מדובר במנה טעימה ובריאה, ללא גלוטן, עם מלית עשירה ומתובלת. סיר כזה יעשה לכם טוב בכל יום נתון, וגם ייראה ממש טוב על שולחן החג שלכם 🙂 ממליצה לכם בחום לנסות – ההצלחה בקרב האורחים, גם לא טבעוניים, מובטחת ב-100%. אם אתם מכינים את הפלפלים האלה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון וחג שמח!
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לראש השנה? נסו את:
פלפלים ממולאים טבעוניים
אז מה היה לנו?
מרכיבים לפלפלים:
8 פלפלים אדומים
1.5 כוסות אורז (3 כוסות אורז מבושל)
1 כוס שעועית מבושלת
1 חציל בינוני
1 בצל גדול
1 עגבנייה גדולה
2 גזרים בינוניים
3 שיני שום
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
1.5 כפיות מלח, או לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 צרור פטרוזיליה
שמן לטיגון
מרכיבים לרוטב:
3 כוסות מים רותחים
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
- מכינים את הירקות: מגררים את הגזרים וחותכים את הבצל, החציל והעגבנייה לקוביות בינוניות, ואת השום לקוביות קטנות. במקביל מבשלים את האורז.
- מטגנים את הבצל והשום בשתי כפות שמן. מביאים להזהבה ומוסיפים את החציל והגזר. מערבבים, מטגנים עד השחמת החציל ומוסיפים את העגבנייה. ממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון כתמתם.
- מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.
- מרסקים בבלנדר או חותכים עם סכין את השעועית. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז המבושל וצרור פטרוזיליה קצוצה.
- מכינים את הפלפלים: שוטפים, חותכים את הכיפות (לא זורקים!), מרוקנים את הזרעים ומנקים את הצלעות הפנימיות. ממלאים את הפלפלים במילוי עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע"י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך הסיר.
- מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל המרכיבים ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. אחרי זה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה-שעה וחצי.
- אם רוצים, מחממים תנור ל-200 מעלות, ומכניסים את הסיר ללא מכסה ל-10 דקות, כדי שהפלפלים יקבלו צריבה יפה.
- מגישים מיד. שומרים בכלי אטום במקרר.
- תשתדלו לבחור פלפלים גדולים ורחבים, כמה שיותר זהים בגובה.
- אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא.
- אפשר להשתמש בשעועית קפואה או משומרת, או לוותר על השעועית ולהחליפה בכוס נוספת של אורז. רוצים תוספת חלבון? תשדכו לירקות גרגירי חומוס, עדשים מבושלות או טופו מגורד או חתוך לקוביות קטנות.
- אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה.
- אפשר ומומלץ לשחק עם התיבול.
- מומלץ מדי פעם להרים את המכסה ולצקת מעט רוטב לתוך הפלפלים ע"מ להרטיב את המילוי.
28 תגובות
ברוכה השבה, ומאחלת לך נחיתה רכה ונעימה.
המתכון נראה טעיםםם בטירוף, והצילומים יפהפיים ומפתים
אהבתי במיוחד את שילוב חלב הקוקוס, נשמע מעולה
מרגישים את אוויר ההרים הצלול שעדיין זורם אצלך בגוף גם בצילום 😉
ענבל, תודה רבה על התגובה המושקעת! איזה כיף לי 🙂
קצת באיחור אבל בכל זאת – שנה טובה!
נראה מיליון דולר!
לא, את 🙂
תודה טל!!
הי ברוכים השבים והשווים
איזה כיף לכם ,מחכה למתכונים הנפאל הייתי שם לפני שנתיים ,מחכה לצילומים המרהיבים ובפרט למומו!!!
רחל, גם אני התאהבתי במומו! מבטיחה מתכון ובקרוב 🙂
ברוכה השבה 🙂
המתכון נראה מעורר תיאבון והתמונות פשוט עושות חשק להצטייד בשלל פלפלים ולהתחיל למלא במרץ.
מושלם!
לירון, תודה רבה!!
ברוך שובך (:
ומילות הפתיחה הזכירו לי את הירידה מהאגמים ה(לא באמת)קפואים בגוייזאקונד, שם חטפתי מחלת גבהים ונאלצתי ללכת לאט, כך שלא היתה לי שהות לעצור ולחכות ארוכות לארוחת צהריים מתמהמהת. ואז חבר שפגשנו בטרק והלך בקצב מטורף הופיע מולי, עם שני מומו תפוחי אדמה על צלחת היישר מכפר המצוי שעה במורד הדרך, וכך ישבנו לנו מול נוף הרים נהדר ממש על הדרך, בלי איש בסביבה, ואכלנו בשקט בהנאה גדולה מהמקום ויופיו.
(אם כי האוכל הטעים בנפאל מגיע לא אחת עם קטץ' בדמות תברואה נמוכה, למרבה הצער)
אחחח, מומו, אהבתי החדשה…
יעל, בטרם יצאתי לטיול החלטתי ששום דבר רע לא יקרה לי שם, ואכן גופי כיבד את החלטת שכלי 🙂 חוץ מזה, במקומות כמו נפאל הקרב התברואתי הוא קרב אבוד מראש, לכן כדאי פשוט לשחרר את הקטע הזה וליהנות..
מסכימה, וגם אני עשיתי אותו הדבר וחגגתי על האוכל המקומי – אבל לי זה לא כל כך אבד… חליתי וגררתי את בעיות הבריאות עוד 4 חודשים לאחר שובי לארץ. דווקא בטיול שאחרי, לאפריקה, אכלתי כל הזמן ברחוב והכל עבר בשלום. אבל בנפאל ללא ספק היה יותר טעים.
ברוכה השבה
נראה כמו מתכון מנחם מושלם.
מחכה לשמוע ולראות רשמים מטיול החלומות שלך
תודה יעל! הרשמים כבר בדרך.. 🙂
בול בשבילי! 🙂
נראה מדהיםםםםםםםםםםםם
ואין לך שמץ כמה אני אוהבת את זה – זה מושלם בשביל צמחונית כמוני
אני רק צריכה סבלנות לבישול
זה מאד מעורר תיאבון והתמונות מהממות!!!!
תודה רבה! 🙂
ואוו! יצא מדהים! (בלי חציל, עם שעועית קצוצה בסכין במקום בבלנדר ועם מעט רכז רימונים). תודה על מתכון נפלא 🙂
מעין, איזה כיף! אני מאוד שמחה שאהבת. תודה ששיתפת אותי 🙂
ייצא מדהים! ממליצה למלא כרוב בנוסף פלפלים, זה יוצא פשוט מעדן 😋
הי רוניאל, שמחה שאהבת 🙂 תודה ששיתפת!
היי, מה אפשר לשים במקום קרם קוקוס?
הי אודליה. אפשר שמנת פרווה לבישול. אפשר ללא תוספת קרמית בכלל. בהצלחה 🙂
היי אולגה
לא ראיתי במתכון שיש קרם קוקוס, פיספסתי משהו?
לא, אין קרם קוקוס. איפה ראית שיש?
אודליה בתגובה האחרונה שאלה מה אפשר לשים במקום קרם קוקוס ואת ענית לה ״הי אודליה. אפשר שמנת פרווה לבישול. אפשר ללא תוספת קרמית בכלל. בהצלחה 🙂
עכשיו הבנתי 🙂 במתכון הישן אכן היה קרם קוקוסץ מאז הכנתי את הפלפלים בלי להוסיף אותו, ולטעמי יצא לי יותר מוצלח. אז הורדתי. הוא לא חובה ולא מוסיף 🙂
היי , המתכון נראה מעולה תודה רק משהו אחד לא ברור לי כתוב: 1.5 כוסות אורז (3 כוסות אורז מבושל) לא הבנתי? הכוונה שהאורז מבושל זה 3 כוסות אורז יוצא ? אשמח להסבר
הי, בדיוק – כוס וחצי לפני בישול או 3 אחרי הבישול.