בפוסט הקודם, שהיה כולו חגיגת שוקולד
ולימון, הבטחתי מתכון של בראוניז טבעוניים. קראתי להם "אחים תאומים", כי
המראה שלהם מאוד דומה. מכיוון שמאוד נהניתי לצייר על בלילת שוקולד, גם הפעם
השתעשעתי, רק שבתפקיד "הצבע" היה ממרח לוטוס מומס.
ולימון, הבטחתי מתכון של בראוניז טבעוניים. קראתי להם "אחים תאומים", כי
המראה שלהם מאוד דומה. מכיוון שמאוד נהניתי לצייר על בלילת שוקולד, גם הפעם
השתעשעתי, רק שבתפקיד "הצבע" היה ממרח לוטוס מומס.
כדי להעשיר את המרקם פיזרתי עוד קצת שוקולד צ'יפס מלמעלה. מעבר לזה
טכניקת ההכנה ממש דומה לבראוניז שוקולד עם קרם לימון: פשוטה, מהירה, בקערה אחת,
בלי יותר מדי מאמץ וכלים מלוכלכים. מעין עוגה יומיומית זריזה עם פוטנציאל להיות גם חגיגית בזכות המראה והטעם המיוחד.
טכניקת ההכנה ממש דומה לבראוניז שוקולד עם קרם לימון: פשוטה, מהירה, בקערה אחת,
בלי יותר מדי מאמץ וכלים מלוכלכים. מעין עוגה יומיומית זריזה עם פוטנציאל להיות גם חגיגית בזכות המראה והטעם המיוחד.
הבראוניז האלה מעולים: פאדג'יים, נימוחים, לחים מבפנים ועם
קראסט עדין מלמעלה. עם הפתעות מלח נהדרות שכידוע מקפיץ את הטעם המתוק. יש להם
ריח מטריף של שוקולד ולוטוס וטעם של אושר גולמי. וכאמור, הם טבעוניים ופרווה – קינוח קלאסי לסיים איתו ארוחת שישי. רק תיזהרו, הם נגמרים בצ'יק 🙂
קראסט עדין מלמעלה. עם הפתעות מלח נהדרות שכידוע מקפיץ את הטעם המתוק. יש להם
ריח מטריף של שוקולד ולוטוס וטעם של אושר גולמי. וכאמור, הם טבעוניים ופרווה – קינוח קלאסי לסיים איתו ארוחת שישי. רק תיזהרו, הם נגמרים בצ'יק 🙂
אין לי בעצם עוד משהו להוסיף. אומנם הפוסט יצא קצר, אבל אני מקווה
שמשכנע. תמונה אחת שווה אלף מילים, וביס אחד שווה אלף תמונות. אז נסו אותם
ותתכוננו להתמכר. בתאבון!
שמשכנע. תמונה אחת שווה אלף מילים, וביס אחד שווה אלף תמונות. אז נסו אותם
ותתכוננו להתמכר. בתאבון!
בראוניז טבעוניים עם לוטוס ושוקולד צ'יפס
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית 20 X 20 ס"מ:
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
70 גרם (1/2 כוס) קקאו
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
200 מ"ל (1/2 פחית) חלב קוקוס
¾ כוס שמן קנולה / שמן קוקוס מומס
¼ כוס מים פושרים
לקישוט:
3-4 כפות ממרח לוטוס מומס
חופן שוקולד צ'יפס משוקולד מריר
½ כפית מלח גס
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל- 175 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היבשים: קמח, קקאו, סוכר, אבקת
אפייה ומלח, מוסיפים את המרכיבים הרטובים: חלב קוקוס, שמן ומים, ומערבבים היטב
בעזרת כף או מרית עד שמתקבלת תערובת שוקולדית, אחידה ודי סמיכה. - יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים.
- מטפטפים בעזרת כפית עיגולי לוטוס על פני בלילת השוקולד, ובעזרת קיסם מערבבים
ליצירת מראה שיש. מפזרים מעל שוקולד צ'יפס וזורים מלח גס. - אופים בין 25 ל-30 דקות עד שהבראוניז תופחים ונסדקים בחלק העליון.
מבפנים העוגה אמורה להישאר די רטובה. - מצננים בתוך התבנית ולאחר מכן על רשת קירור. לפני הגשה מומלץ להכניס אותה לקירור לשעה לפחות.
- חותכים לריבועים ומגישים.
- שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
- אפשר להמיר עד חצי מכמות הקמח הלבן בקמח מלא.
- אם רוצים, אפשר להפחית את כמות הסוכר לכוס אחת בלבד.
- אפשר להמיר את חלב הקוקוס בכמות זהה של כל חלב צמחי אחר: סויה, שקדים,
אורז. - אפשר להחליף את ממרח הלוטוס בחמאת בוטנים.
0/5
(0 Reviews)
13 תגובות
כבר אמרתי לך שאין עלייך??? חייבת לקנות לוטוס!
הכנתי את העוגה היום, אומנם חלבית אבל ללא ביצים. ההצלחה היתה מדהימה! היתה גם עוגה מקונדיטוריה אבל הבראוניז לקחו ובגדול! תודה רבה!
מיה, איזה כיף! תודה ששיתפת 🙂
קצת קשה לי להבין איך אפשר להחליף את חלב הקוקוס בכל סוגי החלב הצמחיים האחרים, מכיוון שלכל אחד מסוגי החלב דלילות שונה, ובכך יווצרו מרקמים שונים לבראוניז..
זה נכון, אבל עדיין בכמות כזו של נוזלים זה לא יהיה משמעותי, והבלילה תיצא במרקם טוב לאפייה.
אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית?
עדיף שלא. גם הצבע וגם הטעם לא יצאו אוצו דבר
נראה מעולה. אני אוהבת טעם מאוד שוקולדי ותוהה אם הבראוניז כאלו כי יש רק חצי כוס קקאו ואין שוקולד בפנים .יעבוד להוסיף חבילת שוקולד מומסת?
הי, לדעתי הם די שוקולדיים. לא הייתי מוסיפה יותר מ-50 גרם, כי זה עלול לשנות את הבלילה. תפציצי בשוקולד צ׳יפס 🙂
המתכון נראה מטורף! יש אפשרות להפוך אותו ללא גלוטן?
הי הדר. יש בבלוג מתכון אחר של בראוניז ללא גלוטן. תעשי חיפוש 🙂
היי, איך להמיס את הממרח לוטוס ?
הי דניאלה. כן. הממרח צריך להיות באותו מרקם כמו בלילת הבראוניז.