אלא אם כן מדובר בישיבות ארוכות ומשעממות, בני אדם אוהבים לסכם. ככה אנחנו
בנויים, אני מניחה שחשבון נפש תקופתי נותן לנו מוטיבציה לנוע. וכמובן סוף שנה זה ה-זמן
לסיכומי ביניים.
בנויים, אני מניחה שחשבון נפש תקופתי נותן לנו מוטיבציה לנוע. וכמובן סוף שנה זה ה-זמן
לסיכומי ביניים.
אז מה היה לי?
סה"כ שנת 2015
הייתה טובה אליי, והיא תיכנס להיסטוריה האישית כשנת הגשמות. קודם כל, התחלתי את
קורס הקונדיטוריה ב"בישולים" ובקרוב ממש, בפעם הראשונה בחיי, אהיה בעלת מקצוע אמיתי. התוספת
הזו, הידיעה שאני יכולה ליצור דברים במו ידיי מרגשת אותי בלי סוף. אם מחר מפטרים
אותי, או פורצת מלחמה, או איזה מתאור קטן פוגע בכדור הארץ, אוכל לפחות לקפל בבצקים
כמויות אדירות של חמאה, לפרנסתי והנאתי 🙂 במקביל ללימודים עשיתי צעד קטן בכיוון
עדכון הדרגתי של הסטטוס משכירה לעצמאית. התגברתי על הפחד ודעות קדומות, ניגשתי למס
הכנסה, ביטוח לאומי ומקומות סופר-אטרקטיביים נוספים ופתחתי תיק. ובכך "המרכיב
הסודי" הפך רשמית מתחביב ושם הבלוג לשם העסק, למותג הפרטי. והדבר המגניב ביותר
הוא שהעסק הזה אשכרה מתחיל לעבוד! חוץ מזה, השנה פרגנתי לעצמי שני טיולים די
ארוכים שנתנו לי כוח והמון השראה. ואתם אולי הרגשתם את השפעתם על המתכונים
שפרסמתי. וכאילו שזה לא מספיק, אז הגשמתי עוד חלום וקניתי מצלמה חדשה שיודעת לצלם
גם וידאו. וכך באלגנטיות של פיל הובלתי אותכם להגשמה נוספת – הסרטון הראשון
שצילמתי, אותו אני מתכבדת לשתף איתכם כאן ועכשיו לרגל החלפת השנה האזרחית. אני
מודעת לכך שהוא לא מושלם, ויש לי עוד הרבה ללמוד כדי להשתפר, אבל אני מאוהבת בו
קשות, ומאוד מקווה שגם אתם תאהבו ותמצאו אותו לא רק נעים לעין, אלא גם שימושי.
הייתה טובה אליי, והיא תיכנס להיסטוריה האישית כשנת הגשמות. קודם כל, התחלתי את
קורס הקונדיטוריה ב"בישולים" ובקרוב ממש, בפעם הראשונה בחיי, אהיה בעלת מקצוע אמיתי. התוספת
הזו, הידיעה שאני יכולה ליצור דברים במו ידיי מרגשת אותי בלי סוף. אם מחר מפטרים
אותי, או פורצת מלחמה, או איזה מתאור קטן פוגע בכדור הארץ, אוכל לפחות לקפל בבצקים
כמויות אדירות של חמאה, לפרנסתי והנאתי 🙂 במקביל ללימודים עשיתי צעד קטן בכיוון
עדכון הדרגתי של הסטטוס משכירה לעצמאית. התגברתי על הפחד ודעות קדומות, ניגשתי למס
הכנסה, ביטוח לאומי ומקומות סופר-אטרקטיביים נוספים ופתחתי תיק. ובכך "המרכיב
הסודי" הפך רשמית מתחביב ושם הבלוג לשם העסק, למותג הפרטי. והדבר המגניב ביותר
הוא שהעסק הזה אשכרה מתחיל לעבוד! חוץ מזה, השנה פרגנתי לעצמי שני טיולים די
ארוכים שנתנו לי כוח והמון השראה. ואתם אולי הרגשתם את השפעתם על המתכונים
שפרסמתי. וכאילו שזה לא מספיק, אז הגשמתי עוד חלום וקניתי מצלמה חדשה שיודעת לצלם
גם וידאו. וכך באלגנטיות של פיל הובלתי אותכם להגשמה נוספת – הסרטון הראשון
שצילמתי, אותו אני מתכבדת לשתף איתכם כאן ועכשיו לרגל החלפת השנה האזרחית. אני
מודעת לכך שהוא לא מושלם, ויש לי עוד הרבה ללמוד כדי להשתפר, אבל אני מאוהבת בו
קשות, ומאוד מקווה שגם אתם תאהבו ותמצאו אותו לא רק נעים לעין, אלא גם שימושי.
אז
קבלו מתכון מצולם של תותים בציפוי פאדג' שוקולד – קינוח טעים, יפה, חגיגי, עונתי,
פשוט להכנה ונטול גלוטן. כל זה, ועוד לא ציינתי שהוא מבוסס על ארבעה מרכיבים בלבד
(לא כולל קישוטים). להכין אותו זה כמו לגלגל קובה, רק בגרסה מתוקה 🙂 הצלחתי לסקרן? מוכנים?
אז יאללה, לחצו על Play.
קבלו מתכון מצולם של תותים בציפוי פאדג' שוקולד – קינוח טעים, יפה, חגיגי, עונתי,
פשוט להכנה ונטול גלוטן. כל זה, ועוד לא ציינתי שהוא מבוסס על ארבעה מרכיבים בלבד
(לא כולל קישוטים). להכין אותו זה כמו לגלגל קובה, רק בגרסה מתוקה 🙂 הצלחתי לסקרן? מוכנים?
אז יאללה, לחצו על Play.
חברים, אני מאחלת
לכולכם וגם לעצמי ש- 2016 תהיה לא פחות טובה ומוצלחת מאשר השנה הנוכחית, ואם אפשר,
וזה לא גרידי מדי – אז אפילו יותר! לי יש מלא תכניות, אדווח על ההתקדמות בעוד שנה.
לכולכם וגם לעצמי ש- 2016 תהיה לא פחות טובה ומוצלחת מאשר השנה הנוכחית, ואם אפשר,
וזה לא גרידי מדי – אז אפילו יותר! לי יש מלא תכניות, אדווח על ההתקדמות בעוד שנה.
ואי אפשר בלי קריאה
נרגשת: תכינו את הקינוח הזה! כי הוא מהמם. כמובן אני ממש אשמח לשמוע מה חשבתם על
הסרטון. תרגישו חופשי לשתף אותו ולספר עליו לחברים, ושיהיה בתאבון!
נרגשת: תכינו את הקינוח הזה! כי הוא מהמם. כמובן אני ממש אשמח לשמוע מה חשבתם על
הסרטון. תרגישו חופשי לשתף אותו ולספר עליו לחברים, ושיהיה בתאבון!
תותים בציפוי פאדג' שוקולד
אז
מה היה לנו?
מה היה לנו?
מרכיבים:
פחית חלב מרוכז (כמעט
400 גרם)
400 גרם)
15 גרם חמאה
3 כפות אבקת קקאו
כ- 20 תותים קטנים
קצת חמאה מומסת / שמן
לשימון ידיים
לשימון ידיים
קישוטים: סוכריות
שוקולד, סוכריות צבעוניות, פיסטוק קצוץ, שבבי קוקוס
שוקולד, סוכריות צבעוניות, פיסטוק קצוץ, שבבי קוקוס
אופן
הכנה:
הכנה:
- מניחים בסיר את החלב
המרוכז, הקקאו והחמאה ומבשלים תוך ערבוב על אש נמוכה כ- 25 דקות, עד שהמסה מסמיכה. - מעבירים אותה לכלי אחר
ומקררים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר, לפחות כמה שעות, אפשר לילה שלם. - שוטפים את התותים,
מייבשים היטב ומורידים את העלים הירוקים. - משמנים היטב את הידיים,
לוקחים כף של התערובת, מכדררים ומשטיחים בין האצבעות. - מניחים במרכז תות,
עוטפים אותו מכל הצדדים ומגלגלים בין כפות הידיים. - מעבירים כל סוכריה לצלחת
עם ציפוי, מגלגלים היטב ומניחים על צלחת הגשה. מקפידים לשמן את הידיים בין כדור
לכדור. - מכניסים למקרר או
מגישים מיד. - שומרים במקרר בכלי אטום
במשך מקסימום יומיים.
הערות:
- חשוב לערבב את מסת
השוקולד בזמן הבישול ע"מ שהיא לא תידבק לתחתית הסיר. כמו כן מומלץ להשתמש
בסיר עם תחתית עבה. - מומלץ להשתמש בתותים
קטנים, ע"מ שאחרי הציפוי בפאדג' השוקולד הקינוח יצא בגודל ביס סביר. - מאוד חשוב לייבש את
התותים היטב לפני שעוטפים אותם בפאדג'. - יש לשמן את הידיים בין
כדרור לכדרור.
0/5
(0 Reviews)
4 תגובות
כל הכבוד על האומץ להתחיל להגשים חלומות,זו גבורה בעייני. מאחלת לך שהסיכום בשנה הבאה יהיה לא פחות משמח.
ועכשיו המתכון…. כי לאכול חייבים…
אני צריכה כזה מתכון אבל גם טבעוני.
האם יש לך רעיון במה אפשר להחליף את החלב המרוכז?
הי רבקה, קודם כל – תודה רבה!
לגבי השאלה: החלב המרוכז הוא זה שנותן למסת השוקולד את המרקם הפאדג'י הנהדר שלה. מצד אחד הוא גמיש ורך ומצד שני – סמיך ולא נזיל. אם רוצים להכין גרסה טבעונית של המתכון הספציפי הזה, יש להחליף את החלב המרוכז בחלב או קרם קוקוס מרוכז (למשל). אני לא בטוחה שמוצר כזה קיים בארץ, אני לפחות לא נתקלתי בו. אבל הוא כן קיים בחו"ל, וגם אפשר להכין אותו בבית (http://www.savorylotus.com/sweetened-condensed-coconut-milk-a-dairy-free-alternative). עכשיו הערה חשובה: אני לא ניסיתי להכין את הגרסה הטבעונית, לכן לא יכולה לקחת אחריות על תוצאות 🙂 מוזמנת לנסות ולספר. וכמובן – תותים טבולים בגנאש שוקולד מריר על בסיס חלב קוקוס הם גם דבר נפלא!
אוי זה נראה טוב!
מחכה להזדמנות הראשונה לנסות
חתיכת שנה 🙂 הכי משמח לקרוא על ההגשמה העצמאית שלך, ומחזיקה אצבעות שתצליחי להתגלגל למקומות אליהם את רוצה להגיע. חוצמזה הסירטון חמוד בטירוף!