טארט כוסמין טבעוני עם גבינה ופירות

טארט כוסמין טבעוני עם גבינת טופו ותותים ומשמשים

מאת

טארט כוסמין טבעוני עם גבינה, תותים ומשמשים

אני ממשיכה את מרתון השבועות 2020 עם מאפה מתוק מושלם, קיצי ושמח – טארט כוסמין טבעוני עם גבינה, תותים ומשמשים. מדובר במאפה טעים, בריא ופשוט להכנה, בדיוק כמו שאני אוהבת. והשוס הוא שהטארט הזה מתאים בול לשבועות, אבל אתם ממש תשמחו לאכול אותו גם בכל יום אחר בשנה.

טארט כוסמין טבעוני עם גבינה, תותים ומשמשים

השם המדויק של הטארט הפתוח הזה הוא גאלט. הוא הרבה יותר קל לביצוע מכל טארט אחר, כי אין בכלל צורך להשתמש בתבנית. המלית מונחת ישירות על הבצק המרודד, והשוליים שמקופלים מעל המלית, מייצרים את מראה הטארט הכפרי הנונ-שלנטי המושלם.

טארט כוסמין טבעוני עם גבינה, תותים ומשמשים

אני אוהבת שבמקרה של הטארט הזה אפשר לא לדאוג יותר מדי לדיוק. כל החן שלו נובע מהמהות הביתית שלו. וכאן ה”גבינה” המתוקה על בסיס טופו משתלבת נפלא. יש לה טעם ונילי של ילדות, וזה מאוד מחמיא לפירות.

טארט כוסמין טבעוני עם גבינה, תותים ומשמשים
כשחורף פוגש קיץ

אני בחרתי להשתמש בתותים ומשמשים. הם עכשיו בעונה, וזה חמוד בעיניי שפירות החורף פוגשים בטארט את פירות הקיץ. השילוב שלהם עושה טעם מתקתק וחמצמץ נפלא, והצבעים מייצרים פסיפס יפהפה. אפשר כמובן להשתמש גם בפירות אחרים – בהערות רשמתי לכם מה האופציות הנוספות.

טארט כוסמין טבעוני עם גבינה, תותים ומשמשים
לפני האפייה

לפני שהטארט נכנס לתנור הוא כבר נראה יפה ומגרה. הבצק בצבע חום מהמם בזכות השימוש בקמח כוסמין מלא וסוכר חום.

טארט כוסמין טבעוני עם גבינה, תותים ומשמשים

אחרי האפייה הוא בכלל יוצא חתיך אש. הוא פריך, ארומטי בטירוף, והמלית הופכת למעין ריבת תותים ומשמשים זריזה עם מלא חתיכות טעימות.

טארט כוסמין טבעוני עם גבינה, תותים ומשמשים
מלית שהופכת לריבה זריזה עם מלא חתיכות

הריח שיהיה לכם בבית שווה כל מאמץ שהושקע בהכנת הטארט 😊 וביננו – זה לא כזה מאמץ.

טארט כוסמין טבעוני עם גבינה, תותים ומשמשים

רמת הקושי נמוכה, כלומר כל אחד יכול להכין את הטארט הזה בבית. אפילו אם אין לכם מעבד מזון, אפשר להכין את הבצק והמלית ידנית. אגב, כל שלבי הכנת הטארט נמצאים באינסטגרם שלי בהיילייט שנקרא “טארט לשבועות”.

טארט כוסמין טבעוני עם גבינה, תותים ומשמשים
היופי שבפשטות

הטארט יוצא לא מתוק מדי, לכן הרגשתי ממש נוח לפזר מעל אבקת סוכר. זה ממתיק אותו עוד קצת וגם נראה יותר יפה בהגשה.

טארט כוסמין טבעוני עם גבינה, תותים ומשמשים
טארט ביתי מהמם

ולסיכום: מדובר בקינוח שחובה לנסות! או בחג הקרוב, או בכל הזדמנות אחרת. נצלו את הפירות היפים שיש עכשיו בשפע, ותכינו בקלי קלות טארט בריא, עם קמח כוסמין מלא ותוספת חלבון של הטופו. טארט טעים ממש שנראה מספיק חגיגי כדי לככב בשולחן החג. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. ושיהיה חג שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים שמתאימים לשבועות? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לשבועות

 

טארט כוסמין טבעוני עם גבינת טופו ותותים ומשמשים

אז מה היה לנו?
מרכיבים לטארט בקוטר 24 ס”מ:
בצק קלתית:
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
100 גרם נטורינה קרה חתוכה לקוביות
2-3 כפות סוכר חום / לבן / קנים
קורט מלח
90 מ”ל (5-6 כפות*) מים קרים
מלית “גבינה” מתוקה:
150 גרם (1/2 חבילה) טופו
½ בננה בשלה
2-3 כפות סוכר
½ כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
תוספות:
7-8 תותים גדולים
3 משמשים, מגולענים
1 כפית גדושה קורנפלור
1-2 כפות סוכר חום (אופציונלי)
הגשה:
אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, הנטורינה, הסוכר והמלח, ומעבדים עד שמתקבלים פירורי בצק יבשים. מוסיפים את המים בהדרגה ומשיכים לעבד עד שמתקבל בצק רך וגמיש כמו פלסטלינה. מניילנים ומעבירים לקירור של לפחות 20 דקות.
  2. מכינים את מלית ה”גבינה”: שמים את כל הרכיבים בקערת מעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת משחה אחידה וחלקה. שומרים בצד. אפשר לעשות את השלב הזה גם בעזרת בלנדר מוט או אפילו מזלג.
  3. חותכים את התותים והמשמשים לקוביות בינוניות בגודל כ-1.5 ס”מ על 1.5 ס”מ ושמים בקערה. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב (זה ימנע מהפירות להגיר נוזלים באפייה).
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. מרכיבים את הטארט: מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה לעיגול בעובי 3-4 מ”מ. משתדלים שהקצוות יהיו פחות או יותר ישרים. מורחים במרכז את מלית ה”גבינה” ומשאירים שוליים נקיים של כ-3 ס”מ. שמים מעל המלית את הפירות ומקפלים מעליהם את השוליים הנקיים של הבצק. יווצרו קפלי בצק וזה בסדר. מעבירים את הטארט יחד עם נייר האפייה לתבנית. מפזרים על הפירות 1-2 כפות סוכר חום (אופציונלי).
  6. אופים את הטארט 30-35 דקות, או עד שהפירות מתרככים, והטארט נאפה ומזהיב. אפשר ב-10 הדקות האחרונות להעביר את התבנית אל מתחת לגריל העליון.
  7. מצננים, מפזרים אבקת סוכר, חותכים ומגישים.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • כל תהליך הכנת הטארט מצולם ונמצא באינסטגרם שלי בהיילייט “טארט לשבועות”.
  • אפשר להשתמש בהכנת הבצק בקמח כוסמין לבן או קמח לבן רגיל. במקרה האחרון תצטרכו קצת יותר מים.
  • אפשר להחליף את הנטורינה ב-80 מ”ל (1/3 כוס) שמן קוקוס מוצק.
  • אפשר לוותר על הסוכר בבצק, אבל הוא עוזר להשחמה יפה של הקלתית. הטארט לא יוצא מתוק.
  • להכנת הבצק תצטרכו בין 5 ל-6 כפות מים קרים. תוסיפו בהדרגה עד שיתקבל בצק רך וגמיש כמו פלסטלינה.
  • אפשר להחליף את הסוכר שבמלית במייפל, אבל הוא טיפה יצבע את ה”גבינה”.
  • לא ממליצה לוותר על הקורנפלור. הוא מונע מהפירות להגיר נוזלים בזמן האפייה.
  • אפשר להכין את הטארט עם סוגי פירות אחרים, למשל: נקטרינות, שזיפים, פטל, אוכמניות, תאנים, שסק, מנגו קשה, ענבים וכו’.
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם