השנה אני אמשיך להדליק את נרות החנוכה שלי רחוק מהבית. בהודו החמה,
המרהיבה, המושכת אותי אליה כבר שנים רבות. בטוחה שגם שם לא תהיה בעיה למצוא דברים
מטוגנים בשמן עמוק וטבולים בסירופ סוכר או דבש. אבל, עד שניפגש שוב, אני רוצה
להשאיר אתכם דווקא עם משהו אפוי, שלא שייך לחנוכה, אלא משהו שמבחינתי קלסי ונצחי. עוגת
שוקולד בחושה. עם סדק מושלם ששובה את ליבי כל פעם מחדש.
המרהיבה, המושכת אותי אליה כבר שנים רבות. בטוחה שגם שם לא תהיה בעיה למצוא דברים
מטוגנים בשמן עמוק וטבולים בסירופ סוכר או דבש. אבל, עד שניפגש שוב, אני רוצה
להשאיר אתכם דווקא עם משהו אפוי, שלא שייך לחנוכה, אלא משהו שמבחינתי קלסי ונצחי. עוגת
שוקולד בחושה. עם סדק מושלם ששובה את ליבי כל פעם מחדש.
אז למה לכתוב "לחם" בכותרת? – תשאלו ובצדק.
אז יש כמה סיבות. קודם כל כי מדובר בעוגה בחושה בעלת מרקם צפוף ודחוס. היא לא
אוורירית, חורפית למדי, מזכירה לחם. היא גם לא מתוקה בהגזמה, טעמה ניטרלי ורק נוטה
לכיוון המתוק, בין השאר בזכות תוספת של שוקולד צ'יפס. היא פרווה וגם טבעונית. אני
חושבת שהיא לגמרי מתאימה להיקרא לחם.
אז יש כמה סיבות. קודם כל כי מדובר בעוגה בחושה בעלת מרקם צפוף ודחוס. היא לא
אוורירית, חורפית למדי, מזכירה לחם. היא גם לא מתוקה בהגזמה, טעמה ניטרלי ורק נוטה
לכיוון המתוק, בין השאר בזכות תוספת של שוקולד צ'יפס. היא פרווה וגם טבעונית. אני
חושבת שהיא לגמרי מתאימה להיקרא לחם.
במיוחד שבחבילה עם מתכון הלחם תקבלו גם מתכון של חמאת
קשיו תפוז ביתית משגעת. פשוט למות עליה, ללא הגזמה! היא כל כך מוצלחת וטעימה שבכל
רגע שתפתחו את המקרר שלי בבית, היא תהיה שם: פעם עם תפוז, פעם עם אשכולית, פעם עם
לימון. סופגת לתוכה את כל האושר של פירות ההדר, נצבעת בגווניהם, מפיצה את ניחוחותיהם
המסחררים.
קשיו תפוז ביתית משגעת. פשוט למות עליה, ללא הגזמה! היא כל כך מוצלחת וטעימה שבכל
רגע שתפתחו את המקרר שלי בבית, היא תהיה שם: פעם עם תפוז, פעם עם אשכולית, פעם עם
לימון. סופגת לתוכה את כל האושר של פירות ההדר, נצבעת בגווניהם, מפיצה את ניחוחותיהם
המסחררים.
החמאה מתאימה בול ללחם השוקולד הזה, ולכל לחם אחר לצורך העניין. היא
הופכת עוגת שוקולד בחושה פשוטה לארוחת בוקר או צהרים לגיטימית, משביעה וטעימה בטירוף.
הופכת עוגת שוקולד בחושה פשוטה לארוחת בוקר או צהרים לגיטימית, משביעה וטעימה בטירוף.
ביס ועוד ביס, ולא תשימו לב איך הלחם נעלם. ראו הוזהרתם: שניהם ממכרים
ממש. במיוחד בעונה הקרה הזו, במיוחד אחרי הטיגוניידה הבלתי פוסקת של חנוכה 🙂
ממש. במיוחד בעונה הקרה הזו, במיוחד אחרי הטיגוניידה הבלתי פוסקת של חנוכה 🙂
אז אני מאחלת לכם חג שמח וגם מעבר חלק לשנת 2017 החדשה. שיהיה לנו
הרבה אור ומלא התחלות חדשות ומרגשות. נתראה אחרי הודו.
הרבה אור ומלא התחלות חדשות ומרגשות. נתראה אחרי הודו.
באהבה! אולגה
לחם בננה שוקולד טבעוני עם חמאת קשיו-תפוז
אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית לחם 22X12X6 או אינגלישקייק:
3 בננות בשלות, מעוכות למחית חלקה
1/3 כוס שמן צמחי
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כוס חלב קוקוס / שקדים / סויה
1 כפית תמצית וניל
210 גרם (½ 1 כוסות) קמח
35 גרם (¼ כוס) אבקת קקאו
1.5 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
1 כוס שוקולד צ'יפס מרירים (אופציונלי)
מרכיבים לחמאת קשיו-תפוז:
200 גרם (½ 1 כוסות) קשיו קלויים ומלוחים
זסט מ- 2 תפוזים
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט
¼ כפית מלח (או לפי הטעם)
1 כף דבש / סירופ אגבה / סירופ מייפל
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל- 175
מעלות. מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה
ומשמנים את הדפנות.
מעלות. מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה
ומשמנים את הדפנות.
2. מניחים בקערה גדולה
בננות, שמן, סוכר, חלב צמחי ותמצית וניל ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת
הומוגנית.
בננות, שמן, סוכר, חלב צמחי ותמצית וניל ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת
הומוגנית.
3. מנפים פנימה קמח,
קקאו ואבקת אפייה, מוסיפים מלח ומערבבים בעזרת מרית עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס (אופציונלי).
קקאו ואבקת אפייה, מוסיפים מלח ומערבבים בעזרת מרית עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס (אופציונלי).
4. יוצקים את הבלילה
לתוך התבנית , מיישרים ואופים בין 45 ל- 60 דקות, או עד שהלחם תופח, נסדק במרכז,
וקיסם שננעץ במרכזו יוצא יבש ללא פירורים.
לתוך התבנית , מיישרים ואופים בין 45 ל- 60 דקות, או עד שהלחם תופח, נסדק במרכז,
וקיסם שננעץ במרכזו יוצא יבש ללא פירורים.
5. מצננים תחילה בתוך
התבנית, אחרי כ- 15 דקות מעבירים סכין על הדפנות, מחלצים את הלחם ומצננים על הרשת.
התבנית, אחרי כ- 15 דקות מעבירים סכין על הדפנות, מחלצים את הלחם ומצננים על הרשת.
6. מכינים חמאת קשיו
תפוז: מניחים בקערת מעבד מזון קשיו וטוחנים בין 5 ל- 7 דקות, או עד שמתקבלת תערובת
חלקה במרקם חמאה. מידי פעם עוצרים את מעבד המזון ומורידים את האגוזים מדפנות הקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לעבד עד שמתקבלת חמאה קרמית. שומרים במקרר בכלי
אטום עד לשימוש.
תפוז: מניחים בקערת מעבד מזון קשיו וטוחנים בין 5 ל- 7 דקות, או עד שמתקבלת תערובת
חלקה במרקם חמאה. מידי פעם עוצרים את מעבד המזון ומורידים את האגוזים מדפנות הקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לעבד עד שמתקבלת חמאה קרמית. שומרים במקרר בכלי
אטום עד לשימוש.
7. פורסים את הלחם בעזרת
סכין משוננת, מורחים את החמאה ומגישים.
סכין משוננת, מורחים את החמאה ומגישים.
הערות:
· טעם הבננות ניכר
בלחם, אז אם יש לכם בעיה עם זה, לכו על תחליפי ביצה אחרים, כמו רסק תפוחים, טחינה
או זרעי צ'יה.
בלחם, אז אם יש לכם בעיה עם זה, לכו על תחליפי ביצה אחרים, כמו רסק תפוחים, טחינה
או זרעי צ'יה.
· אם לא חייבים עוגה
טבעונית, אפשר להחליף את הבננות ב- 2 ביצים גדולות.
טבעונית, אפשר להחליף את הבננות ב- 2 ביצים גדולות.
· אפשר לשחק עם טעמי
החמאה ולהחליף את התפוזים באשכוליות, לימונים או ליימים (אם בא לכם, תוסיפו סוכר,
מייפל או דבש לפי הטעם).
החמאה ולהחליף את התפוזים באשכוליות, לימונים או ליימים (אם בא לכם, תוסיפו סוכר,
מייפל או דבש לפי הטעם).
0/5
(0 Reviews)
15 תגובות
מדהים ונהדר גם הלחם וגם הממרח.
אנסה להחליף את הקשיו בטבעי קלוי ללא מלח.רעיון מבריק לילדים בחופש
תודה ענת וחג שמח! ספרי לי איך יצא 🙂
הלחם נראה מצוין וחמאת הקשיו תפוז מסקרנת ממש 🙂
טיסה נעימההההה, תהני כל כך יקירתי! וחיזרי נקייה ומלאה בטוב 🙂 חנוכה שמח
תודה ענבל! גם לך חג שמח 🙂
לא אכפת לי איך קוראים לזה. אני רוצה כזה מאפה בדיוק!
רסק תפוחים במקום בננות מעוכות תופס?
לגמרי תופס
העוגה מצויינת, טעימה ושוקולדית !
חמאת הקשיו התפרקה לי אחרי הוספת הנוזלים. ערבול נוסף רק גרם להיפרדות השמן של האגוזים.
יש לך רעיון איפה טעיתי ? לפני הוספת הנוזלים חמאת הקשיו הייתה מושלמת.
תודה ונסיעה טובה 🙂
הי, שמחה שאהבת את העוגה. לגבי החמאה, אין לי כל כך מושג מה השתבש, אבל הייתי אומרת שהיה צריך להמשיך לערבב. לדעתי בסוף זה היה מסתדר..
מה זה זסט מתפוז?
הי, זה השם האחר של קליפת תפוז מגוררת
הלחם/ עוגת בננה מושלם ! תודה רבה על המתכונים המהממים שלך, אני והחברה מתים עליהם. קלים, כיפיים וטעימים מאוד.
התוספת של השוקולד צ'יפס מעולה ומשדרגת את העוגה ברמות.
בקיצור תודה גדולה על עוגה מופלאה
הי אור, מאוד שמחה שאהבתן 🙂 תודה על התגובה וחג שמח 🌸
הי אולגה, על איזה קמח את ממליצה במתכון הזה?
הי יעל. השתמשתי במתכון בקמח לבן רגיל, אבל בהחלט אפשר להמיר אותו גם בכוסמין