פלפלים ממולאים טבעוניים

מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 5, 2013
פלפלים ממולאים טבעוניים
שלום. אני חזרתי. האמת היא שהקביעה הזו לא לגמרי מדויקת, כי למרות שפיזית אני כבר שבועיים בארץ, נפשית אני עדיין רחוק מכאן, בהרי ההימלאיה. אולי זוהי תופעת לוואי של חמצן דליל שנשמתי במהלך חודש שלם, ואולי דווקא של המפגש הלא צפוי, אך כל כך מיוחל עם עצמי. זו הסיבה שאת הפוסט הראשון אחרי הפסקה ארוכה אני לא מקדישה לטיול. זה יקרה בהמשך, אני מבטיחה, ותאמינו לי שכדאי לכם להתעדכן, כי מטבח טיבטי ונפאלי הם פשוט נפלאים: פשוטים מצד אחד, ומדהימים במורכבותם מצד שני, כמו כל הדברים הגאוניים בחיים. ובינתיים קבלו פלפלים ממולאים טבעוניים.
פלפלים ממולאים טבעוניים
מכינים ירקות: מגררים גזרים וחותכים בצל, חציל ועגבנייה לקוביות בינוניות ושום לקוביות קטנות. במקביל מבשלים כוס וחצי אורז. מתחילים לטגן בצל ושום בשתי כפות שמן. מביאים להזהבה ומוסיפים חציל וגזר. מערבבים, מטגנים הכל יחד עד השחמת החציל ומוסיפים עגבנייה.ממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון כתמתם עמוק. מתבלים, מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות ע"מ שכל הטעמים יתאחדו. מכבים את האש ומשאירים בצד.
פלפלים ממולאים טבעוניים
מלית עשירה
בינתיים מרסקים בבלנדר או חותכים עם סכין כוס שעועית מבושלת. אני בישלתי בעצמי אבל אם לא בא לכם, אתם מוזמנים להשתמש בשעועית קפואה. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז המבושל וצרור פטרוזיליה קצוצה. המילוי שלנו מוכן. בעצם הוא כשלעצמו ארוחה מאוד מזינה וטעימה, ואם יישארו לכם שאריות, תוכלו ליהנות מהם בזמן שהפלפלים מתבשלים.
פלפלים ממולאים טבעוניים
עוד בזמן טיגון הירקות כדאי להכין את הפלפלים: לשטוף, לחתוך את הכיפות (לא לזרוק!), לרוקן את הזרעים ולנקות את הצלעות הפנימיות. ממלאים את הפלפלים במילוי עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע"י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך הסיר. לסיר שלי נכנסו שמונה פלפלים גדולים. מכינים את הרוטב – פשוט מערבבים יחד את כל המרכיבים – ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. אחרי זה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה-שעה וחצי. מדי פעם אפשר להרים את המכסה ולצקת מעט רוטב לתוך הפלפלים ע"מ להרטיב את המילוי.
פלפלים ממולאים טבעוניים
מגישים כל עוד הפלפלים חמים, עם הרבה רוטב מעל.
פלפלים ממולאים טבעוניים
פלפל ממולא טעים אש
המנה הזו היא כולה בית: כל כך מחבקת, מנחמת, משביעה ומחממת. מה שבכלל לא מיותר במזג האוויר ההולך והמתקרר שלנו. היא לא תגזול מכם הרבה זמן ומאמץ, ובתמורה תקבלו אושר מזוקק וחגיגת הטעמים והמרקמים בצלחת.
פלפלים ממולאים טבעוניים

מדובר במנה טעימה ובריאה, ללא גלוטן, עם מלית עשירה ומתובלת. סיר כזה יעשה לכם טוב בכל יום נתון, וגם ייראה ממש טוב על שולחן החג שלכם 🙂 ממליצה לכם בחום לנסות – ההצלחה בקרב האורחים, גם לא טבעוניים, מובטחת ב-100%. אם אתם מכינים את הפלפלים האלה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון וחג שמח!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לראש השנה? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לראש השנה

פלפלים ממולאים טבעוניים

אז מה היה לנו?
מרכיבים לפלפלים:
8 פלפלים אדומים
1.5 כוסות אורז (3 כוסות אורז מבושל)
1 כוס שעועית מבושלת
1 חציל בינוני
1 בצל גדול
1 עגבנייה גדולה
2 גזרים בינוניים
3 שיני שום
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
1.5 כפיות מלח, או לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 צרור פטרוזיליה
שמן לטיגון
מרכיבים לרוטב:
3 כוסות מים רותחים
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הירקות: מגררים את הגזרים וחותכים את הבצל, החציל והעגבנייה לקוביות בינוניות, ואת השום לקוביות קטנות. במקביל מבשלים את האורז.
  2. מטגנים את הבצל והשום בשתי כפות שמן. מביאים להזהבה ומוסיפים את החציל והגזר. מערבבים, מטגנים עד השחמת החציל ומוסיפים את העגבנייה. ממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון כתמתם.
  3. מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.
  4. מרסקים בבלנדר או חותכים עם סכין את השעועית. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז המבושל וצרור פטרוזיליה קצוצה.
  5. מכינים את הפלפלים: שוטפים, חותכים את הכיפות (לא זורקים!), מרוקנים את הזרעים ומנקים את הצלעות הפנימיות. ממלאים את הפלפלים במילוי עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע"י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך הסיר.
  6. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל המרכיבים ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. אחרי זה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה-שעה וחצי.
  7. אם רוצים, מחממים תנור ל-200 מעלות, ומכניסים את הסיר ללא מכסה ל-10 דקות, כדי שהפלפלים יקבלו צריבה יפה.
  8. מגישים מיד. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
  • תשתדלו לבחור פלפלים גדולים ורחבים, כמה שיותר זהים בגובה.
  • אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא.
  • אפשר להשתמש בשעועית קפואה או משומרת, או לוותר על השעועית ולהחליפה בכוס נוספת של אורז. רוצים תוספת חלבון? תשדכו לירקות גרגירי חומוס, עדשים מבושלות או טופו מגורד או חתוך לקוביות קטנות.
  • אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה.
  • אפשר ומומלץ לשחק עם התיבול.
  • מומלץ מדי פעם להרים את המכסה ולצקת מעט רוטב לתוך הפלפלים ע"מ להרטיב את המילוי.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

28 תגובות

  1. ברוכה השבה, ומאחלת לך נחיתה רכה ונעימה.
    המתכון נראה טעיםםם בטירוף, והצילומים יפהפיים ומפתים
    אהבתי במיוחד את שילוב חלב הקוקוס, נשמע מעולה
    מרגישים את אוויר ההרים הצלול שעדיין זורם אצלך בגוף גם בצילום 😉

  2. ברוך שובך (:

    ומילות הפתיחה הזכירו לי את הירידה מהאגמים ה(לא באמת)קפואים בגוייזאקונד, שם חטפתי מחלת גבהים ונאלצתי ללכת לאט, כך שלא היתה לי שהות לעצור ולחכות ארוכות לארוחת צהריים מתמהמהת. ואז חבר שפגשנו בטרק והלך בקצב מטורף הופיע מולי, עם שני מומו תפוחי אדמה על צלחת היישר מכפר המצוי שעה במורד הדרך, וכך ישבנו לנו מול נוף הרים נהדר ממש על הדרך, בלי איש בסביבה, ואכלנו בשקט בהנאה גדולה מהמקום ויופיו.

    (אם כי האוכל הטעים בנפאל מגיע לא אחת עם קטץ' בדמות תברואה נמוכה, למרבה הצער)

    1. אחחח, מומו, אהבתי החדשה…
      יעל, בטרם יצאתי לטיול החלטתי ששום דבר רע לא יקרה לי שם, ואכן גופי כיבד את החלטת שכלי 🙂 חוץ מזה, במקומות כמו נפאל הקרב התברואתי הוא קרב אבוד מראש, לכן כדאי פשוט לשחרר את הקטע הזה וליהנות..

    2. מסכימה, וגם אני עשיתי אותו הדבר וחגגתי על האוכל המקומי – אבל לי זה לא כל כך אבד… חליתי וגררתי את בעיות הבריאות עוד 4 חודשים לאחר שובי לארץ. דווקא בטיול שאחרי, לאפריקה, אכלתי כל הזמן ברחוב והכל עבר בשלום. אבל בנפאל ללא ספק היה יותר טעים.

  3. נראה מדהיםםםםםםםםםםםם
    ואין לך שמץ כמה אני אוהבת את זה – זה מושלם בשביל צמחונית כמוני
    אני רק צריכה סבלנות לבישול
    זה מאד מעורר תיאבון והתמונות מהממות!!!!

  4. ואוו! יצא מדהים! (בלי חציל, עם שעועית קצוצה בסכין במקום בבלנדר ועם מעט רכז רימונים). תודה על מתכון נפלא 🙂

          1. אודליה בתגובה האחרונה שאלה מה אפשר לשים במקום קרם קוקוס ואת ענית לה ״הי אודליה. אפשר שמנת פרווה לבישול. אפשר ללא תוספת קרמית בכלל. בהצלחה 🙂

          2. עכשיו הבנתי 🙂 במתכון הישן אכן היה קרם קוקוסץ מאז הכנתי את הפלפלים בלי להוסיף אותו, ולטעמי יצא לי יותר מוצלח. אז הורדתי. הוא לא חובה ולא מוסיף 🙂

  5. היי , המתכון נראה מעולה תודה רק משהו אחד לא ברור לי כתוב: 1.5 כוסות אורז (3 כוסות אורז מבושל) לא הבנתי? הכוונה שהאורז מבושל זה 3 כוסות אורז יוצא ? אשמח להסבר

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם