לך וחג שמח!
יוצא מעולה. לא נראה לי שאוכל לאכול אסאדו בלי הרוטב הזה מעכשיו.
תודה רבה.
בכיף 🙂
ניסיתי ויצא טעים מאוד….ממליץ…..
שמחה לשמוע! תודה רבה ששיתפת 🙂
היי אולגה, אפשרי חוץ בלסמי?
בהחלט.
עד כמה זה יקלקל ללא בצל? לא אוהב בצל חי )-:
לדעתי יהיה בסדר. למרות שלא כזה מרגישים את הבצל בתוך כל הטעמים.
היי המתכון נראה מעולה! רציתי לשאול אם אפשר במקום שמן זית שמן קנולה רגיל?
הי, תודה רבה! קצת פחות טעים אבל אפשרי 🙂
וואוו יצא ממש טעים. תודה!!
שמחה שאהבת 🙂