אחרי שני מתכונים כתומים וטעימים (ריבת דלעת ופרלין שוקולד במילוי ריבת דלעת), אני משלימה את התקופה הכתומה בחיי עם עוגת גבינה טבעונית עם דלעת. שהיא גם עוגת יום ההולדת שלי השנה. כן, חגגתי אותו ממש אתמול. הצלחתי להיוולד במה שנקרא ליל כל הקדושים. מעניין אם זה הופך אותי למכשפה? בכל אופן, מבטיחה שגם אם כן, אני על הספקטרום של מכשפות טובות 🙂
אני אסיים עם דלעת מיד אחרי המתכון הזה, עד להודעה חדשה. אבל באמת שהייתי חייבת לשלב את הירק הנפלא הזה בעוד קינוח אחד לפחות. השילוב כל כך מיוחד, לא שגרתי ולא צפוי, שקשה לעמוד בפיתוי ולהפסיק. תקשיבו – הפתעה לטובה מובטחת. אפשר להשתמש בכל סוג של דלעת. אני בחרתי הפעם בדלורית.
ההכנה ממש לא מאתגרת. כן מומלץ להשתמש בבלנדר או מעבד מזון חזקים על מנת להבטיח מרקם עוגה קרמי וחלק לגמרי. כמו כל צ'יזקייק טבעוני, גם העוגה הזו עשויה מקשיו טבעי בתוספת מחית דלורית וריבת דלעת. שני האחרונים מקנים לה גוון כתום עדין משגע.
אני וה-OCD חתכנו את העוגה לפרוסות נדיבות ממש, אבל תדעו שהיא מאוד משביעה ומזינה, אפשר לחלק אותה להמון פרוסות קטנות, והיא מספיקה להרבה אנשים. גם כשמכינים אותה בקוטר קטן. הקישוט צנוע: הכדורים עשויים משאריות התחתית. אני לא התעצלתי והכנתי גם פרחים מפרוסות דלורית מקורמלת.
תוספת של ריבת הדלעת מייצרת מראה שיש יפה ומוסיפה טעם מתוק לעוגה שבסה"כ מגיעה במתיקות מעודנת מאוד.
את העוגה מומלץ להגיש מהמקרר ולא ישירות מהמקפיא – כך המרקם שלה הכי קרמי וקטיפתי, וכל הטעמים באים לידי ביטוי באופן ההרמוני ביותר. היא כאמור פשוטה להכנה, בריאה וטעימה, ללא גלוטן וללא תוספת סוכר. מי שחשוב לו להפחית בכמויות הסוכר, מוזמן להוריד את רכיב הריבה, או להשתמש במעדן פרי מוכן ללא סוכר.
אז נתראה ביום ההולדת הבא, ובינתיים תכינו את העוגה הזו, כי היא שווה ממש. ואם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או אינסטגרם. שיהיה בתאבון!
עוגת גבינה טבעונית עם דלעת
אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 18-20 ס"מ:
תחתית:
1 כוס אגוזי פקאן
1/2 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר)
1/2 כוס שבבי קוקוס
6 תמרים מיובשים עסיסיים
1 כפית גדושה קקאו
2 כפות שמן קוקוס
2-3 כפות סירופ מייפל טבעי
שכבת דלעת:
300 גרם דלעת/דלורית ללא קליפה
400 גרם קשיו טבעי, מושרה לפחות ל-4 שעות
200 מ"ל (1/2 פחית) קרם קוקוס
5 כפות מיץ לימון (1 לימון גדול)
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
1/3 כוס שמן קוקוס
1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
1/3 כוס ריבת דלעת (אופציונלי)
לקישוט:
כדורי אנרגיה (ראו הסבר באופן הכנה)
אופן הכנה:
- מכינים את הדלעת: חותכים את הדלעת/דלורית לקוביות בינוניות ושמים בסיר עם מים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהיא מתרככת. מסננים, מעבירים למעבד מזון או בלנדר וטוחנים למחית חלקה. משאירים בצד. לא שוטפים את מעבד המזון.
- מכינים את התחתית: מניחים רינג על קרש מרופד בנייר אפייה ומרפדים אותו מבפנים בשקף או פס נייר אפייה. אם משתמשים בתבנית, מרפדים גם אותה מבפנים בשקף או פס נייר אפייה. שמים במעבד המזון את כל מרכיבי התחתית וטוחנים לתערובת פירורית דקה ודביקה. מעבירים אותה לתוך הרינג / התבנית (שומרים בצד 3 כפות) ומהדקים היטב לתחתית. מעבירים למקפיא. יוצרים 5-6 כדורים קטנים משארית התערובת ושומרים בצד.
- מכינים את שכבת הדלעת: שמים בבלנדר חזק את כל מרכיבי המתכון, למעט מחית הדלעת וריבת הדלעת, וטוחנים עד שמתקבל קרם אחיד, סמיך וחלק. מוסיפים את מחית הדלעת וממשיכים לערבב עד שהקרם נצבע בצבע כתום עדין, והמחית נטמעת בתערובת.
- מרכיבים את העוגה: יוצקים את הקרם על התחתית המקוררת ומיישרים. מטביעים בתוך הקרם גושים קטנים של ריבת הדלעת ומשאירים חלק ממנה ממש על פני העוגה. מיישרים שוב, מניילנים ומעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות, עדיף לילה שלם.
- לקראת הגשה מניחים על העוגה את הכדורים מגולגלים במעט קקאו ומעבירים אותה למקרר. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להחליף את אגוזי הפקאן שבתחתית באגוזי מלך, שקדים או התערובת שלהם.
- מוסיפים את המייפל לפי הטעם.
- אפשר להשתמש גם בדלעת וגם בדלורית. לדעתי דווקא דלורית עדיפה כאן.
- קינמון משתלב מעולה עם טעם הדלעת, אז תנו לו צ'אנס.
- השימוש בריבת הדלעת לא חובה, אבל ממש מומלץ: היא מוסיפה כתמי צבע מהממים ומרקם וטעם דלעתי מתוק נוסף. אפשר להחליף אותה בכל ריבה אחרת שאוהבים, בתנאי שהיא לא דלילה מדי.
- מי שחשוב לו להפחית בכמויות הסוכר, מוזמן להוריד את רכיב הריבה או להשתמש במעדן פרי מוכן לא סוכר.
2 תגובות
מהממות. את והעוגה (:
תודה רבה! איזה כיף לי 🙂