טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ

טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ

מאת
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
בגדול מתכון הטארט הזה אינו לגמרי חדש, אלא יותר ווריאציה של טארט אוראו שוקולד מבוקש שכבר פרסמתי בעבר. אז למה את מעלה אותו שוב? – תשאלו אותי, ואני אגיד לכם למה. קודם כל כי אני ממש אוהבת אותו, אז הייתי חייבת עוד גרסה. החלטתי להכין הפעם בגרסת 4 עונות (טארט שמחולק ל-4 חלקים), רעננה יותר, והייתי אומרת אף נוצצת.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
מי חתיך, מי?
טארט ללא אפייה, מהיר וקל הכנה, זה להיט בקיץ הבלתי נסבל שלנו. אפשר להכין אותו סתם ככה, ללא תירוץ מיוחד, ואפשר להקדיש אותו גם לחגיגות ושמחות, כי הוא ממש יפה ומרשים. כל אחד יכול לבחור פירות שהכי אהובים עליו, וגם לשלב כמה סוגים.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
והסיבה האחרונה היא כמובן שוקולד. השוקולד הקלאסי והאהוב שמשתלב כל כך טוב עם כל דבר, במיוחד עם פירות. אז נתחיל?
מתחילים בהכנת הקלתית. ממיסים שמן קוקוס ומשאירים בצד. בינתיים מרסקים במעבד מזון עוגיות אוראו עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עוד קצת. מעבירים את התערובת הרטובה לתבנית, אני השתמשתי בעגולה בקוטר 22 ס”מ עם תחתית מתפרקת, ובעזרת האצבעות מייצרים קלתית. מהדקים אותה היטב שלא יהיו סדקים או חורים. כשהקלתית מוכנה, מעבירים את התבנית למקפיא. בינתיים מכינים את המילוי. על אש נמוכה מביאים לרתיחה קרם קוקוס, מוסיפים שוקולד, מורידים מהאש, משאירים לחמש דקות ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק לגמרי.
חגיגה קיצית
שוטפים ומייבשים פירות. אני השתמשתי בדובדבנים, ענבים ירוקים ומשמשים. את המשמשים חתכתי לחצאים. השארתי את הדובדבנים שלמים, כי לי יותר חשוב היופי ולא השיניים של האוכלים. סתם.. כלומר היופי מאוד חשוב, אבל אל תשכחו להודיע לסועדים שיזהרו עם החרצנים.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
אחת מתמונות השלבים האהובות עליי 
מרכיבים את הטארט: חותכים 5 עוגיות אוראו לחצאים ובונים מהן מחיצות. יוצקים לכל רבע הטארט את גנאש השוקולד ומעבירים לקירור קצר של כחצי שעה. רצוי שהמילוי קצת יתייצב לפני שמניחים עליו את הפירות. אחרי הקירור מוציאים את התבנית מהמקרר ומקשטים את הטארט בפירות לפי טעם, פנטזיה ומה שיש באותו רגע בבית.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
ש-ו-ק-ו-ל-ד
כדאי לקרר עוד קצת, ואחר כך אפשר לחתוך ולהגיש.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץאין לי יותר מדי מה להגיד על הטארט הנפלא הזה. הוא פשוט מטריף! אבל צילמתי מלא תמונות יפות, אז אין ברירה – תיאלצו להישאר איתי עוד קצת לפני המתכון.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
איתי, עם השוקולד והדובדבנים. איזה שילוב מנצח וחתיכי!
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץאיתי ועם עדשת המאקרו החדשה שלי שמעיפה לי את הסכך.
כי אפשר לצלם בעזרתה תמונות כאלה של ביס מושלם או דובדבנים בגודל אמיתי.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
לא לבעלי לב חלש 🙂 
או תמונות כאלה. ולהשאיר אותכם עם רצון אחד בלבד – להכין את הטארט הזה כמה שיותר מהר, כי מעכשיו הדבר היחיד שאתם מסוגלים לחשוב עליו זה זה.
טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ
אז תזדרזו – עונת דובדבנים ומשמשים קצרה. תנצלו אותה, אחרת תצטרכו להתפשר על פטל, מנגו ותאנים 🙂 שיהיה שבוע נפלא ובתאבון!

טארט אוראו טבעוני עם שוקולד ופירות קיץ

אז מה היה לנו?
מרכיבים לקלתית אוראו, תבנית עגולה 22 ס”מ:
80 גרם שמן קוקוס, מומס
2 חבילות אוראו (27 עוגיות לקלתית + 5 למחיצות)
מרכיבים למילוי:
3/4 פחית (300 מ”ל) קרם קוקוס
300 גרם שוקולד מריר
פירות: דובדבנים, משמשים, ענבים
אופן הכנה:
  1. מכינים את הקלתית: ממיסים את שמן הקוקוס ומשאירים בצד. מרסקים במעבד מזון את עוגיות אוראו עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עוד חצי דקה. מעבירים את התערובת הרטובה לתבנית ובעזרת האצבעות מייצרים קלתית. מקפידים להדק היטב. כשהקלתית מוכנה, מכניסים את התבנית למקפיא.
  2. מכינים את המילוי: על אש נמוכה מביאים לסף רתיחה את קרם הקוקוס, מוסיפים את השוקולד, מורידים מהאש, משאירים לחמש דקות ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד וחלק לגמרי.
  3. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומייצרים מחיצות בעזרת עוגיות אוראו חתוכות לחצאים. יוצקים פנימה את גנאש השוקולד, מקשתים בעזרת הפירות ומעבירים לקירור נוסף של שעתיים לפחות.
  4. אחרי הקירור מוציאים את הטארט מהתבנית, חותכים ומגישים.
  5. שומרים במקרר.
הערות:
  • מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת שמקלה על הוצאת הטארט המוכן.
  • אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית, או אפילו בחלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר להשתמש בכל פירות שאוהבים, בסוג אחד או בשילוב של כמה סוגים.
  • אפשר להכין את הקלתית מראש ולשמור במקפיא או במקרר.
  • אפשר להכין את הטארט בתבנית מלבנית 12X35.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
הדפסה
10 תגובות
  1. Avital Shfran 4 שנים לפני
    הגב

    יש אפשרות לעשות מילוי קצת פחות מתוק מגאנש שוקולד ושעדיין יתאים? משהו יותר קליל?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      הי אביטל, אפשר לגמרי. לדעתי הכי יתאים קרם פטיסייר.
      אבל רק שתדעי שטעם הטארט עם השוקולד המריר לגמרי מאוזן, לא מתוק רצח 🙂

  2. אנונימי 4 שנים לפני
    הגב

    תודה רבה על המתכונים! יש לך אתר מקסים וכיפי 🙂

  3. The Cookie Fairy 4 שנים לפני
    הגב

    כמה שהוא מהמםםם בגירסת השוקולד
    ותתחדשי על הבאנר!
    הוא היה הבחירה המועדפת עליי 😉

  4. יעל ר. 4 שנים לפני
    הגב

    לעזאזל, אני רוצה להיות עכשיו שוב באנגליה כמו בשנה שעברה, רק כי שם פירות העונה הם פטל, אוכמניות, תות שדה ושאר פירות יער במחיר מצוין, ואותם באמת אין שום צורך לבשל בהגשה על הדבר הכל כך נראה טעים להפליא הזה (או על עוגת הגבינה, שהייתי שמחה לטרוף לא פחות).
    יש מי שיגידו שאלו עוגות נהדרות להגיש לאורחים, כדי שכל אחד יוכל לבחור מה הכי טעים לו. בעיניי אלו 4 עוגות נפרדות, שאני צריכה לאכול ולטעום מכל אחת, אז אין באמת שאריות להגיש למישהו אחר, לא?

    • אולגה טוכשר 4 שנים לפני
      הגב

      יעל, אני רק יכולה לומר שאת הרבע עם הדובדבנים שצילמתי מקרוב חיסלתי עוד באותו יום. ושאלוהים יעזור לי, כי שלושת הרבעים עדיין במקרר 🙂

  5. ענבר קראוס 3 שנים לפני
    הגב

    היי אולגה,
    מתכון מקסים והתמונות מעוררות השראה!
    שאלה קטנה- רשמת שניתן להחליף את השוקולד המריר בחלב. האם יש צורך לשנות משהו ביחסים עם השמנת ו/או החמאה אם כן?

    תודה רבה
    ענבר

    • אולגה טוכשר 3 שנים לפני
      הגב

      ענבר, תודה רבה!
      במקרה הזה אין צורך לעשות התאמה. בהצלחה!

  6. ענבר קראוס 3 שנים לפני
    הגב

    שאלה קטנה. מכינה ממש ברגעים אלה כשהקינוח למעשה מיועד למחר בערב.
    איך היית ממליצה? לשים את הפירות כמו שרשום חצי שעה אחרי קירור? או רק מחר?
    הגנאש לא יהיה קשה מדי אחרי לילה במקרר ?

    • אולגה טוכשר 3 שנים לפני
      הגב

      הי ענבר. הייתי ממליצה לסדר את הפירות מחר. פשוט תוציאי את הטארט מהמקרר שעה או קצת יותר לפני כן ותשאירי בטמפרטורת החדר. הגנאש יתרכך. בהצלחה! ספרי לי איך יצא 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם