אני חושבת שעבר כבר
בערך חודש מאז שאושר ואודי מהתכנית "שני גברים ומקרר" באו לבקר אותי. זה
רק מדגיש עד כמה לאחרונה כמעט ואין לי זמן לשום דבר, חוץ מהעברת "המרכיב
הסודי" מהעולם הווירטואלי לעולם האמיתי. אני אספר על פרויקט חיי בהמשך,
מבטיחה. ובינתיים בואו נתרכז במה שקרה באותו היום.
בערך חודש מאז שאושר ואודי מהתכנית "שני גברים ומקרר" באו לבקר אותי. זה
רק מדגיש עד כמה לאחרונה כמעט ואין לי זמן לשום דבר, חוץ מהעברת "המרכיב
הסודי" מהעולם הווירטואלי לעולם האמיתי. אני אספר על פרויקט חיי בהמשך,
מבטיחה. ובינתיים בואו נתרכז במה שקרה באותו היום.
ומה שקרה זה ששני
גברים, חתיכים ומוכשרים, באו והכינו לי אוכל אמיתי. יכול להיות שלמישהו זה יישמע
טריוויאלי, אבל בשבילי זה ממש לא מובן מאליו. מאז המעבר לטבעונות, אני חיה בעיקר על ירקות, כריכים, פודינג צ'יה, ותבשילים למיניהם, כמו קינואה, כוסמת ואורז. כמובן אני טועמת את הקינוחים
שאני מכינה, ובחורף יהיו כאן מלא מרקים. אבל אוכל מושקע ומיוחד לא נמצא בבית שלי
באופן שוטף. אז בורגר שמותר לי לאכול הוא בעצם אירוע קולינרי בסדר גודל מטורף, ללא הגזמה.
גברים, חתיכים ומוכשרים, באו והכינו לי אוכל אמיתי. יכול להיות שלמישהו זה יישמע
טריוויאלי, אבל בשבילי זה ממש לא מובן מאליו. מאז המעבר לטבעונות, אני חיה בעיקר על ירקות, כריכים, פודינג צ'יה, ותבשילים למיניהם, כמו קינואה, כוסמת ואורז. כמובן אני טועמת את הקינוחים
שאני מכינה, ובחורף יהיו כאן מלא מרקים. אבל אוכל מושקע ומיוחד לא נמצא בבית שלי
באופן שוטף. אז בורגר שמותר לי לאכול הוא בעצם אירוע קולינרי בסדר גודל מטורף, ללא הגזמה.
ובמיוחד הבורגר הזה
של אושר ואודי, שהיה כל כך טעים, והריח כל כך טוב, שלא יכולתי לחכות לרגע שאשים
עליו את ידיי. זה כנראה מסביר למה יש כל כך מעט תמונות שלו. ואלה שישנן, לא בדיוק
באיכות מעולה, כי צולמו בטלפון נייד במהירות שיא. אני אומרת לכם: הייתה לי סחרחורת, והידיים שלי רעדו שנייה
לפני הביס הראשון והמיוחל. נכון שאפשר לראות כמה אני מרוצה? אפילו התנתקתי מרוב ההתרגשות מהאינסטגרם, וזה לא קורה לי הרבה 🙂
של אושר ואודי, שהיה כל כך טעים, והריח כל כך טוב, שלא יכולתי לחכות לרגע שאשים
עליו את ידיי. זה כנראה מסביר למה יש כל כך מעט תמונות שלו. ואלה שישנן, לא בדיוק
באיכות מעולה, כי צולמו בטלפון נייד במהירות שיא. אני אומרת לכם: הייתה לי סחרחורת, והידיים שלי רעדו שנייה
לפני הביס הראשון והמיוחל. נכון שאפשר לראות כמה אני מרוצה? אפילו התנתקתי מרוב ההתרגשות מהאינסטגרם, וזה לא קורה לי הרבה 🙂
ואיזה ביס שווה זה היה!
אני בדרך כלל לא מתלהבת מהאוכל שאמור להזכיר בשר. כל מיני מאכלים שהם "כמו",
כמו סטייק, כמו נקניקיות, כמו שווארמה, כמו רוסטביף, וכו' ממש לא עושים לי את זה. אבל קציצת
הבורגר הזו הייתה פשוט משהו לא מהעולם הזה. במיוחד כשהיא מוגשת בלחמנייה עם רטבים
וירקות. זה היה פינוק מושלם, ואין שמחה ממני שאושר ואודי אישרו לי לחלוק אתכם את
המתכון הכה פשוט והכה טעים הזה. באותו היום אני הכנתי לאורחים שלי טארט לימון קלאסי בגרסה
טבעונית. המתכון הזה יתפרסם כאן בשבוע הבא, אז תישארו בסביבה. ובינתיים שיהיה אחלה שבוע בתאבון!
אני בדרך כלל לא מתלהבת מהאוכל שאמור להזכיר בשר. כל מיני מאכלים שהם "כמו",
כמו סטייק, כמו נקניקיות, כמו שווארמה, כמו רוסטביף, וכו' ממש לא עושים לי את זה. אבל קציצת
הבורגר הזו הייתה פשוט משהו לא מהעולם הזה. במיוחד כשהיא מוגשת בלחמנייה עם רטבים
וירקות. זה היה פינוק מושלם, ואין שמחה ממני שאושר ואודי אישרו לי לחלוק אתכם את
המתכון הכה פשוט והכה טעים הזה. באותו היום אני הכנתי לאורחים שלי טארט לימון קלאסי בגרסה
טבעונית. המתכון הזה יתפרסם כאן בשבוע הבא, אז תישארו בסביבה. ובינתיים שיהיה אחלה שבוע בתאבון!
המבורגר טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 6 מנות:
500 גרם פטריות שמפיניון / פורטובלו, חצויות
1 בצל אדום, חתוך לקוביות
עלים מ- 4 ענפי תימין
4 כפות שמן זית
1/2 כוס בשר חציל קלוי מסונן מנוזלים (1 חציל בינוני)
1/2 כוס עדשים שחורות, מושרות לילה במים ומסוננות
1/2 כוס / קופסת שימורים גרגירי חומוס (125 גרם אחרי סינון), מסוננים
ומיובשים היטב
ומיובשים היטב
1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים, קצוצים גס
2 כפות רוטב פטריות
3 כפות קמח חומוס / קמח רגיל
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כוס פירורי פנקו
2 כפות שמן זית לצלייה
להגשה:
לחמנייה טבעונית
בצל סגול פרוס לטבעות
עגבנייה פרוסה
עלי חסה
קטשופ / חרדל / מיונז טבעוני
אופן הכנה:
- מחממים את התנור
ל- 220 מעלות. - מערבבים פטריות
עם בצל, תימין ושמן זית ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים בצד חציל. צולים
כ- 30 דקות (מערבבים באמצע) עד שהפטריות והבצל משחימים ומתייבשים קלות, והחציל
מתרכך. מקררים לטמפרטורת חדר. מקלפים את החציל, ומסננים היטב את הבשר שלו
מהנוזלים. - מעבירים עדשים
למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק. מעבירים לקערה. - טוחנים במעבד
מזון בפולסים (עדיף בנפרד) חומוס, קשיו, תערובת הפטריות ובשר החציל למרקם גס . - מעבירים לקערה,
מוסיפים את יתר החומרים למעט פירורי פנקו, מערבבים ומתקנים תיבול. - לפני טיגון
מוסיפים את הפנקו ולשים עד לקבלת מרקם בשר טחון. במידת הצורך מוסיפים מעט מים. - מכינים 6 בורגרים
בקוטר של 10 ס"מ ובעובי של 1 ס"מ. - צולים את הבורגרים
על מחבת או גריל, עם 2 כפות שמן זית כ- 3 דקות מכל צד, או עד להשחמה יפה. - מגישים בתוך
לחמנייה עם רוטב לפי הטעם, עלי חסה, עגבנייה ובצל סגול. - שומרים את הקציצות במקרר בכלי אטום.
הערות:
- אפשר להחליף את הבצל האדום בבצל רגיל.
- אפשר להחליף את פירורי הפנקו בפירורי לחם אחרים.
- אפשר לתבל את הקציצות בהתאם לטעם: לכו על כמון, פפריקה חריפה, תערובת
קארי, תערובת להכנת בורגרים וכו'.
0/5
(0 Reviews)
12 תגובות
היי, אשמח לדעת מה הכוונה ברכיב – רוטב פיטריות. תודה 🙂
הי, יש דבר כזה – רוטב פטריות מוכן. ניתן למצוא בסופר
למה הכוונה לחמניות טבעוניות?
הי מיכל. לחמניות בלי מוצרי חלב / ביצים.
איפה קונים זאת?
בכל מקום. פשוט שימי לב מה כתוב על האריזה
יש אופציה ללא גלוטן במקום פירורי הלחם?
הי מירי. כן. אפשר להשתמש בשיבולת שועל דקה
שאלה.
במה ניתן להחליף את רוטב הפטריות המוכן?
משהו ביתי?
אני הייתי מציעה פשוט לוותר עליו, כי יש לא מעט פטריות במתכון..
שלום לך.
יצא מעולה.
כבר מכינה פעם נוספת ומכפילה כמויות.
ניתן להקפיא לדעתך?
הי, איזה כיף לשמוע! וברור, אפשר להקפיא