בפוסט הקודם סיפרתי לכם על המפגש הכיפי שהיה לי עם
אושר ואודי מהתכנית "שני גברים ומקרר". הם באו לבקר, הכינו לי בורגר טבעוני מושלם, ואני לא נשארתי חייבת. הכנתי לנו מנה אחרונה בהשראת טארט לימון
קלאסי. רק ששלי טבעוני, עם קלתית לא אפויה (raw), ועם
ליימים במקום לימונים. אבל זה כי להורים של אודי גדל בחצר עץ ליים ולא לימון. למרות
שבאופן כללי אני חושבת שמיץ ליים הוא הטעם החמוץ הגזעי והמתוחכם יותר. אבל זה
כמובן עניין של טעם, ואם תעדיפו, אתם מוזמנים להכין גרסה לימונית.
אושר ואודי מהתכנית "שני גברים ומקרר". הם באו לבקר, הכינו לי בורגר טבעוני מושלם, ואני לא נשארתי חייבת. הכנתי לנו מנה אחרונה בהשראת טארט לימון
קלאסי. רק ששלי טבעוני, עם קלתית לא אפויה (raw), ועם
ליימים במקום לימונים. אבל זה כי להורים של אודי גדל בחצר עץ ליים ולא לימון. למרות
שבאופן כללי אני חושבת שמיץ ליים הוא הטעם החמוץ הגזעי והמתוחכם יותר. אבל זה
כמובן עניין של טעם, ואם תעדיפו, אתם מוזמנים להכין גרסה לימונית.
לצערי, לא צילמתי יותר
מדי תמונות, כי היינו עסוקים באותו היום בלתעד את האירוע שהתרחש במטבח. לכן הפוסט
יהיה יחסית קצר. הטארט הזה כמו הגרסה הקלאסית מורכב משלושה חלקים: קלתית, מלית
ומרנג. הקלתית שלנו לא אפויה, ולכן פחות פריכה, אך לא פחות טעימה. היא יותר מהירה
ופשוטה להכנה, אבל הכי חשוב – היא לא מכילה גלוטן. וזאת הסיבה שבחרתי בה. בדיעבד, אפשר לעשות אותה קצת יותר דקה. המלית
היא קרם ליים טבעוני במרקם קטיפתי. הוספתי לו גרידת ליים להעצמת הטעם, וטיפה
כורכום שנותן צבע צהוב עדין מהמם ללא טעם לוואי. המרנג נעשה על בסיס אקווה
פאבה (מי חלבון של חומוס). הכנתי אותו בשיטת מרנג איטלקי (בתוספת סירופ סוכר)
שמבטיחה תוצאה יציבה ומבריקה.
מדי תמונות, כי היינו עסוקים באותו היום בלתעד את האירוע שהתרחש במטבח. לכן הפוסט
יהיה יחסית קצר. הטארט הזה כמו הגרסה הקלאסית מורכב משלושה חלקים: קלתית, מלית
ומרנג. הקלתית שלנו לא אפויה, ולכן פחות פריכה, אך לא פחות טעימה. היא יותר מהירה
ופשוטה להכנה, אבל הכי חשוב – היא לא מכילה גלוטן. וזאת הסיבה שבחרתי בה. בדיעבד, אפשר לעשות אותה קצת יותר דקה. המלית
היא קרם ליים טבעוני במרקם קטיפתי. הוספתי לו גרידת ליים להעצמת הטעם, וטיפה
כורכום שנותן צבע צהוב עדין מהמם ללא טעם לוואי. המרנג נעשה על בסיס אקווה
פאבה (מי חלבון של חומוס). הכנתי אותו בשיטת מרנג איטלקי (בתוספת סירופ סוכר)
שמבטיחה תוצאה יציבה ומבריקה.
את המרנג שרפתי קלות
עם ברנר, בדומה לגרסה הקלאסית של טארט לימון, וקישטתי את הטארט עם פרוסות ליים
מסוכרות שאושר הכין באותו היום. אם תרצו את המתכון, תגידו לי בתגובות.
עם ברנר, בדומה לגרסה הקלאסית של טארט לימון, וקישטתי את הטארט עם פרוסות ליים
מסוכרות שאושר הכין באותו היום. אם תרצו את המתכון, תגידו לי בתגובות.
אני אוהבת בטארט הזה
את הכל: את שילוב טעמי החמוץ והמתוק, את הנימוחות שלו, את המראה העדין והאצילי, את
מהירות ההכנה. הוא מספק ביס חלומי, 100% טבעוני וללא גלוטן. וכאן בעצם מסתיימת
רשימת הדרישות שלי לקינוחים נכון להיום 🙂 תנסו אותו לפני שליימים נעלמים, או תשמרו לשיא עונת לימונים.
מבטיחה להכין בקרוב גרסה אפויה עם בצק פריך וטוויסט עונתי חמוד. אז תישארו בסביבה, ושיהיה בתאבון!
את הכל: את שילוב טעמי החמוץ והמתוק, את הנימוחות שלו, את המראה העדין והאצילי, את
מהירות ההכנה. הוא מספק ביס חלומי, 100% טבעוני וללא גלוטן. וכאן בעצם מסתיימת
רשימת הדרישות שלי לקינוחים נכון להיום 🙂 תנסו אותו לפני שליימים נעלמים, או תשמרו לשיא עונת לימונים.
מבטיחה להכין בקרוב גרסה אפויה עם בצק פריך וטוויסט עונתי חמוד. אז תישארו בסביבה, ושיהיה בתאבון!
טארט ליים טבעוני עם מרנג
אז מה היה לנו?
מרכיבים לטארט בקוטר
18 ס"מ:
18 ס"מ:
למרנג טבעוני:
150 גרם אקווה פאבה –
נוזל מקופסת שימורי חומוס
נוזל מקופסת שימורי חומוס
200 גרם (1 כוס) סוכר
3 כפות מים
לקלתית:
1.5 כוסות אגוזים
6 תמרים מגולענים
1 כף סירופ מייפל
טבעי (או לפי הטעם)
טבעי (או לפי הטעם)
1 כף שמן קוקוס מומס
למלית ליים:
360 מ"ל (1.5
כוסות) חלב צמחי
כוסות) חלב צמחי
1/2 כוס מיץ ליים
גרידה מ- 2 ליימים
(או לפי הטעם)
(או לפי הטעם)
100 גרם (1/2 כוס)
סוכר
סוכר
50 גרם (5 כפות)
קורנפלור
קורנפלור
2 כפות שמן קוקוס
1/8 כפית כורכום
(אופציונלי)
(אופציונלי)
לקישוט: ליימים מסוכרים / גרידת ליים
אופן הכנה:
1. מתחילים בהכנת מרנג:
מסננים מי חלבון מקופסת חומוס, מעבירים לסיר קטן ומצמצמים על אש בינונית במשך 15
דקות. שוקלים 150 גרם ומשאירים בצד להתקרר.
מסננים מי חלבון מקופסת חומוס, מעבירים לסיר קטן ומצמצמים על אש בינונית במשך 15
דקות. שוקלים 150 גרם ומשאירים בצד להתקרר.
2. מכינים קלתית: מרפדים
קרש בנייר אפייה ומניחים עליו רינג מרופד בנייר אפייה בדופן הפנימית. מכניסים את
כל מרכיבי המתכון למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
מעבירים את התערובת לתוך הרינג ומייצרים קלתית: תחילה מהדקים אותה היטב לתחתית,
ולאחר מכן לדפנות. מיישרים ומעבירים למקפיא.
קרש בנייר אפייה ומניחים עליו רינג מרופד בנייר אפייה בדופן הפנימית. מכניסים את
כל מרכיבי המתכון למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
מעבירים את התערובת לתוך הרינג ומייצרים קלתית: תחילה מהדקים אותה היטב לתחתית,
ולאחר מכן לדפנות. מיישרים ומעבירים למקפיא.
3. מכינים מלית ליים:
מניחים בסיר חלב צמחי, סוכר, מיץ וזסט ליים וקורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה
ידנית. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במשך כ- 3-4 דקות, או עד שהקרם מסמיך.
טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת סוכר. מוסיפים שמן קוקוס וכורכום (עד לקבלת
גוון צהוב רצוי), מערבבים שוב ויוצקים לתוך הקלתית. מיישרים ומעבירים למקפיא ל- 40
דקות, או עד שהקרם מתייצב.
מניחים בסיר חלב צמחי, סוכר, מיץ וזסט ליים וקורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה
ידנית. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במשך כ- 3-4 דקות, או עד שהקרם מסמיך.
טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת סוכר. מוסיפים שמן קוקוס וכורכום (עד לקבלת
גוון צהוב רצוי), מערבבים שוב ויוצקים לתוך הקלתית. מיישרים ומעבירים למקפיא ל- 40
דקות, או עד שהקרם מתייצב.
4. ממשיכים בהכנת המרנג:
מניחים בסיר סוכר ומים ומבשלים על אש בינונית עד שהסירופ מגיע ל- 118 מעלות (כ- 7
דקות אחרי תחילת הרתיחה). במקביל מניחים את האקווה פאבה בקערת מיקסר ומתחילים
להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף לבן רך. יוצקים את הסירופ המוכן על דופן קערת
המיקסר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד כ- 7-8 דקות, או עד שמתקבל מרנג יציב
ומבריק. מעבירים אותו לשק זילוף.
מניחים בסיר סוכר ומים ומבשלים על אש בינונית עד שהסירופ מגיע ל- 118 מעלות (כ- 7
דקות אחרי תחילת הרתיחה). במקביל מניחים את האקווה פאבה בקערת מיקסר ומתחילים
להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף לבן רך. יוצקים את הסירופ המוכן על דופן קערת
המיקסר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד כ- 7-8 דקות, או עד שמתקבל מרנג יציב
ומבריק. מעבירים אותו לשק זילוף.
5. מוציאים את הטארט
מהמקפיא, מזלפים תלוליות גבוהות וצפופות של המרנג ושורפים אותו קלות עם ברנר
(אופציונלי).
מהמקפיא, מזלפים תלוליות גבוהות וצפופות של המרנג ושורפים אותו קלות עם ברנר
(אופציונלי).
6. מקשטים בעזרת פרוסות
ליים מסוכרות או גרידת ליים.
ליים מסוכרות או גרידת ליים.
7. שומרים בכלי אטום
במקרר.
במקרר.
הערות:
- את צמצום האקווה פאבה
אפשר לעשות מראש, עד 3 ימים. שומרים אותה במקרר בכלי מנוילן. משאריות המרנג אפשר
להכין נשיקות. - לקלתית הטארט יש טעם
אגוזי. אפשר להחליף את האגוזים בשקדים, קשיו או אגוזי לוז – מה שאתם מעדיפים. - לצורך הכנת הקרם אפשר
להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים. אני השתמשתי בחלב סויה. - אפשר להחליף את
הליימים בלימונים. - אין יותר מדי סוכר בקרם,
וזה כי המרנג מאוד מתוק. אם בכל זאת תרצו קרם מתוק יותר, תוסיפו בהדרגה עוד סוכר –
זה לא ישפיע על המתכון. - כורכום הוא צבע מאכל
צהוב טבעי. אין לו טעם לוואי, והוא לא מורגש בקרם בכלל. אפשר לדלג על השלב
הזה, או להחליף את הכורכום בכמה טיפות צבע מאכל צהוב.
0/5
(0 Reviews)
48 תגובות
טארט מקסים !
תודה רבה!
״לכורכום אין טעם לוואי״. את סגורה על זה?…..
בקרם הזה אין. בוודאות. טעם הליים או לימון מאוד דומיננטי, וכמות הכורכום ממש מזערית
היי חמודית .מה זה חלב צמחי ?
הי. זה חלב שלא בא מפרות 🙂 למשל חלב סויה, שקדים, אורז, קוקוס וכו׳
היי, האם אפשר שמן צמחי אחר חוץ מקוקוס?
הי זהר, אפשר לוותר אם אין לך, או להשתמש בחמאת קקאו.
שלום לך.
הכנתי (ללא מרנג- למרות שהכנתי אותו).
טעים מאד ואסתטי, התלהבות לא רק מצד טבעונים.
שאלות:
1.כאשר מתחילים את העוגה,
להמשיך לשמור אותה בהקפאה, או במקרר ?
2. לפני אירוח-שישי, כמה ימים קודם לדעתך ניתן להכין אותה מראש ?
תודה על מתכון זה.
הי מיכל, שמחה שאהבת! לגבי שאלותייך: ברגע שהעברת את המלית לתוך הקלתית, אפשר לשמור במקרר. אפשר להכין מראש את הקלתית ולשמור במקפיא. יחד עם המלית אפשר לשמור בכלי אטום במקרר כשלושה-ארבעה ימים. את המרנג כדאי לעשות ביום הגשה (את האקווה פאבה אפשר להכין שבוע מראש)
נשמח לעוד מתכוני עוגות טבעוניות ומרעננות שכאלה.
יש לא מעט בבלוג 🙂
המרנג יצא לי נוזלי מדי ולא יציב ולא יכולתי לעשות איתו תלוליות, מ עשיתי לא נכון? גם הקרם יצא לי נוזלי ולא כל כך יציב גם אחרי יותר מארבעים דקות במקפיא, יש הצעות מה עשיתי לא נכון?
הי. האם הכנת את הסירופ כמו שצריך? האם הצנחת את האקווה פאבה? האם שקלת את המצרכים? הדיוק מאוד חשוב. הקרם לא אמור להיות נוזלי בכלל, אפילו לפני המקפיא. הוא צריך להיות די סמיך. קשה לי לומר מה היה יכול להשתבש.. הייתי מציעה לנסות שוב
נראה מצוין!
יש סיכוי להכין את הקרם והבצק בערב, לשמור בנפרד ובבוקר למחרת להרכיב הכל (כולל המרנג) ולהגיש כעבור 3 שעות?
צריכה להכין ליומולדת שלא בביתי ולא יכולה להכין שם כלום…
תודה!
תודה רבה! אפשר להכין את הקלתית והמלית בערב (לזלף את המלית פנימה), לעטוף ולשמור במקרר. למחרת אפשר להכין את המרנג. וכן אפשר להגיש אחרי 3 שעות. בהצלחה!
היי,
בדיוק מתחילה בהכנה. ממש קשה לי עם הטעם הדומיננטי של שמן הקוקוס (כמובן שאיכותי בכבישה קרה אך עדיין) האם אפשר להחליף בחלק השומני של קרם קוקוס (כמובן שמפרידה במקרר)?
הכוונה היא לקרם לימון. את הקלתית מכינה מבצק פריך טבעוני.
תודה רבה!
הי לאל. כן, אין בעיה.
עם מי חומוס מבישול זה אותו הדבר?
הי מיטל. לא הייתי לוקחת סיכון, כי צריכות להיות פרופורציות מדויקות בין חומוס למים. בטוח יותר להשתמש הקנוי..
יש אינדיקציה לכמה זה 150 גר' אקווה פאבה בכוסות? כי אין לי משקל..
הי, מציעה לקחת את כל הכמות, להעביר לסיר ולבשל על אש בינונית במשך 15 דקות. הכמות תצטמצם. כל מה שנשאר – מצננים ומשתמשים. בהצלחה!
תודה!
עוד שאלה! כמה יציבה אמורה המלית להיות אחרי 40 דקות במק]יא? מוצקה לגמרי או שצת גמישה זה בסדר?
יציבה מספיק כדי לזלף עליה את המרנג. זה בטוח יקרה אחרי 40 דקות
תודה!
היי. הקרם לימון יצא נהדר. האם אפשר להכין את המרנג יום קודם ולשמור אותו בשקית זילוף במקרר לשימוש למחרת?
הי שירן, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל עדיף תמיד להכין מרנג טרי.
היי, אשמח למתכון לליים מסוכר.
הי נועה. חותכים ליים לפרוסות של כחצי ס״מ ומבשלים בסירופ סוכר (1:1 מים וסוכר), בלי להביא לקרמול. מוציאים ונותנים לעודפי נוזלים לטפטף. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום נמוך של 150 מעלות עד שהליים מתחיל להתקרמל ונראה כמו בתמונה. בהצלחה 🙂
תודה! כמה זמן הבישול?
5-7 דקות
היי!
ראיתי שאפשר להחליף את השמן קוקוס בחמאת קקאו ואני מעדיפה כי אני ממש ממש לא אוהבת את הטעם של הקוקוס.
רציתי לשאול כמה גרם חמאת קקאו צריך לשים במקום השמן קוקוס?
תודה רבה! ❤️
הי אלומה, אותה הכמות – 2 כפות חמאת קקאו מומסת
אפשר במקום מרנג לעשות פשוט קצפת מאוד יציבה?
כן, לגמרי
היי אולגה 🙂
אפשר להקפיא את העוגה?
הי אופיר, הקפאה פחות מתאימה למרנג. אפשר להקפיא את הטארט ללא המרנג
כל שימורי החומוס שאני רואה הם עם מלח.
את מכינה משימורים שבהם המיים נייטרליים לחלוטין?
הי יעל. אני משתמשת בכל מיני שימורים, לא מתעכבת יותר מדי על נושא המלח. יש הרבה סוכר במתכון, והמליחות כלל לא מורגשת.
שלום, האם הכוס מתייחס לכוס רגילה? כי כוס מדידה זה לא 200 גרם. אז זה קצת בלבל אותי .
אני משתמשת בכוסות מדידה סטנדרטיות. אז כוס סוכר למשל זה 200 גרם, אבל כוס שמן זה 240 מ"ל..
אחרי הצימצום של המי חומוס 15 דקות איזה מרקם אמור להיות לזה?
עדיין די נוזלי.. פשוט מבשלים כמו שכתבתי ומכבים אחרי רבע שעה.
הי! האם טפשר לימון רגיל ולא ליים? או תפוז?
בהחלט אפשר לימון
הכנתי ויצא טעים מאוד. אבל הסירופ קצת התפקשש לי. הייתה לי תחושה שיש מעט מדי מים, ובאיזשהו שלב, הסוכר התייבש ונהיה גבישי, אז הוספתי מים ועוד מים. בסוף יצא לי מים עם סוכר שלא נמס מאוד.
כמו כן, האם יש אלטרנטיבה לקלתית, שלא על בסיס תמרים ואגוזים? אני אהבתי, אחרים פחות.
הי דוד, לא צריך להיות הרבה מים, כי בסופו של דבר הכל אמור להתאדות.