לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין

מאת אולגה טוכשר
ספטמבר 7, 2020

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין

בעוד שבוע וקצת נחגוג את ראש השנה. יש מצב שתחשבו שלחמניות שום הן לא הבחירה המובנת מאליה למתכון החג. אבל בבלוג כבר יש חלה טבעונית חגיגית מושלמת, ותאמינו לי שכל אחד חייב בחיים שלו לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין. כן-כן, ממש אלה. אם לא בראש השנה, אז בסוכות. ואם לא בחגי תשרי, אז בכל יום אחר בשנה.

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין
לחמניות חגיגיות

המתכון הזה הוא מסוג המתכונים שמכינים פעם אחת, ושומרים לכל החיים. כי הוא פשוט ומעולה, וכי הלחמניות האלה אף פעם לא יצאו מהאופנה. הן קלאסיקה, כמו שמלה שחורה קטנה ? והן יפות בדיוק באותה המידה.

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין
בצק שמרים מושלם בקמח כוסמין

הבצק בריא יותר על בסיס קמח כוסמין. אני הכנתי מכוסמין לבן, אבל לגמרי אפשר להשתמש גם בכוסמין מלא. הלחמניות יוצאות סופר רכות ואווריריות. וכל מי שחושב שכוסמין = דחוס, זה התיקון שלכם. תנו צ'אנס למתכון, ותראו שבריאות לא פוגעת כלל באיכות.

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין
כבר אפשר לראות כמה רכות הלחמניות האלה הולכות להיות

מעבר לזיגוג, הכנסתי עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים ושום כתוש גם לתוך הבצק. רציתי שהלחמניות באמת יצאו מלאות בטעמים וניחוחות.

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין

ולאחר האפייה מגיע כאמור הזיגוג הירוק המושלם, שהופך את תבנית הלחמניות השחומות והשמנמנות למעין תמונה שקשה להפסיק לבהות בה ?

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין
לחמניות מהפנטות

זה רק אני, או שמראה הלחמניות האלה באמת מהפנט? ועוד לא דיברתי על הטעם.. וואו, הטעם! מה אני אגיד לכם.. אם כבר לאכול פחמימות, אז רק כאלה.

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין

מדובר בלחמניות סופר טעימות, מתובלות, מגרות את בלוטות הטעם. הן נהדרות סתם ככה, בלי כלום, ובטוח ישדרגו כל מנה שלצידה תגישו אותן. רק תחשבו כמה כיף לטבול אותן ברוטב של קציצות, או במיץ הטעים שנשאר בסוף הסלט. שלמות!

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין
לחמניה רכה כמו כרית

וכל זה מאוד פשוט לביצוע. בצק שמרים ידידותי, שאפשר גם להכין יום מראש ולהתפיח בלילה במקרר. אני אומרת – אתם חייבים לנסות את הלחמניות האלה. בא לכם שדרוג חגיגי מגניב? תכינו מהבצק הזה חלה ותגישו עם זיגוג שום ועשבי תיבול. ההצלחה מובטחת! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה חג שמח ובתאבון!

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לראש השנה? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לראש השנה

 

לחמניות שום טבעוניות רכות מקמח כוסמין

אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית פיירקס מלבנית:
בצק:
500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח כוסמין לבן או מלא
25 גרם שמרים טריים או 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן או חום
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
240 מ"ל (1 כוס) מים פושרים
1 כפית מלח
2-3 שיני שום, כתושות
חופן נדיבה עלי פטרוזיליה / כוסברה, קצוצים
מעט שמן להברשה
זיגוג שום ועשבי תיבול:
3-4 כפות שמן זית
3-4 שיני שום, כתושות
חופן נדיבה עלי פטרוזיליה / כוסברה, קצוצים
מלח ים אטלנטי / מלח גס

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמן והמים ומעבדים במהירות נמוכה במשך 5-6 דקות. מוסיפים מלח, שום ועשבי תיבול וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק, שמתקבץ מסביב לוו.
  2. משמנים קלות קערה, מקבצים את הבצק לכדי כדור, שמים אותו בתוך הקערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מעבירים את הבצק על משטח עבודה ולשים כדי להוציא את האוויר. אם הוא דביק מדי, מוסיפים ממש קצת קמח. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים במשקל 70 גרם.
  4. משמנים קלות את תבנית האפייה. מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים. מסדרים את הכדורים במרווחים בשורות 3 על 4. מכסים במגבת ומתפיחים כ-20 דקות.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית שמן זית, שום ועשבי תיבול לעיסה אחידה.
  7. משמנים קלות את החלק העליון של הלחמניות (אני השתמשתי בתרסיס שמן) ואופים כ-30 דקות, או עד שהלחמניות תופחות ומשחימות יפה.
  8. מוציאים את התבנית מהתנור, מברישים בנדיבות בזיגוג השום ועשבי התיבול ומפזרים מלח.
  9. מגישים מיד או מצננים ושומרים בתוך שקית.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן או מלא. אפשר גם בקמח לבן רגיל.
  • יכול להיות שתצטרכו קצת פחות או קצת יותר מים. תוסיפו את הכוס, ואם התערובת לא דביקה, תוסיפו בהדרגה עוד כף או שתיים של מים. אם להפך התערובת דביקה מדי, תוסיפו ממש קצת קמח.
  • אפשר להחליף את הסוכר בכמה כפות סירופ מייפל.
0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

57 תגובות

    1. הי אלי, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל פשוט לישה ארוכה ידנית, כמו שעשו את זה פעם, לפני המצאת מיקסרים 🙂

    1. הי שירה, הייתה תקלה באתר ורק עכשיו ראיתי את השאלה. מניחה שזה כבר פחות אקטואלי, אבל אפשר להחליף במייפל לפי הטעם

  1. מתכון מושלם!! מי היה מאמין שלחמניות כוסמין מקמח מלא יכולות לצאת כל כך רכות, כמו עננים!
    תודה רבה על שיתוף המתכון, בהחלט נכנס לספר המתכונים הפרטי שלי 🙂

      1. הכנתי את הלחמניות לחג,
        עם קמח כוסמין: חצי לבן וחצי מלא.
        יצא מושלם. לא האמנתי שיצאו כל כך אווריריות.

  2. הכנתי ויצא מושלם!! השתמשתי בקמח כוסמין מלא 70% והוספתי קצת יותר מים ממה שרשום, יצא מעולה ומהמם! תודה על המתכון הזה 🙂

  3. הי! רוצה להכין לכמות גדולה יחסית של אנשים, חשבתי לחלק את הבצק ליותר לחמניות קטנות, יש לך במקרה המלצות לאיך לעשות את זה?

    1. לדעתי עדיף להכפיל את הבצק 🙂 או פשוט לחלק כל כדור של המתכון המקורי חצי-חצי

  4. אני מכינה הבצק כבר שעה וקצת לא מכפיל ממש . אני רגילה שממש תופח . עשיתי אחד על אחד כוסמין 100%הוספתי טיפה יותר מים ומעט קמח לאזן

    1. הי לימור. אם השמרים בתוקף, אין סיבה שהבצק לא יתפח. בחורף לוקח לו יותר זמן, אז סבלנות 🙂

  5. היי אולגה
    מתכננת להכין את הלחמניות האלו אולי עוד הערב 🙂
    באיזה גודל התבנית שבה השתמשת? יש לי פיירקס או קטנה או ממש גדולה. חושבת שצריך להמיר כמויות אם אני עושה בתבנית עגולה של 22 או 24?

    1. הי מיצ, התבנית שלי 30 על 23. אני לא בטוחה לגבי תבניות עגולות. חושבת שכדאי לא להקטין את כמות הבצק, אלא להכין כמה לחמניות מחוץ לתבנית אם יישאר בצק מיותר.

  6. הכנתי עבור משלוחי המנות. הכנתי בתבנית אינגליש קייק, ארבעה כדורים בתבנית (3 תבניות). בטעות הכנתי שני זיגוגים – אחד לפני האפייה ואחד אחריה. יצא טעים ברמות, וכל מי שקיבל משלוח עף עליו.
    רק דבר אחד אני לא מבין – כשאני מכין את הזיגוג, בגלל השמן העלים "דבוקים" אחד לשני, ובתמונות העלים נראים מפוזרים – איך זה?
    תודה רבה.

    1. הי יותם, שמחה שאהבתם את הלחמניות 🙂 לגבי הזיגוג: זה עניין של הברשה. אני משתמשת במברשת טובה, ולדעתי זו הסיבה לנראות העלים בתמונות שלי.

  7. הכנתי וכולם ממש התלהבו. נגמר תוך דקה, פעם הבאה מכין כפול 🙂 תודה רבה על מתכון משובח.

  8. יצא טעים מאדדדד!!!!!
    רק שזה היה נראה באתר כאילו העיגולים גדולים אז עשיתי אותם ככה ולכן הם יצאו ענקיים אך לא איבדו את הטעם המושלם הזה…..
    תודה רבה!!!!!

    1. הי נופית, שמחה שאהבת ותודה רבה על הפרגון 🙂 כתבתי שחילקתי את הבצק ל-12 חלקים שווים במשקל 70 גרם. אז הלחמניות יוצאות בגודל אישי מה שנקרא.

  9. הכנתי את הלחמניות שום מקמח כוסמין 80 אחוז.
    אף פעם לא הצלחתי להכין לחמניות כאלה טעימות אפילו לא מקמח לבן.
    הכנתי לכבוד חנוכה לעבודה וכולן נהנו⁦♥️⁩ תודה תודה

  10. היי הכנתי מכוסמין יצא לא אפוי למרות שהיה די הרבה זמן בתנור החזרתי שוב לתבנית תנור אך זה לא זה ?

    1. הי, אני לא בטוחה מה זה לחניות פרח, אבל הבצק הזה מתאים לכל דבר אחר שעושים מבצק שמרים.

  11. שלום יקירה, בעבר הכנתי את הלחמניות והן פשוט טעימות בטירוף, אבל שאלה במידה ורוצה להכין יום קודם את הבצק ולשים לילה במקרר איך מתנהלים איתו אחר כך?

    1. הי אורלי. פשוט מוציאים מהמקרר (שם הוא יתפח בלילה) ומתחילים לעבוד לפי השלבים שבמתכון

  12. יצא מטורף! כמה תוספות למתכון המקורי: השתמשתי בסילאן טבעי במקום סוכר, קמח כוסמין מלא. הייתי צריכה יותר מים מאשר במתכון עוד כרבע כוס. תודה רבה על המתכון הטעים והקל!

  13. הי, נראה מדהים! את חושבת שאפשר להמיר את הקמח בבצק לקמח "כרגיל" או "תמי" (קמח ללא גלוטן)

    1. הי, בטוח יהיה צורך לשחק קצת עם כמות הנוזלים במתכון. אבל בעיקרון כן.

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם