שיתופי פעולה עם
בלוגרים אחרים הם לדעתי אחד הצ'ופרים השווים ביותר בלנהל בלוג. במיוחד אם מדובר בבלוג
בישול ואפייה. שום דבר רע לא יכול לצאת ממפגש של שניים או יותר אנשים טיפה משוגעים
שהכי אוהבים לבלות באזור מטבח ומוציאים מהבילוי הזה את המיטב. שיתוף הפעולה הנוכחי עם
נטלי עוגיו.נט התרחש עוד לפני שיצאתי לטיול בפסח, והתוצרים המהממים שלנו חיכו בסבלנות
לפרסום לקראת יום העצמאות.
בלוגרים אחרים הם לדעתי אחד הצ'ופרים השווים ביותר בלנהל בלוג. במיוחד אם מדובר בבלוג
בישול ואפייה. שום דבר רע לא יכול לצאת ממפגש של שניים או יותר אנשים טיפה משוגעים
שהכי אוהבים לבלות באזור מטבח ומוציאים מהבילוי הזה את המיטב. שיתוף הפעולה הנוכחי עם
נטלי עוגיו.נט התרחש עוד לפני שיצאתי לטיול בפסח, והתוצרים המהממים שלנו חיכו בסבלנות
לפרסום לקראת יום העצמאות.
הכנו וופי פאי. או
פאיז. כי יש יותר מאחד. לפי השם אפשר להבין שמדובר במאפה אנגלו-סקסי, אמריקאי ליתר
הדיוק, שנמצא איפשהו על הציר בין עוגה לעוגייה. הייתי אומרת שצורת הסנדוויץ' שייכת
למשפחת עוגיות, אך התוכן הקראנצ'י מבחוץ והרך מבפנים, ה- DNA עצמו, לגמרי שייך לעולם עוגות. אמריקאים היו מבולבלים לא פחות ממני,
לכן החליטו לקרוא למאפים האלה בשם מופשט שכזה "פאי". אל תשאלו אותי מי
זה או מה זה "וופי" – תשובות לשאלה הזו שמצאתי בגוגל לא שכנעו אותי בכלל.
פאיז. כי יש יותר מאחד. לפי השם אפשר להבין שמדובר במאפה אנגלו-סקסי, אמריקאי ליתר
הדיוק, שנמצא איפשהו על הציר בין עוגה לעוגייה. הייתי אומרת שצורת הסנדוויץ' שייכת
למשפחת עוגיות, אך התוכן הקראנצ'י מבחוץ והרך מבפנים, ה- DNA עצמו, לגמרי שייך לעולם עוגות. אמריקאים היו מבולבלים לא פחות ממני,
לכן החליטו לקרוא למאפים האלה בשם מופשט שכזה "פאי". אל תשאלו אותי מי
זה או מה זה "וופי" – תשובות לשאלה הזו שמצאתי בגוגל לא שכנעו אותי בכלל.
מה שחשוב לדעת הוא שוופי פאי תמיד מורכב משני חצאים
שמחוברים ביניהם ע"י קרם. כמו עוגיות מקרון, רק הרבה יותר קלים להכנה. קיים
מגוון גדול של טעמי בצק ומילוי. אני הכנתי וופי פאי שוקולד עם קרם חמאת בוטנים, ונטלי
– וופי פאי שוקו-קוקוס עם סוכריות
צבעוניות. לא משנה באיזה שילוב טעמים תבחרו, מצפה לכם חוויה ממש כיפית, כי מדובר במתכון
קליל, ואין לכם מושג כמה הוופי פאי חמודים כשהם מתחילים לתפוח בתנור 🙂 מחממים תנור ל-170
מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. נתחיל מהכנת הוופי פאי: בקערת מיקסר עם וו
גיטרה מערבבים במהירות גבוהה חמאה, סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת קרמית. מנקים
את שולי הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים ביצה. ממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת בתערובת. בקערה
קטנה מערבבים יחד שמנת חמוצה וחלב (תערובת "רטובה").
שמחוברים ביניהם ע"י קרם. כמו עוגיות מקרון, רק הרבה יותר קלים להכנה. קיים
מגוון גדול של טעמי בצק ומילוי. אני הכנתי וופי פאי שוקולד עם קרם חמאת בוטנים, ונטלי
– וופי פאי שוקו-קוקוס עם סוכריות
צבעוניות. לא משנה באיזה שילוב טעמים תבחרו, מצפה לכם חוויה ממש כיפית, כי מדובר במתכון
קליל, ואין לכם מושג כמה הוופי פאי חמודים כשהם מתחילים לתפוח בתנור 🙂 מחממים תנור ל-170
מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. נתחיל מהכנת הוופי פאי: בקערת מיקסר עם וו
גיטרה מערבבים במהירות גבוהה חמאה, סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת קרמית. מנקים
את שולי הקערה בעזרת לקקן ומוסיפים ביצה. ממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת בתערובת. בקערה
קטנה מערבבים יחד שמנת חמוצה וחלב (תערובת "רטובה").
בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח, קקאו, סודה לשתייה
ואבקת אפייה (תערובת "יבשה"). מוסיפים את שתי התערובות ("הרטובה"
ו"היבשה") לסירוגין לקערת המיקסר, תוך כדי ערבוב. מסיימים עם החומרים
היבשים ובסוף מוסיפים גם שוקולד קצוץ. תשתדלו להימנע מערבוב יתר. ברגע שהתערובת
אחידה – זה הזמן להפסיק את פעולת המיקסר.
ואבקת אפייה (תערובת "יבשה"). מוסיפים את שתי התערובות ("הרטובה"
ו"היבשה") לסירוגין לקערת המיקסר, תוך כדי ערבוב. מסיימים עם החומרים
היבשים ובסוף מוסיפים גם שוקולד קצוץ. תשתדלו להימנע מערבוב יתר. ברגע שהתערובת
אחידה – זה הזמן להפסיק את פעולת המיקסר.
בעזרת כף גלידה
קפיצית או כף רגילה יוצרים תלוליות עגולות על גבי נייר האפייה. לפני כל שימוש
מרטיבים את הכף במים חמים. חשוב להשאיר רווח של כ-2-3 ס"מ בין תלולית לתלולית,
כי הוופי פאי גדלים. אופים במשך 10-12 דקות, או עד שהם תופחים, נסדקים טיפה
ומתייצבים, אך עדיין מעט רכים למגע. מצננים לחלוטין ויוצרים זוגות דומים בגודלם של
הוופי פאי לקראת המילוי. מכינים קרם על בסיס חמאת בוטנים: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד חמאת בוטנים, אבקת סוכר וחמאה לתערובת אחידה וקרמית. מוסיפים שמנת מתוקה בזרם דק וממשיכים לערבב במהירות בינונית עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך. מעבירים אותו לשק זילוף, או סתם שקית עם פינה חתוכה.
קפיצית או כף רגילה יוצרים תלוליות עגולות על גבי נייר האפייה. לפני כל שימוש
מרטיבים את הכף במים חמים. חשוב להשאיר רווח של כ-2-3 ס"מ בין תלולית לתלולית,
כי הוופי פאי גדלים. אופים במשך 10-12 דקות, או עד שהם תופחים, נסדקים טיפה
ומתייצבים, אך עדיין מעט רכים למגע. מצננים לחלוטין ויוצרים זוגות דומים בגודלם של
הוופי פאי לקראת המילוי. מכינים קרם על בסיס חמאת בוטנים: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד חמאת בוטנים, אבקת סוכר וחמאה לתערובת אחידה וקרמית. מוסיפים שמנת מתוקה בזרם דק וממשיכים לערבב במהירות בינונית עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך. מעבירים אותו לשק זילוף, או סתם שקית עם פינה חתוכה.
ממלאים את הוופי פאי:
מזליפים את הקרם על אחד החצאים, סוגרים לסנדוויץ' עם החצי התואם ולוחצים קלות כדי
שהקרם יציץ מעט מהשוליים. אם רוצים לזרז את התהליכים, אפשר פשוט למרוח כמות נדיבה
של הקרם בעזרת סכין.
מזליפים את הקרם על אחד החצאים, סוגרים לסנדוויץ' עם החצי התואם ולוחצים קלות כדי
שהקרם יציץ מעט מהשוליים. אם רוצים לזרז את התהליכים, אפשר פשוט למרוח כמות נדיבה
של הקרם בעזרת סכין.
זהו, הוופי פאי מוכנים
– אפשר להגיש. ניתן לשמור אותם במקרר בכלי אטום, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
אם הקרם נמס מדי – פשוט תעבירו לקירור קצר. מה אני אגיד? הם פשוט מהממים! מאוד
שוקולדיים, עם צבע וריח עשירים. הקרם מוסיף את האלמנט הרך הקטיפתי ושובר את
המתיקות. קינוח מעולה לכל יום נתון, וחגיגי מספיק בשביל יום העצמאות. אז שיהיה חג
שמח!
– אפשר להגיש. ניתן לשמור אותם במקרר בכלי אטום, אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
אם הקרם נמס מדי – פשוט תעבירו לקירור קצר. מה אני אגיד? הם פשוט מהממים! מאוד
שוקולדיים, עם צבע וריח עשירים. הקרם מוסיף את האלמנט הרך הקטיפתי ושובר את
המתיקות. קינוח מעולה לכל יום נתון, וחגיגי מספיק בשביל יום העצמאות. אז שיהיה חג
שמח!
רוצים להכין את הוופי פאי שוקו-קוקוס עם סוכריות צבעוניות של נטלי? לחצו כאן למתכון.
וופי פאי שוקולד עם קרם חמאת בוטנים
אז מה היה לנו?
מרכיבים לוופי פאי (16-20 יחידות):
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר (כוס)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
1 ביצה L
200 גרם שמנת חמוצה (מיכל)
30 מ"ל חלב (2 כפות)
280 גרם קמח (2 כוסות)
70 גרם קקאו (1/2 כוס)
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד קצוץ
מרכיבים לקרם חמאת בוטנים:
150 גרם חמאת בוטנים (קצת יותר מ- 1/2 כוס)
85 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס + 3 כפות)
30 גרם חמאה רכה
2 כפות שמנת מתוקה קרה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170
מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה. - מכינים את הוופי פאי:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות גבוהה את החמאה, הסוכר, הוניל והמלח עד
שמתקבלת תערובת קרמית. - מנקים את שולי הקערה
בעזרת לקקן ומוסיפים את הביצה. ממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת בתערובת. - בקערה קטנה מערבבים
יחד את השמנת החמוצה והחלב. - בקערה נפרדת מערבבים
יחד את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה ואבקת האפייה. - מוסיפים את שתי
התערובות ("רטובה" ו"יבשה") לסירוגין, תוך כדי ערבוב. מסיימים
עם החומרים היבשים ובסוף מוסיפים גם את השוקולד הקצוץ. חשוב להימנע מערבוב יתר
ולהפסיק ברגע שהתערובת אחידה. - בעזרת כף גלידה
קפיצית או כף רגילה יוצרים תלוליות עגולות על גבי נייר האפייה. מרטיבים את הכף
במים חמים לפני כל שימוש. משאירים רווח של כ-2-3 ס"מ בין תלולית לתלולית. - אופים במשך 10-12
דקות, או עד שהוופי פאי תופחים, נסדקים ומתייצבים, אך עדיין מעט רכים למגע. - מצננים לחלוטין.
יוצרים זוגות דומים בגודלם של הוופי פאי. - מכינים את קרם חמאת הבוטנים:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את
חמאת הבוטנים, אבקת הסוכר והחמאה לתערובת אחידה וקרמית. - מוסיפים
את השמנת המתוקה בזרם דק וממשיכים לערבב במהירות בינונית עד שמתקבל קרם אחיד. - מעבירים את הקרם לשק
זילוף וממלאים את הוופי פאי. סוגרים לסנדוויץ' ולוחצים קלות כדי שהקרם יציץ מעט
מהשוליים. - שומרים במקרר בכלי
אטום, מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות:
- מומלץ להשתמש בקקאו
איכותי, לא בתערובת להכנת שוקו. - אפשר להשתמש בכל סוג
שוקולד שאוהבים. - אם אין לכם כף גלידה
ולא בא לכם להשתמש בכף רגילה, אפשר לגלגל את הוופי פאי בין שתי ידיים רטובות.
תשתדלו לעשות כדורים בגודל זהה כדי שאחר כך ניתן יהיה ליצור זוגות. - אם אין לכם שק זילוף,
אפשר להשתמש בשקית רגילה עם פינה חתוכה, או לחלופין פשוט למרוח על הוופי פאי כמות
נדיבה של הקרם בעזרת סכין.
0/5
(0 Reviews)
11 תגובות
איזה פוסט מתוק 🙂
יופי של שיתוף פעולה
הוופי פאיז נראים מעולה והצילומים שלך מהממיםםם!
היה ממש ממש כיף וטעים 🙂
היי
האם אפשר ללא מקסר?
תודה
כמובן, פשוט תערבבי ידנית. תביאי את תערובת החמאה למצב קרמי, אך מרגע הוספת היבשים תימנעי מערבוב יתר – רק עד איחוד החומרים. בהצלחה!
נראה מפתה משהו 🙂 חייבת לנסות בקרוב
נראה מעולה!!! תודה רבה על המתכון.
האם תוכלי לעזור עם רעיון למלית ללא חמאת בוטנים?
הי, תודה רבה! האמת היא שיש מגוון כל כך גדול של אפשרויות, שאני לא יודעת ממה להתחיל 🙂 כל דבר שאת אוהבת בא בחשבון. אני הייתי הולכת למשל על גנאש שוקולד לבן מוקצף או ריבת חלב
תודה רבה 🙂
גנאש שוקולד לבן לא יהיה מתוק מדי?
חשבתי על ממרח לוטוס- האם צריך לדעתך להכין ממנו קרם? ואם כן, איך? 🙂
לדעתי לא יהיה מתוק מדי, כי העוגיות עצמן די עדינות.
את ממרח הלוטוס אפשר פשוט למרוח, זה קרם מוכן 🙂
האם יש אפשרות להפוך את המתכון לפרווה וללא גלוטן?
יש לך איזושהי הצעה?
פרווה זה קל: פשוט מחליפים כל מה שחלבי לתחליפים. לגבי ללא גלוטן, אני לא יכולה לענות בלי לנסות