גאלט הוא מאפה צרפתי – מעין עוגה כפרית פתוחה, קיצית, קלילה וכיפית. בעבר
הכנתי גאלט מקמח מלא ושיבולת שועל במילוי ממרח לוטוס, אגסים ושקדים. הפעם התפקיד הראשי שייך למשמש, אחד מפירות
הקיץ האהובים.
הכנתי גאלט מקמח מלא ושיבולת שועל במילוי ממרח לוטוס, אגסים ושקדים. הפעם התפקיד הראשי שייך למשמש, אחד מפירות
הקיץ האהובים.
אם חסר לכם בעין קצת לבן, זה כי גם את המתכון הזה צילמתי יחד עם נטע.
יותר נכון – נטע צילמה, ואני הכנתי, דגמנתי ידיים בזויות בלתי אפשריות וניסיתי
להחזיר את הבית למצבו הטבעי 🙂 ובקרוב יגיע מתכון חדש נוסף ויש לומר מרגש. ספויילר – תחשבו חמוץ-מתוק.
יותר נכון – נטע צילמה, ואני הכנתי, דגמנתי ידיים בזויות בלתי אפשריות וניסיתי
להחזיר את הבית למצבו הטבעי 🙂 ובקרוב יגיע מתכון חדש נוסף ויש לומר מרגש. ספויילר – תחשבו חמוץ-מתוק.
כמו שאמרתי, גאלט זה קינוח פשוט מאוד שאפשר להכין תוך כדי תנועה, ללא
היערכות נפשית ולוגיסטית מראש. חומרי הגלם בסיסיים וזמינים, מלית ניתנת לשינוי בהתאם
למה שיש לכם בשלוף בבית. אין משמשים? לכו על שזיפים, נקטרינות, תפוחים, אגסים,
דובדבנים ואפילו ענבים ומנגו.
היערכות נפשית ולוגיסטית מראש. חומרי הגלם בסיסיים וזמינים, מלית ניתנת לשינוי בהתאם
למה שיש לכם בשלוף בבית. אין משמשים? לכו על שזיפים, נקטרינות, תפוחים, אגסים,
דובדבנים ואפילו ענבים ומנגו.
מה שמפריד ביניכם לעוגה סופר פריכה, שחומה ומתוקה, הן 10 דקות עבודה. תוסיפו לזה אפייה לא ממושכת במיוחד, והגאלט כולו שלכם, מוכן להיחתך ולממש את יעודו בליווי
איזה כדור גלידה.
איזה כדור גלידה.
ואם אין גלידה, גם לא נורא. הגאלט טעים מאוד בזכות עצמו. שמנת מתוקה
יחד עם חמאה נותנות פריכות, שכבת ריבת משמשים והפירות עצמם אחראיים על מתיקות, ושקדים
וסוכר חום מוסיפים קראנץ' וקונטרה לטקסטורה הרכה של הפרי האפוי. ללא ספק מדובר
בקינוח מעולה. אני ונטע נשמח מאוד לשמוע איך יצא לכם. בתאבון!
יחד עם חמאה נותנות פריכות, שכבת ריבת משמשים והפירות עצמם אחראיים על מתיקות, ושקדים
וסוכר חום מוסיפים קראנץ' וקונטרה לטקסטורה הרכה של הפרי האפוי. ללא ספק מדובר
בקינוח מעולה. אני ונטע נשמח מאוד לשמוע איך יצא לכם. בתאבון!
גאלט משמשים ושקדים טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר כ- 25 ס"מ:
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
¼ כפית מלח
¼ כפית אבקת אפייה
120 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות קרם קוקוס + 1 כף קרם קוקוס להברשה
3-4 כפות ריבת משמשים
5-6 משמשים חתוכים לפלחים קטנים
חופן שקדים פרוסים
1 כף סוכר חום בהיר
אופן הכנה:
- מניחים בקערת מעבד מזון קמח, מלח, אבקת אפייה ומרגרינה ומערבבים בפולסים
קצרים עד לקבלת תערובת פירורית יבשה. - מוסיפים קרם קוקוס וממשיכים לערבב בפולסים קצרים עד לקבלת גושי בצק
גדולים. - מעבירים את הבצק על השיש, מקבצים לכדור, לוחצים ע"מ ליצור דיסקית
שטוחה יותר, מניילנים ומעבירים לקירור של 1/2 שעה. - מחממים תנור ל- 200 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על גבי נייר אפייה לעיגול בקוטר כ- 30
ס"מ ועובי כ- 3-4 מ"מ. מעבירים יחד עם נייר האפייה לתבנית. - בעזרת פלטה קטנה או כף מורחים ריבת משמשים במרכז הבצק ומשאירים שוליים
נקיים של כ- 5 ס"מ. - מסדרים משמשים מעל הריבה, מקפלים את השוליים הנקיים מעליהם ומהדקים
בעדינות. מברישים את השוליים בקרם קוקוס ומפזרים מעל הגאלט סוכר חום ושקדים פרוסים. - אופים במשך כ- 35-40 דקות, או עד שהגאלט מזהיב.
- מצננים, חותכים ומגישים.
- שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
- את השלבים 1-2 אפשר לבצע גם ידנית.
- הבצק מאוד פריך ועדין. תעבירו את הגאלט מנייר האפייה על צלחת הגשה
בעדינות. - מומלץ להשתמש בפירות קשים ולא בשלים מדי ע"מ שישמרו על צורתן
אחרי האפייה. - אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת צמחית.
- אפשר להחליף את המשמשים בנקטרינות, אפרסקים, שזיפים, תפוחים או אגסים.
- אפשר להחליף את ריבת המשמשים בכל ריבה אחרת או ממרח שאוהבים.
- מומלץ להגיש את הגאלט עם כדור גלידת וניל בצד.
0/5
(0 Reviews)
8 תגובות
נראה מעולה וקיצי כל כך!
מושלם! כמה בא ליייייי
והצילומים מעולים
מלכה! מקסים ואיזה יופי של צבע(:
הי אולגה,
רוצה לספר לך שהכנתי בשבועות את עוגת הגבינה עם התפוחים המקורמלים, לפי המתכון שלך. (גילוי נאות, החלפתי את הגבינה השמנה לגבינה לבנה 5% שומן). יצאה עוגה מרשימה במראה ומדהימה בטעמה. אפילו חברה שלי הזמינה ממני את העוגה הזאת ליום הולדתה.
כל כך שמחה שהכנתי אותה, וכל כך שמחה שגיליתי את הבלוג שלך. 🙂
הי איילה, ברוכה הבאה! איזה כיף לשמוע כאלה תגובות! אם צילמת את העוגה, מוזמנת להעלות לדף שלי בפייס. ככה אוכל להשוויץ גם לאחרים 🙂
מרוב שהיא נחטפה, לא הספקתי לצלם. פעם הבאה – מבטיחה.
היי. אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום מרגרינה?
הי, ראיתי את התגובה רק עכשיו.. אז אם התשובה עדיין רלוונטית – כן, אפשר להשתשמ בשמן קוקוס מוצק.