קאפקייקס נכנסו לחיינו כרוח סערה מתוקה בעקבות סדרת הפולחן "סקס
והעיר הגדולה". ולמרות שזה קרה לפני די הרבה זמן, עד עכשיו לא יצא לי להכין
אותם. למען האמת, זה לא כזה מפתיע, כי מעבר למראה המקסים אין בקאפקייקס שום דבר מיוחד.
מדובר בעצם בעוגות אישיות מהודרות שנהוג לקשטן בתלוליות קרם קטנות ושובבות.
והעיר הגדולה". ולמרות שזה קרה לפני די הרבה זמן, עד עכשיו לא יצא לי להכין
אותם. למען האמת, זה לא כזה מפתיע, כי מעבר למראה המקסים אין בקאפקייקס שום דבר מיוחד.
מדובר בעצם בעוגות אישיות מהודרות שנהוג לקשטן בתלוליות קרם קטנות ושובבות.
מכיוון שבכל זאת רציתי להכין משהו טיפה יותר מיוחד
מסתם עוגות קטנות, הכנסתי לתוך הקאפקייקס שלי הפתעה – סוכריות פררו רושה. את הרעיון
החמוד הזה ראיתי בפינטרסט. הסוכריות יישבו בשקט-בשקט בין שתי שכבות שוקולדיות
נוספות – בצק פאדג'י וקרם עשיר – ויחכו בסבלנות שתגלו אותן ותגידו
"וואו".
מסתם עוגות קטנות, הכנסתי לתוך הקאפקייקס שלי הפתעה – סוכריות פררו רושה. את הרעיון
החמוד הזה ראיתי בפינטרסט. הסוכריות יישבו בשקט-בשקט בין שתי שכבות שוקולדיות
נוספות – בצק פאדג'י וקרם עשיר – ויחכו בסבלנות שתגלו אותן ותגידו
"וואו".
כי תודו שזה ממש "וואו". כל הסדקים, הגומחות והבליטות..
והכל 100% שוקולד פלוס אגוז לוז קטנטן בלב ליבו של כל קאפקייק, שמגיע כבונוס יחד
עם פררו רושה.
והכל 100% שוקולד פלוס אגוז לוז קטנטן בלב ליבו של כל קאפקייק, שמגיע כבונוס יחד
עם פררו רושה.
בזכות ההופעה החיצונית קאפקייקס תמיד ייראו מרשימים
ומושקעים, כאשר בפועל להכין אותם זו משימה פשוטה גם עבור אופים מתחילים.
ומושקעים, כאשר בפועל להכין אותם זו משימה פשוטה גם עבור אופים מתחילים.
ממיסים חמאה במיקרוגל. מנפים לקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים –
קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה, מוסיפים סוכר ומערבבים בעזרת מטרפה. במיוחד
חשוב לנפות את הקקאו, כי הוא נוטה להתגבש לגושים. בקערית קטנה טורפים יחד ביצה ויוגורט עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים אותה, את החמאה המומסת וקפה לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים בעזרת כף
או לקקן. מתקבל בצק סמיך ודביק בצבע חום עשיר.
קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה, מוסיפים סוכר ומערבבים בעזרת מטרפה. במיוחד
חשוב לנפות את הקקאו, כי הוא נוטה להתגבש לגושים. בקערית קטנה טורפים יחד ביצה ויוגורט עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים אותה, את החמאה המומסת וקפה לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים בעזרת כף
או לקקן. מתקבל בצק סמיך ודביק בצבע חום עשיר.
מחממים את התנור ל- 175 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים תואמים (אני אוהבת להשתמש בשתי שכבות), מרטיבים את הידיים, לוקחים כף גדושה של הבצק,
מעבירים ליד ומקבצים אותו לכדור. אין צורך ללחוץ ולהדק, צריך רק לתת לבצק קצת צורה
לפני שמניחים אותו לתוך המנז'ט. אפשר בכלל לא לערב את הידיים ולהשתמש בשתי כפות או שקית
זילוף. השקעים צריכים להיות מלאים לגובה ¾. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-
15-20 דקות עד שהקאפקייקס תופחים, נסדקים ובאופן כללי נראים מהמם.
מעבירים ליד ומקבצים אותו לכדור. אין צורך ללחוץ ולהדק, צריך רק לתת לבצק קצת צורה
לפני שמניחים אותו לתוך המנז'ט. אפשר בכלל לא לערב את הידיים ולהשתמש בשתי כפות או שקית
זילוף. השקעים צריכים להיות מלאים לגובה ¾. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-
15-20 דקות עד שהקאפקייקס תופחים, נסדקים ובאופן כללי נראים מהמם.
יש גם תיעוד מלמעלה. חשוב: אל תשאירו את הקאפקייקס בתנור יותר מ- 20
דקות! הם עלולים להתייבש ולצאת פחות פאדג'יים. ואנחנו ממש, אבל ממש לא מעוניינים בכך.
דקות! הם עלולים להתייבש ולצאת פחות פאדג'יים. ואנחנו ממש, אבל ממש לא מעוניינים בכך.
מוציאים את הקאפקייקס מהתנור ומקררים טיפה בתוך התבנית. בינתיים מפשיטים את הסוכריות. ברגע שאפשר לגעת בקאפקייקס, נעזרים בכפית ועושים גומחות קטנות בחלקם העליון. אוכלים מהר-מהר את מה שמוציאים 🙂 לכל גומחה מכניסים פררו רושה. בשלב זה אפשר
לחלץ את הקאפקייקס מהתבנית.
לחלץ את הקאפקייקס מהתבנית.
עכשיו מכינים את הקרם: בקערה מקציפים חמאה רכה במשך כמה דקות טובות. מוסיפים
אבקת סוכר וקקאו מנופים בשתי נגלות וממשיכים להקציף. הקרם יירגיש מאוד סמיך וזה
בסדר. ממיסים שוקולד במיקרו או על באן מרי ומוסיפים לתערובת. מערבבים בעזרת לקקן
ומעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר כוכב. אפשר כרגיל להשתמש בשקית רגילה עם
פינה חתוכה, אבל אז תלוליות הקרם יהיו חלקות.
אבקת סוכר וקקאו מנופים בשתי נגלות וממשיכים להקציף. הקרם יירגיש מאוד סמיך וזה
בסדר. ממיסים שוקולד במיקרו או על באן מרי ומוסיפים לתערובת. מערבבים בעזרת לקקן
ומעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר כוכב. אפשר כרגיל להשתמש בשקית רגילה עם
פינה חתוכה, אבל אז תלוליות הקרם יהיו חלקות.
מזלפים מעל כל סוכרייה תלולית קרם בגודל רצוי ומקשטים עם סוכריות
צבעוניות או אגוזים קצוצים. כשאני הכנתי את הקאפקייקס היה מאוד קר בבית, והחמאה
שבקרם התחילה להתקרר ולהתקשות תוך כדי הזילוף. לכן יצא קצת פחות מושלם. אבל בעיקרון
הקרם הזה נהדר: יש לו צבע חום עמוק עם ברק, והוא לא נמס ושומר מעולה את צורתו גם בטמפרטורת החדר.
צבעוניות או אגוזים קצוצים. כשאני הכנתי את הקאפקייקס היה מאוד קר בבית, והחמאה
שבקרם התחילה להתקרר ולהתקשות תוך כדי הזילוף. לכן יצא קצת פחות מושלם. אבל בעיקרון
הקרם הזה נהדר: יש לו צבע חום עמוק עם ברק, והוא לא נמס ושומר מעולה את צורתו גם בטמפרטורת החדר.
זהו, אפשר להגיש. היתרון האדיר של העוגות האישיות הוא שלא צריך לחתוך
אותן. הן ארוזות יפה ולכן בקלות הופכות למתנות קטנות ומתוקות. אפשר לשנע אותן
בקלות ממקום למקום. תחשבו טוב-טוב על שני המשפטים האלה, כי עוד מעט מגיע פורים..
אותן. הן ארוזות יפה ולכן בקלות הופכות למתנות קטנות ומתוקות. אפשר לשנע אותן
בקלות ממקום למקום. תחשבו טוב-טוב על שני המשפטים האלה, כי עוד מעט מגיע פורים..
גם בלי תוספת פררו רושה הקאפקייקס האלה נורא יפים וטעימים. יש להם טעם
עשיר ושוקולדי ביותר. אבל הסוכריות החמודות מוסיפות מתיקות, מרקם קראנצ'י וסתם
אלמנט של הפתעה, לכן לגמרי שווה להכניס אותן פנימה. אני אישית מאוהבת. בתאבון!
עשיר ושוקולדי ביותר. אבל הסוכריות החמודות מוסיפות מתיקות, מרקם קראנצ'י וסתם
אלמנט של הפתעה, לכן לגמרי שווה להכניס אותן פנימה. אני אישית מאוהבת. בתאבון!
קאפקייקס שוקולד ופררו רושה
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 12 קאפקייקס גדולים:
75 גרם חמאה, מומסת
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
100 גרם קקאו משובח (3/4 כוס)
כפית סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
250 גרם סוכר (כוס + 4 כפות)
ביצה
100 מ"ל קפה חזק (בערך חצי כוס פחות כף מים רותחים + כף גדושה
קפה)
קפה)
200 מ"ל יוגורט לבן (גביע)
12 סוכריות פררו רוש
מרכיבים לקרם:
100 גרם חמאה, רכה
40 גרם קקאו (4 כפות)
100 גרם אבקת סוכר (חבילה)
70 גרם שוקולד מריר
סוכריות צבעוניות / אגוזים קצוצים לקישוט
אופן הכנה:
- ממיסים את החמאה במיקרוגל.
- מנפים לקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים – הקמח, הקקאו, אבקת האפייה
והסודה לשתייה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה. - בקערית קטנה טורפים יחד את הביצה והיוגורט עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים אותה, את החמאה המומסת והקפה לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים בעזרת כף
או לקקן עד שמתקבל בצק סמיך ודביק בצבע חום עשיר. - מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
- מרפדים את תבנית השקעים בשתי שכבות מנז'טים, לוקחים כף גדושה של הבצק,
מעבירים לידיים רטובות, מקבצים אותו למעין כדור בלי ללחוץ ולהדק ומניחים לתוך
המנז'ט. אפשר במקום להשתמש בשתי כפות או שקית זילוף. השקעים צריכים להיות מלאים
לגובה ¾. - אופים כ- 15-20 דקות עד שהקאפקייקס תופחים וקצת נסדקים. לא משאירים
בתנור יותר מ- 20 דקות! - מוציאים את התבנית מהתנור ומקררים טיפה את הקאפקייקס בתוכה. בעזרת
כפית עושים גומחות קטנות בחלקם העליון. לכל גומחה מכניסים פררו רושה. חולצים את
הקאפקייקס מהתבנית. - מכינים את הקרם: בקערה מקציפים את החמאה הרכה במשך כמה דקות. בשתי
נגלות מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו המנופים וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם סמיך. - ממיסים את השוקולד במיקרו או על באן מרי ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב
בעזרת לקקן, מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים מעל כל סוכרייה
תלולית קרם בגודל רצוי. מקשטים עם סוכריות צבעוניות או אגוזים קצוצים. - שומרים במקרר בכלי אטום. מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות:
- מומלץ להשתמש בקקאו כהה משובח.
- אפשר להפחית את כמות הסוכר לכוס אחת בלבד.
- אם אין לכם שקית זילוף ו/או צנטר כוכב, אפשר להשתמש בשקית רגילה עם
פינה חתוכה. התלוליות יהיו חלקות. - גם הבצק וגם הקרם יוצאים די סמיכים – ככה זה אמור להיות. אם אתם
מתקשים לעבוד עם הקרם, כי עכשיו די קר בבית והחמאה נוטה להתקשות, תחממו טיפה את
הקרם שבתוך השקית. אני הכנסתי אותו לפני השימוש לתנור המתקרר. - מאוד חשוב לחמם את התנור ל- 175 מעלות ולא יותר, ולא לאפות את
הקאפקייקס יותר מ- 20 דקות.
0/5
(0 Reviews)
7 תגובות
דיאטתי, בסך הכל*
*שמישהו ימציא כבר דיאטת קאפקייקס/פררו רושה/קאפקייקס ופררו רושה
מור, חיים רק פעם אחת 🙂
יוווו כמה מושחת!
אני לא חסידה גדולה של קאפקייקס
אבל את הגירסה הזו הייתי מחסלת בלקלוקי הנאה
נראה מעולה אבל מה עושים עם הקפה?
אוי, תודה על ההערה. פספסתי את זה.. כבר מתקנת!
מוסיפים את הקפה יחד עם כל המרכיבים הרטובים (החמאה ותערובת היוגורט ים הביצה)
אפשרי להחליף את המים עם הקפה לחלב?
הי שירה, כן אפשר. אפשר גם סתם מים חמים.
בהצלחה!