אני אוהבת קיץ. אמרתי
את זה כאן לא פעם ולא פעמיים. אבל אחרי שעברתי מירושלים למרכז ושרדתי בגבורה את
חודש אוגוסט הלוהט והדביק, אני באופן מפתיע יותר ויותר מצפה לבוא הסתיו. אמיתי כזה,
עם גשם. היורה כבר מאחורינו, ועכשיו נדרשת השקעה מסוימת על מנת למשוך לאזורנו מיתרים
חזקים ורציניים. אנשים דתיים מתפללים את תפילת הגשם, ואני תורמת את חלקי ומכינה מטריות
שוקולד. מין רמז שכזה לטבע.
את זה כאן לא פעם ולא פעמיים. אבל אחרי שעברתי מירושלים למרכז ושרדתי בגבורה את
חודש אוגוסט הלוהט והדביק, אני באופן מפתיע יותר ויותר מצפה לבוא הסתיו. אמיתי כזה,
עם גשם. היורה כבר מאחורינו, ועכשיו נדרשת השקעה מסוימת על מנת למשוך לאזורנו מיתרים
חזקים ורציניים. אנשים דתיים מתפללים את תפילת הגשם, ואני תורמת את חלקי ומכינה מטריות
שוקולד. מין רמז שכזה לטבע.
ראיתי את המטריות המתוקות
האלה בפינטרסט – מקור בלתי נדלה להשראה, וכמובן הייתי חייבת להכין.
האלה בפינטרסט – מקור בלתי נדלה להשראה, וכמובן הייתי חייבת להכין.
לא מדובר במתכון, אלא
בעצם בשיטת הכנה של ממתק ביתי מגניב. הכי פשוט שיש, הכי צבעוני, יפה וטעים, כמו
שרק שוקולד שמקושט בסוכריות צבעוניות יכול להיות. הכנת המטריות האלה זה תהליך כיפי
שעל הדרך גם משפר מוטוריקה עדינה. תיכף תראו למה.
בעצם בשיטת הכנה של ממתק ביתי מגניב. הכי פשוט שיש, הכי צבעוני, יפה וטעים, כמו
שרק שוקולד שמקושט בסוכריות צבעוניות יכול להיות. הכנת המטריות האלה זה תהליך כיפי
שעל הדרך גם משפר מוטוריקה עדינה. תיכף תראו למה.
הדבר המאתגר ביותר
כאן זה הכנת תבניות בצורת קונוס. הכי מומלץ להשתמש לצורך זה בדף שקף, אבל אפשר
להסתדר גם עם נייר אפייה רגיל. אני לא אתן מידות מדויקות, כי במקרה הזה גודל אינו
העיקר. רוצים מטריות קטנות – תעשו קונוסים קטנים, רוצים מטריות גדולות – תגדילו בהתאם.
אם התבניות יצאו גדולות מדי – פשוט אל תמלאו עד הסוף. לצורך העניין המטריות
המוכנות שלי היו באורך כ- 7 ס"מ. מה שחשוב זה הרעיון: גוזרים מדף שקף ריבוע בגודל מסוים, למשל 10 ס"מ על 10 ס"מ.
אל תמדדו – זה ממש מיותר. את הריבוע גוזרים לשני משולשים. מכל משולש מייצרים קונוס
ומהדקים באמצעות סלוטייפ למעין כיס בלי חור בתחתית. בעזרת מספריים מיישרים את
הקצוות וזהו – יש לכם תבניות מעולות לממתק בצורת מטרייה.
כאן זה הכנת תבניות בצורת קונוס. הכי מומלץ להשתמש לצורך זה בדף שקף, אבל אפשר
להסתדר גם עם נייר אפייה רגיל. אני לא אתן מידות מדויקות, כי במקרה הזה גודל אינו
העיקר. רוצים מטריות קטנות – תעשו קונוסים קטנים, רוצים מטריות גדולות – תגדילו בהתאם.
אם התבניות יצאו גדולות מדי – פשוט אל תמלאו עד הסוף. לצורך העניין המטריות
המוכנות שלי היו באורך כ- 7 ס"מ. מה שחשוב זה הרעיון: גוזרים מדף שקף ריבוע בגודל מסוים, למשל 10 ס"מ על 10 ס"מ.
אל תמדדו – זה ממש מיותר. את הריבוע גוזרים לשני משולשים. מכל משולש מייצרים קונוס
ומהדקים באמצעות סלוטייפ למעין כיס בלי חור בתחתית. בעזרת מספריים מיישרים את
הקצוות וזהו – יש לכם תבניות מעולות לממתק בצורת מטרייה.
ממיסים שוקולד, אפשר
כמוני בבאן מרי (סיר עם שוקולד שמונח על סיר גדול יותר ובו מים רותחים, על אש
נמוכה), או במיקרוגל, עד שמתקבל שוקולד חם במרקם סמיך ואחיד.
כמוני בבאן מרי (סיר עם שוקולד שמונח על סיר גדול יותר ובו מים רותחים, על אש
נמוכה), או במיקרוגל, עד שמתקבל שוקולד חם במרקם סמיך ואחיד.
את השוקולד המומס
מומלץ להעביר לבקבוק לחיץ או שק זילוף, על מנת למקסם פגיעה במטרה. אבל אם יש לכם
יד יציבה, אתם מוזמנים להשתמש בכף או כפית. את הקונוסים אפשר להעמיד במספר דרכים: לגייס
למשימה את כל בני המשפחה שיחזיקו אותם (סתם..), לעשות חורים בארגז קרטון או פשוט
לתקוע אותם בחתיכת קלקר. מכאן הכל פשוט ביותר: ממלאים כל קונוס בשוקולד המומס ל-
3/4 בערך, שיישאר מקום לסוכריות צבעוניות. ממתינים מספר דקות עד שהוא קצת מתייצב
ותוקעים במרכז התבנית מקלון, פלסטיק או עץ. כמובן אין צורך להכניס אותו עד הסוף –
הקצה שלו צריך להיות בתוך המטרייה. מיד אחרי זה מפזרים בנדיבות את הסוכריות
הצבעוניות.
מומלץ להעביר לבקבוק לחיץ או שק זילוף, על מנת למקסם פגיעה במטרה. אבל אם יש לכם
יד יציבה, אתם מוזמנים להשתמש בכף או כפית. את הקונוסים אפשר להעמיד במספר דרכים: לגייס
למשימה את כל בני המשפחה שיחזיקו אותם (סתם..), לעשות חורים בארגז קרטון או פשוט
לתקוע אותם בחתיכת קלקר. מכאן הכל פשוט ביותר: ממלאים כל קונוס בשוקולד המומס ל-
3/4 בערך, שיישאר מקום לסוכריות צבעוניות. ממתינים מספר דקות עד שהוא קצת מתייצב
ותוקעים במרכז התבנית מקלון, פלסטיק או עץ. כמובן אין צורך להכניס אותו עד הסוף –
הקצה שלו צריך להיות בתוך המטרייה. מיד אחרי זה מפזרים בנדיבות את הסוכריות
הצבעוניות.
את כל הקונסטרוקציה
הזו מכניסים למקרר ומשאירים לפחות לשעה, עד שהשוקולד שוב נהיה מוצק. מוציאים
מהמקרר, גוזרים ומורידים את נייר השקף, מניחים על צלחת ומגישים. אפשר לעטוף בנייר
צלופן, לקשט בסרט צבעוני ולהפוך את המטריות האלה, מתוקות בכל המובנים, להפתעות
מגניבות. ככה או ככה, עד להגשה הן אמורות להישאר במקרר. וכמובן תשתדלו לא לגעת בהן
יותר מדי – מדובר בשוקולד שנמס ומלכלך.
הזו מכניסים למקרר ומשאירים לפחות לשעה, עד שהשוקולד שוב נהיה מוצק. מוציאים
מהמקרר, גוזרים ומורידים את נייר השקף, מניחים על צלחת ומגישים. אפשר לעטוף בנייר
צלופן, לקשט בסרט צבעוני ולהפוך את המטריות האלה, מתוקות בכל המובנים, להפתעות
מגניבות. ככה או ככה, עד להגשה הן אמורות להישאר במקרר. וכמובן תשתדלו לא לגעת בהן
יותר מדי – מדובר בשוקולד שנמס ומלכלך.
לא נותר להוסיף כלום
חוץ מזה שממש נהניתי להכין את המטריות האלה. יש כאן די הרבה מקום ליצירתיות: אפשר
להשתמש בסוגים שונים של שוקולד – מריר, חלב או לבן, להכנת קולקציה שלמה של מטריות.
אפשר לקשט בסוכריות הצבעוניות רק את החלק התחתון של המטרייה ואפשר את כולה.
חוץ מזה שממש נהניתי להכין את המטריות האלה. יש כאן די הרבה מקום ליצירתיות: אפשר
להשתמש בסוגים שונים של שוקולד – מריר, חלב או לבן, להכנת קולקציה שלמה של מטריות.
אפשר לקשט בסוכריות הצבעוניות רק את החלק התחתון של המטרייה ואפשר את כולה.
מה שבאמת חשוב זה שכל
אדם שהממתקים האלה יגיעו לידיו ייהנה מהטעם שלהם ומהמראה הצבעוני המקסים. ועוד
יותר חשוב מזה – שירד כבר גשם!
אדם שהממתקים האלה יגיעו לידיו ייהנה מהטעם שלהם ומהמראה הצבעוני המקסים. ועוד
יותר חשוב מזה – שירד כבר גשם!
מטריות שוקולד טבעוניות
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 7 מטריות
באורך כ- 7 ס"מ:
באורך כ- 7 ס"מ:
דף שקף להכנת תבניות
קונוס
קונוס
100 גרם שוקולד מריר
7 מקלוני פלסטיק
2-3 כפיות סוכריות
צבעוניות לקישוט
צבעוניות לקישוט
אופן הכנה:
- מכינים את תבניות הקונוס: גוזרים מדף שקף ריבוע בגודל מסוים, כ-
10 ס"מ על 10 ס"מ, אותו גוזרים לשני משולשים. מכל משולש מייצרים קונוס ומהדקים
באמצעות סלוטייפ לכיס בלי חור בתחתית. בעזרת מספריים מיישרים את הקצוות ומעמידים את הקונוסים במעמד מקלקר. - ממיסים את השוקולד
בבאן מרי עד שמתקבל שוקולד חם במרקם סמיך ואחיד, אותו מעבירים לבקבוק לחיץ. - ממלאים את תבניות הקונוס
בשוקולד המומס עד ל- 3/4 גובה וממתינים מספר דקות שיתייצב. תוקעים במרכז את המקלונים ומפזרים מעל את הסוכריות הצבעוניות. - מעבירים את הקלקר עם
התבניות לקירור של שעה לפחות. - גוזרים ומורידים את
נייר השקף, מניחים את המטריות על צלחת ומגישים. אם רוצים – עוטפים בצלופן למעין
הפתעות. - שומרים במקרר עד
להגשה.
הערות:
- אפשר להחליף את דף
השקף בנייר אפייה. - אפשר להמיס את
השוקולד במיקרוגל. - אפשר להחליף את
מקלוני הפלסטיק (שניתן להשיג בכל חנות מתמחה באפייה) במקלוני עץ רגילים. - אפשר להכין מעמד
לקונוסים מקופסת קרטון עם חורים. קלקר הינו פתרון טוב וזמין יותר. - הדרך החסכונית ביותר
היא להשתמש בכף או כפית לצורך מזיגת השוקולד לתוך התבנית. כשמשתמשים בבקבוק לחיץ או שק
זילוף, כמות מסוימת של השוקולד נשארת על הדפנות, אבל המזיגה הרבה יותר מדויקת
ופחות מלכלכת. - רוצים גרסה טיפה יותר
בריאה? תחליפו את הסוכריות הצבעוניות באגוזים, שקדים או פיסטוקים קצוצים, או בשבבי
קוקוס.
5/5
(1 Review)
9 תגובות
רעיון מקסים וביצוע מושלם!
תודה! הרעיון כאמור לא שלי, אבל אני לוקחת קרדיט מלא על הביצוע 🙂
כל הכבוד.רעיון שלך או לא,עשית אותם מקסימים והסברת כל כך טוב!חג שמח
נראה נהדר!!!
מקסים!!!
האמת שהאפרוריות והקרירות שהחלה לפשוט בחוץ קצת מדכאת אותי
ולמרות שיש געגוע קל לשרוולים ארוכים ולהתכרבלות עם תה ועוגיות מתחת לשמיכה
יש לי תחושה שלא יעבור זמן רב לפני ששוב אתגעגע לקיץ…
ובכל זאת מוכנה לקחת את הסיכון כדי לנשנש ערימה של מטריות שוקולד חמודות שכאלה,
זה פשוט מקסים 🙂 יופי של פוסט, ויחי מוטוריקה עדינה!
זה גאוני! פשוט מחזיר אותי לגיל 5 למטריות השוקולד עם נייר האלומיניום…
אבל זה לגמרי שדרוג מדהים לגרסא הנוסטלגית 🙂
מקסים ממש!
מטריףףף!! רעיון מדהים!