טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ

מאת אולגה טוכשר
יוני 6, 2015
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
בגדול מתכון הטארט
הזה אינו לגמרי חדש, אלא יותר ווריאציה של טארט אוראו שוקולד מבוקש שכבר פרסמתי
בעבר. אז למה את מעלה אותו שוב? – תשאלו אותי, ואני אגיד לכם למה. קודם כל כי אני
ממש אוהבת אותו, אז הייתי חייבת עוד גרסה. החלטתי להכין הפעם בגרסת 4 עונות (טארט שמחולק ל-4 חלקים), רעננה יותר, והייתי אומרת אף נוצצת.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
מי חתיך, מי?
טארט ללא אפייה, מהיר
וקל הכנה, זה להיט בקיץ הבלתי נסבל שלנו. אפשר להכין אותו סתם ככה, ללא תירוץ
מיוחד, ואפשר להקדיש אותו גם לחגיגות ושמחות, כי הוא ממש יפה ומרשים. כל אחד יכול
לבחור פירות שהכי אהובים עליו, וגם לשלב כמה סוגים.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
והסיבה האחרונה היא
כמובן שוקולד. השוקולד הקלאסי והאהוב שמשתלב כל כך טוב עם כל דבר, במיוחד עם
פירות. אז נתחיל?
מתחילים בהכנת
הקלתית. ממיסים שמן קוקוס ומשאירים בצד. בינתיים מרסקים במעבד מזון עוגיות אוראו עד
שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עוד קצת. מעבירים את
התערובת הרטובה לתבנית, אני השתמשתי בעגולה בקוטר 22 ס"מ עם תחתית מתפרקת,
ובעזרת האצבעות מייצרים קלתית. מהדקים אותה היטב שלא יהיו סדקים או חורים.
כשהקלתית מוכנה, מעבירים את התבנית למקפיא. בינתיים מכינים את
המילוי. על אש נמוכה מביאים לרתיחה קרם קוקוס, מוסיפים שוקולד, מורידים מהאש,
משאירים לחמש דקות ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק לגמרי.
חגיגה קיצית
שוטפים ומייבשים
פירות. אני השתמשתי בדובדבנים, ענבים ירוקים ומשמשים. את המשמשים חתכתי לחצאים.
השארתי את הדובדבנים שלמים, כי לי יותר חשוב היופי ולא השיניים של האוכלים. סתם..
כלומר היופי מאוד חשוב, אבל אל תשכחו להודיע לסועדים שיזהרו עם החרצנים.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
אחת מתמונות השלבים האהובות עליי 
מרכיבים את הטארט:
חותכים 5 עוגיות אוראו לחצאים ובונים מהן מחיצות. יוצקים לכל רבע הטארט את גנאש
השוקולד ומעבירים לקירור קצר של כחצי שעה. רצוי שהמילוי קצת יתייצב לפני שמניחים
עליו את הפירות. אחרי הקירור מוציאים את התבנית מהמקרר ומקשטים את הטארט בפירות
לפי טעם, פנטזיה ומה שיש באותו רגע בבית.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
ש-ו-ק-ו-ל-ד
כדאי לקרר עוד קצת,
ואחר כך אפשר לחתוך ולהגיש.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץאין לי יותר מדי מה
להגיד על הטארט הנפלא הזה. הוא פשוט מטריף! אבל צילמתי מלא תמונות יפות, אז אין
ברירה – תיאלצו להישאר איתי עוד קצת לפני המתכון.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
איתי, עם השוקולד
והדובדבנים. איזה שילוב מנצח וחתיכי!
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץאיתי ועם עדשת המאקרו
החדשה שלי שמעיפה לי את הסכך.
כי אפשר לצלם בעזרתה
תמונות כאלה של ביס מושלם או דובדבנים בגודל אמיתי.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
לא לבעלי לב חלש 🙂 
או תמונות כאלה. ולהשאיר
אותכם עם רצון אחד בלבד – להכין את הטארט הזה כמה שיותר מהר, כי מעכשיו הדבר היחיד
שאתם מסוגלים לחשוב עליו זה זה.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
אז תזדרזו – עונת
דובדבנים ומשמשים קצרה. תנצלו אותה, אחרת תצטרכו להתפשר על פטל, מנגו ותאנים 🙂 שיהיה שבוע נפלא ובתאבון!

טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ

אז מה היה לנו?
מרכיבים לקלתית
אוראו, תבנית עגולה 22 ס"מ
:
80 גרם שמן קוקוס, מומס
2 חבילות אוראו (27
עוגיות לקלתית + 5 למחיצות)
מרכיבים למילוי:
3/4 פחית (300 מ"ל) קרם קוקוס
300 גרם שוקולד מריר
פירות: דובדבנים,
משמשים, ענבים
אופן הכנה:
  1. מכינים את הקלתית:
    ממיסים את שמן הקוקוס ומשאירים בצד. מרסקים במעבד מזון את
    עוגיות אוראו עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עוד חצי
    דקה. מעבירים את התערובת הרטובה לתבנית ובעזרת האצבעות מייצרים קלתית. מקפידים להדק היטב. כשהקלתית מוכנה, מכניסים את התבנית למקפיא.
  2. מכינים את המילוי: על
    אש נמוכה מביאים לסף רתיחה את קרם הקוקוס, מוסיפים את השוקולד, מורידים מהאש,
    משאירים לחמש דקות ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק לגמרי.
  3. מוציאים את הקלתית
    מהמקפיא ומייצרים מחיצות בעזרת עוגיות אוראו חתוכות לחצאים. יוצקים פנימה את גנאש
    השוקולד, מקשתים בעזרת הפירות ומעבירים לקירור נוסף של שעתיים לפחות.
  4. אחרי הקירור מוציאים
    את הטארט מהתבנית, חותכים ומגישים.
  5. שומרים במקרר.
הערות:
  • מומלץ להשתמש בתבנית
    עם תחתית מתפרקת שמקלה על הוצאת הטארט המוכן.
  • אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית, או אפילו בחלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר להשתמש בכל
    פירות שאוהבים, בסוג אחד או בשילוב של כמה סוגים.
  • אפשר להכין את הקלתית
    מראש ולשמור במקפיא או במקרר.
  • אפשר להכין את הטארט
    בתבנית מלבנית 12X35.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

10 תגובות

  1. לעזאזל, אני רוצה להיות עכשיו שוב באנגליה כמו בשנה שעברה, רק כי שם פירות העונה הם פטל, אוכמניות, תות שדה ושאר פירות יער במחיר מצוין, ואותם באמת אין שום צורך לבשל בהגשה על הדבר הכל כך נראה טעים להפליא הזה (או על עוגת הגבינה, שהייתי שמחה לטרוף לא פחות).
    יש מי שיגידו שאלו עוגות נהדרות להגיש לאורחים, כדי שכל אחד יוכל לבחור מה הכי טעים לו. בעיניי אלו 4 עוגות נפרדות, שאני צריכה לאכול ולטעום מכל אחת, אז אין באמת שאריות להגיש למישהו אחר, לא?

    1. יעל, אני רק יכולה לומר שאת הרבע עם הדובדבנים שצילמתי מקרוב חיסלתי עוד באותו יום. ושאלוהים יעזור לי, כי שלושת הרבעים עדיין במקרר 🙂

  2. היי אולגה,
    מתכון מקסים והתמונות מעוררות השראה!
    שאלה קטנה- רשמת שניתן להחליף את השוקולד המריר בחלב. האם יש צורך לשנות משהו ביחסים עם השמנת ו/או החמאה אם כן?

    תודה רבה
    ענבר

  3. שאלה קטנה. מכינה ממש ברגעים אלה כשהקינוח למעשה מיועד למחר בערב.
    איך היית ממליצה? לשים את הפירות כמו שרשום חצי שעה אחרי קירור? או רק מחר?
    הגנאש לא יהיה קשה מדי אחרי לילה במקרר ?

    1. הי ענבר. הייתי ממליצה לסדר את הפירות מחר. פשוט תוציאי את הטארט מהמקרר שעה או קצת יותר לפני כן ותשאירי בטמפרטורת החדר. הגנאש יתרכך. בהצלחה! ספרי לי איך יצא 🙂

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם