פלפלים ממולאים טבעוניים

פלפלים ממולאים טבעוניים

מאת
פלפלים ממולאים טבעוניים
שלום. אני חזרתי. האמת היא שהקביעה הזו לא לגמרי מדויקת, כי למרות שפיזית אני כבר שבועיים בארץ, נפשית אני עדיין רחוק מכאן, בהרי ההימלאיה. אולי זוהי תופעת לוואי של חמצן דליל שנשמתי במהלך חודש שלם, ואולי דווקא של המפגש הלא צפוי, אך כל כך מיוחל עם עצמי. זו הסיבה שאת הפוסט הראשון אחרי הפסקה ארוכה אני לא מקדישה לטיול. זה יקרה בהמשך, אני מבטיחה, ותאמינו לי שכדאי לכם להתעדכן, כי מטבח טיבטי ונפאלי הם פשוט נפלאים: פשוטים מצד אחד, ומדהימים במורכבותם מצד שני, כמו כל הדברים הגאוניים בחיים. ובינתיים קבלו פלפלים ממולאים טבעוניים.
פלפלים ממולאים טבעוניים
מכינים ירקות: מגררים גזרים וחותכים בצל, חציל ועגבנייה לקוביות בינוניות ושום לקוביות קטנות. במקביל מבשלים כוס וחצי אורז. מתחילים לטגן בצל ושום בשתי כפות שמן. מביאים להזהבה ומוסיפים חציל וגזר. מערבבים, מטגנים הכל יחד עד השחמת החציל ומוסיפים עגבנייה.ממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון כתמתם עמוק. מתבלים, מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות ע”מ שכל הטעמים יתאחדו. מכבים את האש ומשאירים בצד.
פלפלים ממולאים טבעוניים
מלית עשירה
בינתיים מרסקים בבלנדר או חותכים עם סכין כוס שעועית מבושלת. אני בישלתי בעצמי אבל אם לא בא לכם, אתם מוזמנים להשתמש בשעועית קפואה. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז המבושל וצרור פטרוזיליה קצוצה. המילוי שלנו מוכן. בעצם הוא כשלעצמו ארוחה מאוד מזינה וטעימה, ואם יישארו לכם שאריות, תוכלו ליהנות מהם בזמן שהפלפלים מתבשלים.
פלפלים ממולאים טבעוניים
עוד בזמן טיגון הירקות כדאי להכין את הפלפלים: לשטוף, לחתוך את הכיפות (לא לזרוק!), לרוקן את הזרעים ולנקות את הצלעות הפנימיות. ממלאים את הפלפלים במילוי עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע”י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך הסיר. לסיר שלי נכנסו שמונה פלפלים גדולים. מכינים את הרוטב – פשוט מערבבים יחד את כל המרכיבים – ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. אחרי זה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה-שעה וחצי. מדי פעם אפשר להרים את המכסה ולצקת מעט רוטב לתוך הפלפלים ע”מ להרטיב את המילוי.
פלפלים ממולאים טבעוניים
מגישים כל עוד הפלפלים חמים, עם הרבה רוטב מעל.
פלפלים ממולאים טבעוניים
פלפל ממולא טעים אש
המנה הזו היא כולה בית: כל כך מחבקת, מנחמת, משביעה ומחממת. מה שבכלל לא מיותר במזג האוויר ההולך והמתקרר שלנו. היא לא תגזול מכם הרבה זמן ומאמץ, ובתמורה תקבלו אושר מזוקק וחגיגת הטעמים והמרקמים בצלחת.
פלפלים ממולאים טבעוניים

מדובר במנה טעימה ובריאה, ללא גלוטן, עם מלית עשירה ומתובלת. סיר כזה יעשה לכם טוב בכל יום נתון, וגם ייראה ממש טוב על שולחן החג שלכם 🙂 ממליצה לכם בחום לנסות – ההצלחה בקרב האורחים, גם לא טבעוניים, מובטחת ב-100%. אם אתם מכינים את הפלפלים האלה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון וחג שמח!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לראש השנה? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לראש השנה

פלפלים ממולאים טבעוניים

אז מה היה לנו?
מרכיבים לפלפלים:
8 פלפלים אדומים
1.5 כוסות אורז (3 כוסות אורז מבושל)
1 כוס שעועית מבושלת
1 חציל בינוני
1 בצל גדול
1 עגבנייה גדולה
2 גזרים בינוניים
3 שיני שום
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
1.5 כפיות מלח, או לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1 צרור פטרוזיליה
שמן לטיגון
מרכיבים לרוטב:
3 כוסות מים רותחים
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הירקות: מגררים את הגזרים וחותכים את הבצל, החציל והעגבנייה לקוביות בינוניות, ואת השום לקוביות קטנות. במקביל מבשלים את האורז.
  2. מטגנים את הבצל והשום בשתי כפות שמן. מביאים להזהבה ומוסיפים את החציל והגזר. מערבבים, מטגנים עד השחמת החציל ומוסיפים את העגבנייה. ממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון כתמתם.
  3. מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים בצד.
  4. מרסקים בבלנדר או חותכים עם סכין את השעועית. בקערה גדולה מערבבים את הירקות המטוגנים עם השעועית, האורז המבושל וצרור פטרוזיליה קצוצה.
  5. מכינים את הפלפלים: שוטפים, חותכים את הכיפות (לא זורקים!), מרוקנים את הזרעים ומנקים את הצלעות הפנימיות. ממלאים את הפלפלים במילוי עד הסוף, אפשר אפילו לדחוס טיפה, מכסים ע”י הכיפות התואמות ומעמידים בצפיפות בתוך הסיר.
  6. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל המרכיבים ויוצקים על הפלפלים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. אחרי זה מנמיכים את האש ומבשלים כשעה-שעה וחצי.
  7. אם רוצים, מחממים תנור ל-200 מעלות, ומכניסים את הסיר ללא מכסה ל-10 דקות, כדי שהפלפלים יקבלו צריבה יפה.
  8. מגישים מיד. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
  • תשתדלו לבחור פלפלים גדולים ורחבים, כמה שיותר זהים בגובה.
  • אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא.
  • אפשר להשתמש בשעועית קפואה או משומרת, או לוותר על השעועית ולהחליפה בכוס נוספת של אורז. רוצים תוספת חלבון? תשדכו לירקות גרגירי חומוס, עדשים מבושלות או טופו מגורד או חתוך לקוביות קטנות.
  • אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה.
  • אפשר ומומלץ לשחק עם התיבול.
  • מומלץ מדי פעם להרים את המכסה ולצקת מעט רוטב לתוך הפלפלים ע”מ להרטיב את המילוי.
הדפסה
26 תגובות
  1. The Cookie Fairy 7 שנים לפני
    הגב

    ברוכה השבה, ומאחלת לך נחיתה רכה ונעימה.
    המתכון נראה טעיםםם בטירוף, והצילומים יפהפיים ומפתים
    אהבתי במיוחד את שילוב חלב הקוקוס, נשמע מעולה
    מרגישים את אוויר ההרים הצלול שעדיין זורם אצלך בגוף גם בצילום 😉

    • אולגה טוכשר 7 שנים לפני
      הגב

      ענבל, תודה רבה על התגובה המושקעת! איזה כיף לי 🙂
      קצת באיחור אבל בכל זאת – שנה טובה!

  2. Tal Daniel 7 שנים לפני
    הגב

    נראה מיליון דולר!

  3. רחל אפרת 7 שנים לפני
    הגב

    הי ברוכים השבים והשווים

    איזה כיף לכם ,מחכה למתכונים הנפאל הייתי שם לפני שנתיים ,מחכה לצילומים המרהיבים ובפרט למומו!!!

    • אולגה טוכשר 7 שנים לפני
      הגב

      רחל, גם אני התאהבתי במומו! מבטיחה מתכון ובקרוב 🙂

  4. ברוכה השבה 🙂
    המתכון נראה מעורר תיאבון והתמונות פשוט עושות חשק להצטייד בשלל פלפלים ולהתחיל למלא במרץ.
    מושלם!

  5. יעל ר. 7 שנים לפני
    הגב

    ברוך שובך (:

    ומילות הפתיחה הזכירו לי את הירידה מהאגמים ה(לא באמת)קפואים בגוייזאקונד, שם חטפתי מחלת גבהים ונאלצתי ללכת לאט, כך שלא היתה לי שהות לעצור ולחכות ארוכות לארוחת צהריים מתמהמהת. ואז חבר שפגשנו בטרק והלך בקצב מטורף הופיע מולי, עם שני מומו תפוחי אדמה על צלחת היישר מכפר המצוי שעה במורד הדרך, וכך ישבנו לנו מול נוף הרים נהדר ממש על הדרך, בלי איש בסביבה, ואכלנו בשקט בהנאה גדולה מהמקום ויופיו.

    (אם כי האוכל הטעים בנפאל מגיע לא אחת עם קטץ' בדמות תברואה נמוכה, למרבה הצער)

    • אולגה טוכשר 7 שנים לפני
      הגב

      אחחח, מומו, אהבתי החדשה…
      יעל, בטרם יצאתי לטיול החלטתי ששום דבר רע לא יקרה לי שם, ואכן גופי כיבד את החלטת שכלי 🙂 חוץ מזה, במקומות כמו נפאל הקרב התברואתי הוא קרב אבוד מראש, לכן כדאי פשוט לשחרר את הקטע הזה וליהנות..

    • יעל ר. 7 שנים לפני
      הגב

      מסכימה, וגם אני עשיתי אותו הדבר וחגגתי על האוכל המקומי – אבל לי זה לא כל כך אבד… חליתי וגררתי את בעיות הבריאות עוד 4 חודשים לאחר שובי לארץ. דווקא בטיול שאחרי, לאפריקה, אכלתי כל הזמן ברחוב והכל עבר בשלום. אבל בנפאל ללא ספק היה יותר טעים.

  6. יעל יניב 7 שנים לפני
    הגב

    ברוכה השבה
    נראה כמו מתכון מנחם מושלם.
    מחכה לשמוע ולראות רשמים מטיול החלומות שלך

  7. טל 7 שנים לפני
    הגב

    בול בשבילי! 🙂

  8. Winnie 7 שנים לפני
    הגב

    נראה מדהיםםםםםםםםםםםם
    ואין לך שמץ כמה אני אוהבת את זה – זה מושלם בשביל צמחונית כמוני
    אני רק צריכה סבלנות לבישול
    זה מאד מעורר תיאבון והתמונות מהממות!!!!

  9. מעין 7 שנים לפני
    הגב

    ואוו! יצא מדהים! (בלי חציל, עם שעועית קצוצה בסכין במקום בבלנדר ועם מעט רכז רימונים). תודה על מתכון נפלא 🙂

    • אולגה טוכשר 7 שנים לפני
      הגב

      מעין, איזה כיף! אני מאוד שמחה שאהבת. תודה ששיתפת אותי 🙂

  10. רוניאל 11 חודשים לפני
    הגב

    ייצא מדהים! ממליצה למלא כרוב בנוסף פלפלים, זה יוצא פשוט מעדן 😋

    • אולגה טוכשר 11 חודשים לפני
      הגב

      הי רוניאל, שמחה שאהבת 🙂 תודה ששיתפת!

  11. אודליה 8 חודשים לפני
    הגב

    היי, מה אפשר לשים במקום קרם קוקוס?

    • אולגה טוכשר 8 חודשים לפני
      הגב

      הי אודליה. אפשר שמנת פרווה לבישול. אפשר ללא תוספת קרמית בכלל. בהצלחה 🙂

      • שירן 5 ימים לפני
        הגב

        היי אולגה
        לא ראיתי במתכון שיש קרם קוקוס, פיספסתי משהו?

        • אולגה טוכשר 2 ימים לפני
          הגב

          לא, אין קרם קוקוס. איפה ראית שיש?

          • שירן 20 שעות לפני

            אודליה בתגובה האחרונה שאלה מה אפשר לשים במקום קרם קוקוס ואת ענית לה ״הי אודליה. אפשר שמנת פרווה לבישול. אפשר ללא תוספת קרמית בכלל. בהצלחה 🙂

          • אולגה טוכשר 3 דקות לפני

            עכשיו הבנתי 🙂 במתכון הישן אכן היה קרם קוקוסץ מאז הכנתי את הפלפלים בלי להוסיף אותו, ולטעמי יצא לי יותר מוצלח. אז הורדתי. הוא לא חובה ולא מוסיף 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם