אני רוצה לדבר קצת על
גילוי נאות. בפוסט הקודם מגיבה אחת "לימדה" אותי את המושג הזה. היא טענה
בעצם שזה מה שחסר לה בבלוג בזמן האחרון. ואני תמיד חשבתי שהכתיבה שלי מאוד גלויה,
וגם לא פחות נאותה.. הפוסטים שלי נכתבים ישר מהלב, הם אף פעם לא עוברים סינון או
בדיקה חוזרת (סליחה על שגיאות הכתיב שנגרמות עקב כך). כל מה שעובר עליי בחיים מוצא
ביטוי בטקסטים שמלווים את המתכונים: אהבות, פרידות, חוויות, חיפוש עצמי.
גילוי נאות. בפוסט הקודם מגיבה אחת "לימדה" אותי את המושג הזה. היא טענה
בעצם שזה מה שחסר לה בבלוג בזמן האחרון. ואני תמיד חשבתי שהכתיבה שלי מאוד גלויה,
וגם לא פחות נאותה.. הפוסטים שלי נכתבים ישר מהלב, הם אף פעם לא עוברים סינון או
בדיקה חוזרת (סליחה על שגיאות הכתיב שנגרמות עקב כך). כל מה שעובר עליי בחיים מוצא
ביטוי בטקסטים שמלווים את המתכונים: אהבות, פרידות, חוויות, חיפוש עצמי.
מאז ומעולם התייחסתי
לבלוג כאל מעין יומן. הוא תמיד נתן אינדיקציה למצב האישי שלי. הוא התחיל כתרפיה,
המשיך כתחביב, ולאחרונה הוא גם גדל והפך להיות עסק. העסק הקטן שלי שבניתי בנחישות,
סבלנות, עבודה קשה, אינסוף הוצאות, ובעיקר אהבה גדולה לעשייה. יחד איתו גדלתי
והתפתחתי גם אני: היום אני קונדיטורית מוסמכת, מצלמת הרבה יותר טוב מפעם, וכן – עם
כל הצניעות, מספקת באמצעות "המרכיב הסודי" תכנים איכותיים ללא עלות לכל
מי שבוחר להיכנס לבלוג.
לבלוג כאל מעין יומן. הוא תמיד נתן אינדיקציה למצב האישי שלי. הוא התחיל כתרפיה,
המשיך כתחביב, ולאחרונה הוא גם גדל והפך להיות עסק. העסק הקטן שלי שבניתי בנחישות,
סבלנות, עבודה קשה, אינסוף הוצאות, ובעיקר אהבה גדולה לעשייה. יחד איתו גדלתי
והתפתחתי גם אני: היום אני קונדיטורית מוסמכת, מצלמת הרבה יותר טוב מפעם, וכן – עם
כל הצניעות, מספקת באמצעות "המרכיב הסודי" תכנים איכותיים ללא עלות לכל
מי שבוחר להיכנס לבלוג.
אתם וודאי סקרניים
לגבי עוגת הגבינה הזו, מבטיחה לספר עליה ממש בעוד כמה משפטים. אז גילוי נאות: אם
זה לא היה ברור לפני כן, לפעמים אני משתפת פעולה עם חברות מסחריות. לא מסתירה, לא
מנסה לדחוף, לא רומזת.. למעשה אני גאה שחברות בסדר גודל של תנובה פונות אליי בבקשה
לפתח להן מתכונים. אם מישהו היה אומר לי את זה לפני ארבע שנים כשפתחתי את הבלוג,
הייתי צוחקת לו בפנים. אני מאוד שלמה עם כל מוצר שעבר דרך המטבח שלי, וגם תמיד
מסבירה באילו תחליפים ניתן להשתמש.
לגבי עוגת הגבינה הזו, מבטיחה לספר עליה ממש בעוד כמה משפטים. אז גילוי נאות: אם
זה לא היה ברור לפני כן, לפעמים אני משתפת פעולה עם חברות מסחריות. לא מסתירה, לא
מנסה לדחוף, לא רומזת.. למעשה אני גאה שחברות בסדר גודל של תנובה פונות אליי בבקשה
לפתח להן מתכונים. אם מישהו היה אומר לי את זה לפני ארבע שנים כשפתחתי את הבלוג,
הייתי צוחקת לו בפנים. אני מאוד שלמה עם כל מוצר שעבר דרך המטבח שלי, וגם תמיד
מסבירה באילו תחליפים ניתן להשתמש.
ב"אודות"
של הבלוג כתבתי ש"המרכיב הסודי" הוא הבית שלי. בשבילי זה לא ביטוי גבוה
וחסר משמעות. אני מקדישה לבלוג המון זמן ואנרגיה. וזה שהבית הזה פתוח לכולם, ואף אחד
לא גובה כסף בכניסה, לא הופך אותו למקום שמותר ללכלך בו, או להביע חוסר כבוד
והיעדר טקט. אני אוהבת ומעריכה כל אחד ואחת שנמצא כאן: קורא, מגיב, משתף, מכין את
המתכונים שלי. אבל גם לא מחזיקה כאן אף אחד בכוח. אנחנו חיים בעולם חופשי ודמוקרטי.
תראו, טראמפ הוא נשיא ארצות הברית 🙂 כן, בדיחת הקרש הזו היא הדרך "האלגנטית" שלי לסיים את הפרשה. סליחה על האורך, היה לי חשוב להסביר את עצמי.
של הבלוג כתבתי ש"המרכיב הסודי" הוא הבית שלי. בשבילי זה לא ביטוי גבוה
וחסר משמעות. אני מקדישה לבלוג המון זמן ואנרגיה. וזה שהבית הזה פתוח לכולם, ואף אחד
לא גובה כסף בכניסה, לא הופך אותו למקום שמותר ללכלך בו, או להביע חוסר כבוד
והיעדר טקט. אני אוהבת ומעריכה כל אחד ואחת שנמצא כאן: קורא, מגיב, משתף, מכין את
המתכונים שלי. אבל גם לא מחזיקה כאן אף אחד בכוח. אנחנו חיים בעולם חופשי ודמוקרטי.
תראו, טראמפ הוא נשיא ארצות הברית 🙂 כן, בדיחת הקרש הזו היא הדרך "האלגנטית" שלי לסיים את הפרשה. סליחה על האורך, היה לי חשוב להסביר את עצמי.
בחזרה לעוגה, כי מרוב החפירה שלי היא כבר התחילה להזיע 🙂 מדובר בקינוח אישי סופר קל להכנה, ומאוד חביב וטעים, ללא גלוטן. מתאים כמו כפפה
לשבועות. מעטפת השוקולד מסתירה בפנים עוגת גבינה קרה עם לב פטל. הקינוח נראה אולי
מתוחכם, אבל באמת שכל אחד יכול להכין אותו בבית. אם אין לכם תבנית סיליקון בצורת
חצי עיגול (כיפה), אפשר להשתמש בכל תבנית אחרת, כולל כוס פלסטיק. זה משפיע רק על הצורה,
לא על הטעם. וגילוי נאות אחרון להיום – הטעם פשוט נפלא: חמצמצות הגבינה והפטל
מתאזנת מעולה על ידי השוקולד. והסוכריות הצבעוניות מוסיפות חגיגיות ושובבות. אני
שולחת לכם מהבית שלי את ברכת חג שבועות שמח! עם סימן קריאה, כי כזו אני. שיהיה
בתאבון ונתראה בפוסט הבא.
לשבועות. מעטפת השוקולד מסתירה בפנים עוגת גבינה קרה עם לב פטל. הקינוח נראה אולי
מתוחכם, אבל באמת שכל אחד יכול להכין אותו בבית. אם אין לכם תבנית סיליקון בצורת
חצי עיגול (כיפה), אפשר להשתמש בכל תבנית אחרת, כולל כוס פלסטיק. זה משפיע רק על הצורה,
לא על הטעם. וגילוי נאות אחרון להיום – הטעם פשוט נפלא: חמצמצות הגבינה והפטל
מתאזנת מעולה על ידי השוקולד. והסוכריות הצבעוניות מוסיפות חגיגיות ושובבות. אני
שולחת לכם מהבית שלי את ברכת חג שבועות שמח! עם סימן קריאה, כי כזו אני. שיהיה
בתאבון ונתראה בפוסט הבא.
עוגת גבינה קרה אישית עם פטל ושוקולד
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 6 עוגות
אישיות:
אישיות:
250 גרם (1/2 קופסה)
גבינה למאפים של השף הלבן
גבינה למאפים של השף הלבן
2 כפות אבקת סוכר (או
לפי הטעם)
לפי הטעם)
1 כפית תמצית וניל
(אופציונלי)
(אופציונלי)
6 יח' פטל מוקפאים
150 גרם שוקולד מריר
או חלב
או חלב
1 כף שמן צמחי
סוכריות צבעוניות
לקישוט
לקישוט
אופן הכנה:
1. בקערה מערבבים היטב
גבינה, אבקת סוכר ווניל.
גבינה, אבקת סוכר ווניל.
2. מניחים תבנית סיליקון
(חצי עיגול בינוני) על קרש חיתוך, ובעזרת כפית ממלאים את השקעים בתערובת עד 3/4
גובה.
(חצי עיגול בינוני) על קרש חיתוך, ובעזרת כפית ממלאים את השקעים בתערובת עד 3/4
גובה.
3. מניחים במרכז כל שקע
פטל אחד ולוחצים טיפה כדי שישקע בתערובת.
פטל אחד ולוחצים טיפה כדי שישקע בתערובת.
4. מכסים את הפטלים
בשאריות תערובת הגבינה, מיישרים בעזרת פלטה, מניילנים ומעבירים להקפאה של 4-5 שעות
לפחות, מומלץ לילה שלם.
בשאריות תערובת הגבינה, מיישרים בעזרת פלטה, מניילנים ומעבירים להקפאה של 4-5 שעות
לפחות, מומלץ לילה שלם.
5. ממיסים שוקולד
במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
6. מחלצים את העוגות
הקפואות מהתבנית, נועצים קיסם בחלקם העליון העגול וטובלים את התחתיות בשוקולד.
מניחים על נייר אפייה (זה מתייצב מייד). נועצים קיסם בחלקם השטוח וטובלים בשוקולד
את החלק העליון עד הכיסוי המלא. מנערים את שאריות השוקולד, מפזרים סוכריות
צבעוניות, מוציאים את הקיסם ומניחים את העוגות המצופות והמקושטות על נייר האפייה.
הקפואות מהתבנית, נועצים קיסם בחלקם העליון העגול וטובלים את התחתיות בשוקולד.
מניחים על נייר אפייה (זה מתייצב מייד). נועצים קיסם בחלקם השטוח וטובלים בשוקולד
את החלק העליון עד הכיסוי המלא. מנערים את שאריות השוקולד, מפזרים סוכריות
צבעוניות, מוציאים את הקיסם ומניחים את העוגות המצופות והמקושטות על נייר האפייה.
7. שומרים במקרר בכלי
אטום.
אטום.
הערות:
· אפשר להשתמש בתבנית
סיליקון בכל צורה. אפשר להקפיא את תערובת הגבינה בתבנית אינגלישקייק, ולאחר מכן
לחתוך את המלבן לאצבעות דקות בעזרת סכין מחוממת.
סיליקון בכל צורה. אפשר להקפיא את תערובת הגבינה בתבנית אינגלישקייק, ולאחר מכן
לחתוך את המלבן לאצבעות דקות בעזרת סכין מחוממת.
· אפשר להחליף את
הגבינה שבמתכון בגבינה כחושה (טבורוג) או גבינת ריקוטה.
הגבינה שבמתכון בגבינה כחושה (טבורוג) או גבינת ריקוטה.
· אפשר להחליף את הפטל
בחתיכות פרי אחר, בקונפיטורה, נוטלה, ריבת חלב או חמאת בוטנים.
בחתיכות פרי אחר, בקונפיטורה, נוטלה, ריבת חלב או חמאת בוטנים.
0/5
(0 Reviews)
14 תגובות
אולגה יקרה, את עושה עבודה מדהימה. תודה רבה על ההשקעה, המסירות והנכונות שלך! קראתי את חילופי הדברים, הרבה פעמים אנחנו שוכחים שיש בני אדם מולנו כשאנחנו מתרגזים. כל הכבוד על התגובה המכבדת והמכילה. חיוך וחיבוק 🙂
מיה, תודה רבה על המילים החמות וחג שמח!
אולגה היקרה, כרגיל הפוסט שלך מעניין, אישי, טעים ויפה. הכל ביחד.
אל תתייאשי מאנשים אנונימיים שמעירים הערות, תתרכזי במאות ואלפי הגולשים שמעריכים את התכנים שלך. העוגה נהדרת
רוני, תודה רבה על התמיכה! ❤️
את מדהימה, אמיתית ומרגשת. והעוגה יפיפיה.
תודה, יפתי! ❤️
בשקעים של השוקולד לא ראיתי פירוט אייך לעשות אותם מה אני ממיסה שוקולד לבד?? תודה מראש
כן, תקראי שוב את הצעדים של המתכון. בהצלחה!
מקסים אולגה,העוגה וגם את
תודה רבה! ❤️
יאמיי איזה יופיי ניראה כלכך יפה ממש, כל הכבוד תודה ❤️
תודה רבה 🙂
היי אולגה, איזה תחליף טבעוני יש לגבינה שבמתכון?
הוא נראה יפיפה וטעים כל כך
הי חמדה. המתכון הזה מחכה שאטבען אותו 🙂 את יכולה להשתמש בכמות זהה של גבינת סויה בטעם טבעי.