לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין

מאת

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין

בעוד שבוע וקצת נחגוג את ראש השנה. יש מצב שתחשבו שלחמניות שום הן לא הבחירה המובנת מאליה למתכון החג. אבל בבלוג כבר יש חלה טבעונית חגיגית מושלמת, ותאמינו לי שכל אחד חייב בחיים שלו לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין. כן-כן, ממש אלה. אם לא בראש השנה, אז בסוכות. ואם לא בחגי תשרי, אז בכל יום אחר בשנה.

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין
לחמניות חגיגיות

המתכון הזה הוא מסוג המתכונים שמכינים פעם אחת, ושומרים לכל החיים. כי הוא פשוט ומעולה, וכי הלחמניות האלה אף פעם לא יצאו מהאופנה. הן קלאסיקה, כמו שמלה שחורה קטנה 😊 והן יפות בדיוק באותה המידה.

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין
בצק שמרים מושלם בקמח כוסמין

הבצק בריא יותר על בסיס קמח כוסמין. אני הכנתי מכוסמין לבן, אבל לגמרי אפשר להשתמש גם בכוסמין מלא. הלחמניות יוצאות סופר רכות ואווריריות. וכל מי שחושב שכוסמין = דחוס, זה התיקון שלכם. תנו צ’אנס למתכון, ותראו שבריאות לא פוגעת כלל באיכות.

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין
כבר אפשר לראות כמה רכות הלחמניות האלה הולכות להיות

מעבר לזיגוג, הכנסתי עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים ושום כתוש גם לתוך הבצק. רציתי שהלחמניות באמת יצאו מלאות בטעמים וניחוחות.

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין

ולאחר האפייה מגיע כאמור הזיגוג הירוק המושלם, שהופך את תבנית הלחמניות השחומות והשמנמנות למעין תמונה שקשה להפסיק לבהות בה 😊

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין
לחמניות מהפנטות

זה רק אני, או שמראה הלחמניות האלה באמת מהפנט? ועוד לא דיברתי על הטעם.. וואו, הטעם! מה אני אגיד לכם.. אם כבר לאכול פחמימות, אז רק כאלה.

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין

מדובר בלחמניות סופר טעימות, מתובלות, מגרות את בלוטות הטעם. הן נהדרות סתם ככה, בלי כלום, ובטוח ישדרגו כל מנה שלצידה תגישו אותן. רק תחשבו כמה כיף לטבול אותן ברוטב של קציצות, או במיץ הטעים שנשאר בסוף הסלט. שלמות!

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין
לחמניה רכה כמו כרית

וכל זה מאוד פשוט לביצוע. בצק שמרים ידידותי, שאפשר גם להכין יום מראש ולהתפיח בלילה במקרר. אני אומרת – אתם חייבים לנסות את הלחמניות האלה. בא לכם שדרוג חגיגי מגניב? תכינו מהבצק הזה חלה ותגישו עם זיגוג שום ועשבי תיבול. ההצלחה מובטחת! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה חג שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לראש השנה? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לראש השנה

 

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין

אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית פיירקס מלבנית:
בצק:
500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח כוסמין לבן או מלא
25 גרם שמרים טריים או 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן או חום
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן
240 מ”ל (1 כוס) מים פושרים
1 כפית מלח
2-3 שיני שום, כתושות
חופן נדיבה עלי פטרוזיליה / כוסברה, קצוצים
מעט שמן להברשה
זיגוג שום ועשבי תיבול:
3-4 כפות שמן זית
3-4 שיני שום, כתושות
חופן נדיבה עלי פטרוזיליה / כוסברה, קצוצים
מלח ים אטלנטי / מלח גס

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים ומעבדים במהירות נמוכה במשך 5-6 דקות. מוסיפים מלח, שום ועשבי תיבול וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק, שמתקבץ מסביב לוו.
  2. משמנים קלות קערה, מקבצים את הבצק לכדי כדור, שמים אותו בתוך הקערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מעבירים את הבצק על משטח עבודה ולשים כדי להוציא את האוויר. אם הוא דביק מדי, מוסיפים ממש קצת קמח. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים במשקל 70 גרם.
  4. משמנים קלות את תבנית האפייה. מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים. מסדרים את הכדורים במרווחים בשורות 3 על 4. מכסים במגבת ומתפיחים כ-20 דקות.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית שמן זית, שום ועשבי תיבול לעיסה אחידה.
  7. משמנים קלות את החלק העליון של הלחמניות (אני השתמשתי בתרסיס שמן) ואופים כ-30 דקות, או עד שהלחמניות תופחות ומשחימות יפה.
  8. מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים בנדיבות בזיגוג השום ועשבי התיבול ומפזרים מלח.
  9. מגישים מיד או מצננים ושומרים בתוך שקית.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא. אפשר גם בקמח לבן רגיל.
  • יכול להיות שתצטרכו קצת פחות או קצת יותר מים. תוסיפו את הכוס, ואם התערובת לא דביקה, תוסיפו בהדרגה עוד כף או שתיים של מים. אם להפך התערובת דביקה מדי, תוסיפו ממש קצת קמח.
  • אפשר להחליף את הסוכר בכמה כפות סירופ מייפל.
הדפסה
6 תגובות
  1. אלי 3 שבועות לפני
    הגב

    נראה מדהים. אם אין לי מיקסר איך היית מציעה לערבב את התערובת ובמשך כמה זמן?

    • אולגה טוכשר 5 ימים לפני
      הגב

      הי אלי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל פשוט לישה ארוכה ידנית, כמו שעשו את זה פעם, לפני המצאת מיקסרים 🙂

  2. שירה 3 שבועות לפני
    הגב

    תודה, נראה מעולה! יש אופציה להחליף את הסוכר במשהו?

    • אולגה טוכשר 5 ימים לפני
      הגב

      הי שירה, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל אפשר להחליף במייפל לפי הטעם

  3. Krisher Pini 4 שעות לפני
    הגב

    תודה רבה רבה
    יש אפשרות להחליף לקמח לבן או מלא? ולא כוסמין?

    • אולגה טוכשר 2 דקות לפני
      הגב

      כן, אין בעיה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם