בראוניז שוקולד עם קרם לימון

מאת אולגה טוכשר
יולי 6, 2016
בראוניז שוקולד עם קרם לימון
אם יש משהו שאפשר להגיד בוודאות על סמך ניסיון העבר,
זה שכשנטע באה אליי, לא משנה מה נכין – תמיד התהליך יהיה כיפי, התוצרים טעימים והתמונות מהממות. עד היום הכנו יחד, כלומר אני הכנתי, ונטע צילמה את גאלט המשמשים. כצפוי, המפגש האחרון לא היה יוצא מן הכלל.
בראוניז שוקולד עם קרם לימון
ממתק לעיניים
החלטנו לשלב בין שני טעמים שאנחנו מאוד אוהבות, והכנו
בראוניז שוקולד עשירים עם קרם לימון חמוץ-מתוק שמוציא את השוקולדיות החוצה בבעיטה
חזקה.
בראוניז שוקולד עם קרם לימון
לבבות-לבבות-לבבות
מעבר לפרגון לחיך, אחד היתרונות הנוספים של ערבוב טעמים, צבעים
ומרקמים שונים הוא בכך שאפשר ממש "לצייר" על פני עוגה, כאשר שוקולד הופך
לקנווס ורקע נפלא.
בראוניז שוקולד עם קרם לימון
הבראוניז האלה ממש פשוטים להכנה: את הבלילה מכינים בקערה אחת, את קרם
הלימון מבשלים במשך כמה דקות ספורות, מאחדים, אופים ומקבלים קינוח נדיר.
בראוניז שוקולד עם קרם לימון
בראוניז פאדג'יים, לחים מבפנים, עם ניחוח וטעם שוקולדי מרוכז שנשבר
על-ידי חמיצות בלתי צפויה של קרם הלימון.
בראוניז שוקולד עם קרם לימון
אם רוצים, אפשר לזלף מעל עוד קצת שוקולד מומס, שלא יחסר. נשאר רק לצנן
ולחתוך לקוביות קטנות בגודל כמה ביסים, שבכל אחד מהם תהיה הפתעה. אז שיהיה בתאבון,
ובשבוע הבא יעלה כאן מתכון של אחיו התאום של הבראוניז האלה, רק בגרסה טבעונית,
מהממת וטעימה לא פחות.

בראוניז שוקולד עם קרם לימון

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית 20 X 20 ס"מ:
לקרם לימון:
1 ביצה
2 חלמונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
120 מ"ל (8 כפות) מיץ לימון
1 כף קורנפלור
לבראוניז:
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
35 גרם (1/4 כוס) קקאו
70 גרם (1/2 כוס) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
20 גרם שוקולד מריר מומס לקישוט (אופציונלי)
אופן הכנה:
  1. מכינים קרם לימון: מניחים את כל המרכיבים בקלחת ומבשלים על אש בינונית
    תוך ערבוב עד שהקרם מתחיל להסמיך. משאירים בצד.
  2. מכינים בראוניז: מחממים תנור ל- 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. ממיסים חמאה ושוקולד על באן-מרי או במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת
    חלקה.
  4. מוסיפים ביצים וסוכר וטורפים היטב.
  5. מוסיפים קקאו, קמח, אבקת אפייה ומלח ומקפלים בעזרת מרית עד לקבלת בלילה אחידה ללא
    גושים.
  6. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים בעזרת מרית.
  7. בעזרת כף יוצקים מעל הבראוניז תלוליות קרם הלימון ומערבבים בעזרת קיסם
    עץ למראה משויש.
  8. אופים במשך 20-30 דקות (תלוי בתנור) עד שמעל הבראוניז נוצר קרום עם
    סדקים דקים, אך בפנים הם נשארים לחים.
  9. מצננים, מזלפים מעל שוקולד מומס, חותכים ומגישים.
  10. שומרים במקרר בכלי אטום.
0/5 (0 Reviews)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

12 תגובות

  1. שלום,

    כמה שאלות בלתי נמנעות…(-:

    1. כמה זמן לצנן לפני שאפשר לזלף שוקולד מומס בסוף ?

    2. איך ממיסים שוקולד לזיגוג – במיקרו ? על הכיריים ?

    3. האם ניתן להגיש לאכילה מיידית אחרי זיגוג שוקולד בסוף או לחכות קצת ?

    4. כמה זמן העוגה נשמרת במקרר ? (במקרה הלא סביר… (-:)

    תודה מראש על התשבות !!!

    1. הי, אין שום בעיה – בשביל זה אני כאן 🙂 אז ככה:
      1. לצנן לפחות איזה 10 דקות. בעיקרון, לא יקרה כלום אם מזלפים שוקולד מומס על מאפה חמים.
      2. אפשר גם וגם. על הכיריים – זה אומר על באן מרי, כלומר סיר עם מים רותיחם ועליו קערה עם שוקולד.
      3. אפשר.
      4. לדעתי בכלי אטום עד שבוע. אבל אין מצב שהיא תשרוד כל כך הרבה 🙂
      בהצלחה!

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 10, 2021
ממתק שוקולד ושומשום טבעוני ללא גלוטן מ-3 מרכיבים בלבד זה ה-ממתק להכין בזריזות בכל רגע נתון ולשמור במקרר למקרה של נפילת אנרגיה
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 5, 2021
עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות מקמח כוסמין מלא מושלמות לתקופת אחרי החגים: טעימות, פשוטות וזריזות להכנה, ויחסית בריאות ולא מוגזמות
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 3, 2021
קארי דאל טבעוני של עדשים כתומות ובטטה זה תבשיל טעים, בריא ופשוט להכנה שנפגשים בו וחיים באושר זה לצד זה מטבחי הודו ותאילנד הנפלאים
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 14, 2021
גלידוניות שוקולד בננה טבעוניות מ-2 מרכיבים בלבד זה קינוח טעים, בריא וסופר פשוט להכנה עם שילוב טעמים מנצח. אפשר לשחק עם תוספות לפי הטעם האישי
מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 9, 2021
תבשיל ירקות וטופו ברוטב עגבניות זה ארוחה בסיר אחד: טעימה, בריאה, מזינה, פשוטה להכנה, ללא גלוטן ועם כמות מכובדת של חלבון מהצומח
מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 25, 2021
דבש טבעוני תוצרת בית ממיץ תפוחים זו ה-הפתעה לערב ראש השנה, לחגי תשרי וכל יום אחר בשנה שבא לכם משהו מתוק. הכי פשוט להכנה והכי סמלי לחג