זה רק אני, או שהזמן באמת טס מהר יותר מהרגיל? לפני רגע היה פסח של השנה שעברה, ופרסמתי כאן את מתכוני עוגת השוקולד והתותים ללא אפייה, הבאונטי ההורס ועוגת השוקולד עם ציפוי שוקולד-פטיסייר. ופתאום אנחנו פחות משבועיים לפני ליל הסדר. איך זה קרה? בכל אופן, אני צריכה להתחיל לצמצם את הפערים, ומעכשיו יעלו כאן מלא מתכונים טבעוניים וכשרים לפסח שיהפכו את החג הקרוב להרבה יותר טעים. ואתחיל מעוגיות קוקוס טבעוניות ללא גלוטן.
חובה, חובה, חובה לכל מי שאוהב קוקוס! חוץ מהשוקולד וקצת מייפל הן מבוססות על קוקוס בכל מצב אפשרי: פתיתים, קמח ושמן. הכנתי את המתכון בשיתוף פעולה עם חברת ג'מוקה שאחראית על יבוא לארץ של מוצרי קוקוס אורגניים הכי איכותיים שאני מכירה.
פתיתי הקוקוס שלהם היחידים בשוק שעשויים 100% קוקוס ללא חומרים משמרים ותוספות למיניהן. זה מה שהופך את העוגיות לכל כך טעימות – ממש אגוז קוקוס בצורת עוגייה 🙂 בסדרה יש עוד 4 סוגי פתיתים בגדלים שונים, חלקם קלויים, וכולם סופר טעימים.
הכנת העוגיות מאוד פשוטה – פחות או יותר לערבב את מרכיבי המתכון, לכדרר, לאפות ולקשט. אפשר כמובן לוותר על קישוט השוקולד, אבל הוא גם מוסיף טעם מעולה (אין אין אין בכל העולם כולו על שילוב הקוקוס והשוקולד), וגם גורם לעוגיות להיראות סופר מגרות ויפות.
כדי לשכנע אתכם סופית, צילמתי סרטון קצר שמדגמן את זילוף השוקולד. תוך כדי צפייה קיבלתי דודה לעוגיות. לא יודעת מה אתכם, אני הולכת להכין עוד נגלה 🙂
אני נעזרתי בהכנת העוגיות בכף גלידה גדולה, ויצאו לי 6 עוגיות ג'אמבו די דחוסות. כי ככה אני אוהבת. אם תשתמשו בכף קטנה, או פשוט תכדררו בין הידיים לכדורים, תקבלו יותר. אבל אני מראש ממליצה להכפיל את כמויות המתכון, כי לעוגיות האלה יש נטייה מוזרה להיעלם 🙂
הן זהובות, מתוקות, קוקוסיות ברמות, טבעוניות וללא גלוטן, והן כאמור כשרות לפסח. שילוב מנצח בתקופה הזו של השנה, אבל לא רק. אתם חייבים לנסות, כי כמה שהעוגיות האלה מקסימות וטעימות, ככה פשוט להכין אותן. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: בתגובות בבלוג, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. נתראה עוד מעט, ובינתיים בתאבון!
עוגיות קוקוס טבעוניות ללא גלוטן
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-6 עוגיות גדולות, או 12 עוגיות בינוניות:
עוגיות:
1/2 1 כוסות פתיתי קוקוס אורגני ג'מוקה
1/4 כוס קמח קוקוס אורגני ג'מוקה
4 כפות שמן קוקוס אורגני ג'מוקה, קר
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
תחתיות שוקולד וקישוט:
100 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את פתיתי הקוקוס, קמח הקוקוס, שמן הקוקוס והמייפל בקערת מעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה, דביקה ונוחה לעבודה.
- מייצרים עוגיות בעזרת כף גלידה ומסדרים על גבי התבנית. אם אוהבים עוגיות דחוסות, מהדקים את התערובת היטב לכף. אם אוהבים עוגיות אווריריות יותר, משתדלים לדחוס כמה שפחות.
- אופים כ-15 דקות, או עד להזהבה יפה. מצננים כמה דקות בחוץ ומעבירים למקפיא ל-30 דקות לפחות.
- מחממים את השוקולד והשמן במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים היטב.
- טובלים את תחתיות העוגיות הקרות בשוקולד, מורידים את העודפים על דפנות הקערה, ומסדרים על קרש מרופד בנייר אפייה. העוגיות קרות והשוקולד מתייצב די במקום.
- מעבירים את שאריות השוקולד לשקית זילוף קטנה (מחממים שוב במידת הצורך) ומקשטים את העוגיות מלמעלה. אפשר לעשות זאת גם עם כפית.
- מגישים. שומרים בכלי אטום במקרר או מחוץ למקרר אם לא מאוד חם.
הערות:
- אפשר להחליף את קמח הקוקוס בכמות זהה של קמח שקדים.
- אם אין לכם כף גלידה, אפשר פשוט לכדרר את המסה לכדורים בגודל רצוי.
- מומלץ להכפיל את הכמויות, כי העוגיות טעימות רצח ונגמרות מהר.
2 תגובות
איפה נעצן להשיג את המוצרי האלו?
הי מור. בחנויות טבע ברחבי הארץ או באתר ג'מוקה: https://shop.jammoka.com/product-category/organic-food/