כשהתחלתי לכתוב את
הבלוג לפני קצת יותר משנתיים, רוב המתכונים בו היו של אוכל אמיתי. במהלך הזמן
"התבשלתי" יחד עם הארוחות והגעתי למסקנה שאני יותר אוהבת ונהנית לאפות מאשר לבשל. לגילוי המרגש הזה הייתה השלכה מיידית על תוכן "המרכיב הסודי"
שהפך להיות מתוק בערך ב- 80% מהפוסטים שאני מעלה. זה כמובן לא אומר שהפסקתי לבשל ארוחות (בכל
זאת צריך לאכול משהו), ומדי פעם תמצאו כאן מתכונים בוגרים שאמורים לאזן את המתיקות
המשתלטת.
הבלוג לפני קצת יותר משנתיים, רוב המתכונים בו היו של אוכל אמיתי. במהלך הזמן
"התבשלתי" יחד עם הארוחות והגעתי למסקנה שאני יותר אוהבת ונהנית לאפות מאשר לבשל. לגילוי המרגש הזה הייתה השלכה מיידית על תוכן "המרכיב הסודי"
שהפך להיות מתוק בערך ב- 80% מהפוסטים שאני מעלה. זה כמובן לא אומר שהפסקתי לבשל ארוחות (בכל
זאת צריך לאכול משהו), ומדי פעם תמצאו כאן מתכונים בוגרים שאמורים לאזן את המתיקות
המשתלטת.
את המתכון הזה הכנתי
במסגרת שיתוף פעולה עם חברת שטראוס. הדגש היה על ארוחה בריאה ומזינה, לכן מילאתי
שלל דברים חלולים כמו דלורית ופטריות, כולל משהו אחד לא הכי קונבנציונלי – אבוקדו,
בתערובת אורז בר וירקות. יצאה ארוחה צבעונית, טעימה מאוד וללא ספק בריאה, שמתאימה
גם לצמחונים ולטבעונים.
במסגרת שיתוף פעולה עם חברת שטראוס. הדגש היה על ארוחה בריאה ומזינה, לכן מילאתי
שלל דברים חלולים כמו דלורית ופטריות, כולל משהו אחד לא הכי קונבנציונלי – אבוקדו,
בתערובת אורז בר וירקות. יצאה ארוחה צבעונית, טעימה מאוד וללא ספק בריאה, שמתאימה
גם לצמחונים ולטבעונים.
ההכנה ממש פשוטה,
צריך רק להקפיד להתקדם לפי שלבים. קודם כל מכינים את המלית: שוטפים וחותכים ירקות ומטגנים על אש בינונית
בכלי רחב ב- 1-2 כפות שמן זית עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים אורז בר שטוף,
מערבבים וממשיכים לטגן עוד כמה דקות. מוסיפים מים, מערבבים, מכסים את
הכלי, מנמיכים את האש ומבשלים ללא ערבוב כ- 40 דקות עד שכל הנוזלים נספגים או
מתאדים, והאורז מתרכך.
צריך רק להקפיד להתקדם לפי שלבים. קודם כל מכינים את המלית: שוטפים וחותכים ירקות ומטגנים על אש בינונית
בכלי רחב ב- 1-2 כפות שמן זית עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים אורז בר שטוף,
מערבבים וממשיכים לטגן עוד כמה דקות. מוסיפים מים, מערבבים, מכסים את
הכלי, מנמיכים את האש ומבשלים ללא ערבוב כ- 40 דקות עד שכל הנוזלים נספגים או
מתאדים, והאורז מתרכך.
בינתיים מחממים את
התנור ל- 180 מעלות. חוצים דלורית ובעזרת כף מרוקנים את המרכז שלה מהתוכן. בצלוחית
קטנה מערבבים שמן זית, חומץ בלסמי ודבש. בעזרת מברשת מורחים את החלק הפנימי של
הדלורית בתערובת וזורים מעל מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. מניחים את הדלורית על
תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 40 דקות עד שהיא מתרככת וכמעט מוכנה. בודקים
את מידת הרכות בעזרת מזלג.
התנור ל- 180 מעלות. חוצים דלורית ובעזרת כף מרוקנים את המרכז שלה מהתוכן. בצלוחית
קטנה מערבבים שמן זית, חומץ בלסמי ודבש. בעזרת מברשת מורחים את החלק הפנימי של
הדלורית בתערובת וזורים מעל מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. מניחים את הדלורית על
תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 40 דקות עד שהיא מתרככת וכמעט מוכנה. בודקים
את מידת הרכות בעזרת מזלג.
ברגע שהאורז מוכן, מתבלים
את המלית, מערבבים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ובמידת הצורך מתקנים את התיבול. משאירים
את המלית בצד.
את המלית, מערבבים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ובמידת הצורך מתקנים את התיבול. משאירים
את המלית בצד.
חוצים אבוקדו
ומוציאים את הגלעין. שוטפים ומייבשים פטריות. מורחים את החלק הפנימי של האבוקדו
והפטריות בשאריות תערובת השמן, החומץ הבלסמי והדבש וזורים מעל מעט מלח גס ופלפל
שחור גרוס. מוציאים את התבנית עם הדלורית המוכנה מהתנור, מסדרים לידה את האבוקדו
והפטריות ובעזרת כף ממלאים את הכל בתערובת אורז הבר והירקות. יוצקים מעל קצת שמן
זית ומחזירים את התבנית לתנור ל- 15 דקות נוספות.
ומוציאים את הגלעין. שוטפים ומייבשים פטריות. מורחים את החלק הפנימי של האבוקדו
והפטריות בשאריות תערובת השמן, החומץ הבלסמי והדבש וזורים מעל מעט מלח גס ופלפל
שחור גרוס. מוציאים את התבנית עם הדלורית המוכנה מהתנור, מסדרים לידה את האבוקדו
והפטריות ובעזרת כף ממלאים את הכל בתערובת אורז הבר והירקות. יוצקים מעל קצת שמן
זית ומחזירים את התבנית לתנור ל- 15 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור
ומגישים. מומלץ בתוספת טחינה גולמית, רוטב טחינה או רוטב סויה. אם אתם לא טבעונים,
גבינה פרמזן מגוררת גם תשתלב מצוין. סלט ירוק בצד יהווה תוספת מעולה.
ומגישים. מומלץ בתוספת טחינה גולמית, רוטב טחינה או רוטב סויה. אם אתם לא טבעונים,
גבינה פרמזן מגוררת גם תשתלב מצוין. סלט ירוק בצד יהווה תוספת מעולה.
מה אני אגיד לכם?
מדובר באחלה ארוחה בתבנית אחת: מגוונת, צבעונית, טעימה ובעיקר בריאה ומשביעה. נסו
אותה פעם – היא יכולה להיות אתנחתא מצוינת ברצף פסטות-פיצות שפוגש אותנו
בארוחות צהריים-ערב. בתאבון!
מדובר באחלה ארוחה בתבנית אחת: מגוונת, צבעונית, טעימה ובעיקר בריאה ומשביעה. נסו
אותה פעם – היא יכולה להיות אתנחתא מצוינת ברצף פסטות-פיצות שפוגש אותנו
בארוחות צהריים-ערב. בתאבון!
דלורית במילוי אורז בר וירקות
אז מה היה לנו?
מרכיבים למלית:
בצל בינוני, חתוך
לקוביות
לקוביות
4 מקלות סלרי, פרוסות
לחתיכות קטנות
לחתיכות קטנות
4 רגליים של פטריות,
פרוסות לחתיכות קטנות (של הפטריות שנמלא)
פרוסות לחתיכות קטנות (של הפטריות שנמלא)
גזר גדול, מגורר
פלפל גמבה אדום, חתוך
לרצועות דקות
לרצועות דקות
שמן זית לטיגון
ראשוני
ראשוני
כוס אורז בר
2 כוסות מים
צרור פטרוזיליה, קצוץ
דק
דק
כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית קינמון
(אופציונלי)
(אופציונלי)
מרכיבים לירקות:
דלורית בינונית
4 פטריות שמפיניון
גדולות, ללא רגליים
גדולות, ללא רגליים
אבוקדו גדול
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1-2 כפיות דבש
מעט מלח גס ופלפל
שחור גרוס לתיבול הירקות לפני המילוי
שחור גרוס לתיבול הירקות לפני המילוי
שמן זית לזילוף
אופן הכנה:
- מכינים את המלית:
שוטפים וחותכים את הירקות ומטגנים על אש בינונית בכלי רחב ב- 1-2 כפות שמן זית עד
שהם מתחילים להתרכך. - מוסיפים את האורז הבר
השטוף, מערבבים וממשיכים לטגן עוד כמה דקות. - מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים את הכלי, מנמיכים את האש ומבשלים ללא ערבוב כ- 40 דקות עד שכל
הנוזלים נספגים או מתאדים, והאורז מתרכך. - מחממים את התנור ל-
180 מעלות. - חוצים את הדלורית
ובעזרת כף מרוקנים את מרכזה מהתוכן. - בצלוחית קטנה מערבבים
את שמן הזית, החומץ הבלסמי והדבש. - בעזרת מברשת מורחים
את החלק הפנימי של הדלורית בתערובת וזורים מעל מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. - מניחים את הדלורית על
תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 40 דקות עד שהיא מתרככת וכמעט מוכנה. בודקים
את מידת הרכות בעזרת מזלג. - בינתיים מתבלים את
המלית המוכנה, מערבבים, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ובמידת הצורך מתקנים את
התיבול. משאירים את המלית בצד. - חוצים את האבוקדו
ומוציאים את הגלעין. שוטפים ומייבשים את הפטריות. מורחים את החלק הפנימי של
האבוקדו והפטריות בתערובת השמן, החומץ הבלסמי והדבש וזורים מעל מעט מלח גס ופלפל
שחור גרוס. - מוציאים את התבנית עם
הדלורית המוכנה מהתנור, מסדרים לידה את האבוקדו והפטריות ובעזרת כף ממלאים את הכל
בתערובת אורז הבר והירקות. יוצקים מעל קצת שמן זית ומחזירים את התבנית לתנור ל- 15
דקות נוספות. - מוציאים מהתנור
ומגישים. מומלץ בתוספת טחינה או רוטב סויה.
הערות:
- על מנת ליעל את
התהליך, תכינו את כל חומרי הגלם מראש. את הכנת המלית והאפייה הראשונית של הדלורית
מומלץ לעשות במקביל. - אפשר להחליף את האורז
הבר באורז מלא. אפשר להשתמש גם באורז לבן רגיל, אבל פחות מומלץ. אם כן, זמן הבישול
יתקצר משמעותית. - אפשר להחליף את
הפטרוזיליה בכוסברה. - התיבול הינו בגדר
המלצה. אפשר להשתמש בכל תבלין אחר שאוהבים. - רשמית אבוקדו הוא פרי
ולא ירק, ורוב הסיכויים שטרם יצא לכם לאפות אותו. פשוט תזרמו עם הרעיון, זה שווה 🙂 - אם כמוני אתם אוהבים
את האוכל שלכם מלוח, תיצקו על המנה המוכנה קצת רוטב סויה. - אם אתם לא טבעונים,
פזרו מעל המנה גבינת פרמזן מגוררת. אפשר לעשות זאת כבר בשלב מס' 11.
0/5
(0 Reviews)
4 תגובות
ואוו זה נראה מעולה!
אני בעיקר בעד הדלורית, אבל האבוקדו הממולא ממש מסקרן!
מזל שנכנסתי אחרי ארוחת הצהריים, ההמבורגר מגן עליי מפני המראות הקשים
אפשר להשתמש באורז מיקס של סוגת במקום האורז בר?
הי רוזה. אפשר להשתמש בכל אורז שבא לך, רק תיצמדי להוראות ההכנה שלו. בהצלחה!
תודה!