מאפה טבעוני ממולא באורז וירקות

מאפה טבעוני ממולא באורז וירקות

מאת

מאפה טבעוני ממולא באורז וירקות

אומרים שהודות לסגר הרבה אנשים נכנסו למטבח, אפילו כאלה שלא בישלו לפני כן יותר מדי. וזה מוכיח שאין רע בלי טוב. אז לא משנה אם אתם בשלנים חדשים או מתקדמים, אני בטוחה שתאהבו את המתכון החדש והחגיגי הזה שאני מקדישה לחג סוכות – מאפה טבעוני ממולא באורז וירקות.

מאפה טבעוני ממולא באורז וירקות
חתיך שלי

הכנתי את החמוד הזה בהשראת מאפה דומה של נוף עתאמנה-אסמעיל ממאסטר שף‏. היא הכינה גרסה בשרית מבצק פילו, ואני הכנתי מאפה טבעוני מושלם מבצק עלים. וזה אומר שהוא לא רק יפה וטעים, אלא גם מאוד פשוט להכנה.

מאפה טבעוני ממולא באורז וירקות

קודם כל, את המלית אפשר להכין יום-יומיים מראש. צריך רק לזכור ביום אפיית המאפה להרטיב אותה בעזרת רסק עגבניות מהול במים רותחים (זה מופיע במתכון). מומלץ לרדד את הבצק כדי שיהיה דק יותר מהעובי המקורי שלו באריזה. לא צריך להקפיד לסגור יפה את הקצוות – זאת התחתית שלנו. כי בעצם המאפה יהיה הפוך.

מאפה טבעוני ממולא באורז וירקות
מאפה זהוב וארומטי

ואז כשהופכים אותו, אפשר לראות בחלק העליון את השקדים שמפזרים לפני האפייה בתחתית התבנית. הם מזהיבים יפה מאוד, ולמעשה בשלב זה המאפה כבר מוכן.

מאפה טבעוני ממולא באורז וירקות
אוכל שהוא תמונה

אבל אתם מכירים אותי – אני חייבת שהאוכל שלי יהיה צבעוני, יפה ושמח. וגם ככה נהוג להגיש מאפים מסוג זה עם איזה סלט קטן בצד.

מאפה טבעוני ממולא באורז וירקות

אז הרגיש לי מאוד הגיוני וטבעי לשים את הסלט מעל המאפה ולא בצד. ככה הוא גם נראה הרבה יותר חגיגי, וגם בסוף הארוחה יש לכם קערה אחת פחות לשטוף 😊 שלא תגידו שאני לא דואגת לכם!

מאפה טבעוני ממולא באורז וירקות
תוספת סלט ירוק כבר בילט אין

אני הגשתי את המאפה עם עלי מיקרו מכל מיני סוגים וגרגירי רימון. בכל זאת אנחנו בתקופה הזו של השנה.. אתם יכולים להגיש עם עלים ירוקים אחרים, מה שיש לכם, או בכלל בלי כלום – להחלטתכם.

מאפה טבעוני ממולא באורז וירקות

המאפה יוצא זהוב ופריך מבחוץ, ורך ועסיסי מבפנים. הוא נראה כמו עוגה, ושומר יפה על הצורה גם לאחר החיתוך.

מאפה טבעוני ממולא באורז וירקות
מאפה שהוא סוג של עוגה

הוא טעים, ארומטי, מתובל ונראה יפה וחגיגי. מאוד מנחם ומשביע. אפשר לשדרג אותו עוד ולהגיש עם לאבנה טבעונית בצד. הוא פשוט להכנה וקל לשינוע. לא שמישהו נוסע לאנשהו בזמן הקרוב, אבל אני כותבת את זה בכל זאת לטובת כל מי שיראה את המתכון אחרי הסגר וקורונה. אני ממליצה לכם בחום לנסות אותו בהקדם! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

מחפשים עוד מתכונים של ממולאים טבעוניים? נסו את:

חצילים ממולאים בגרגירי חומוס, עגבניות שרי צרובות ושקדים

פלפלים ממולאים

עלי גפן ממולאים באורז מלא וקינואה

דלעת ערמונים במילוי תבשיל אורז אדום

מאפה מנגולד ללא גלוטן במילוי עדשים ופטריות

דלורית במילוי אורז בר וירקות

 

מאפה טבעוני ממולא באורז וירקות

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית 20-22 ס”מ:
מלית:
1 כוס אורז בסמטי (2 כוסות אורז מבושל)
2-3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
3 שיני שום, כתושות או קצוצות דק
1 גזר גדול, מגורד בפומפייה גסה
1 חציל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס שעועית אדומה מבושלת / שימורים / קפואה, קצוצה גס
1.5 כפיות מלח, או לפי הטעם
1/4  כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית קינמון
¼ כפית הל (אופציונלי)
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
½ כוס מים רותחים
חופן צנוברים קלויים
מעטפת בצק:
½ כוס שקדים מולבנים פרוסים
½ חבילת בצק עלים, מופשר בלילה במקרר
הגשה:
עלי מיקרו / עלים ירוקים
גרגירי רימון

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את המלית: מבשלים כוס אורז ב-2 כוסות מים עד שהוא מוכן, וכל הנוזלים נספגו. מעבירים לקערה ומצננים. מערבבים מדי פעם.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה. מוסיפים את הגזר והחציל, מערבבים, מטגנים עד להשחמת החציל ומוסיפים את העגבנייה. ממשיכים לטגן כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון כתמתם.
  4. מוסיפים לקערה עם האורז את השעועית הקצוצה, כל הירקות מהמחבת והתבלינים. מוהלים את הרסק במים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים היטב את כל תכולת הקערה עד שמתקבלת מלית אחידה ומעט רטובה.
  5. מכינים את המאפה: מרדדים את הבצק כדי שיהיה קצת יותר דק מהעובי שלו באריזה. מפזרים בתחתית התבנית את השקדים הפרוסים ומסדרים מעל את הבצק כך שישארו שוליים ארוכים מחוץ לתבנית (ראו את התמונות). ממלאים את החלל במלית, מהדקים קלות וסוגרים את שולי הבצק מעל המלית.
  6. אופים את המאפה כ-45-50 דקות, או עד שהוא מזהיב יפה. אם הוא מתחיל להשחים מוקדם מדי בחלק העליון, מכסים את התבנית עם נייר כסף.
  7. מוציאים את המאפהמהתנור, מצננים כ-15 דקות בתוך התבנית והופכים אותו לצלחת הגשה.
  8. מסדרים מעל עלים ירוקים, מפזרים גרגירי רימון ומגישים מיד.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל סוג אורז שרוצים, אבל אורז בסמטי יוצא הכי טעים במתכון הזה.
  • אפשר לשחק עם התיבול לפי הטעם האישי.
  • אפשר להגיש את המאפה ללא תוספת עלים ירוקים וגרגירי רימון. אבל זה משבח את המראה, הופך את המאפה לחגיגי יותר, והתוספת של סלט ירוק קטן מגיעה בילט אין 😊
הדפסה
5 תגובות
  1. ‫הדר בן דוד‬‎ 6 ימים לפני
    הגב

    במה אפשר להחליף את בצק העלים כדי שיהיה ללא גלוטן? (בצק עלים לל”ג מגיע בריבועים קטנים)

    • אולגה טוכשר 6 ימים לפני
      הגב

      הי הדר. אני לא מכירה את הבצק הזה. אולי אפשר לרפד את התבנית בריבועים צפופים או חופפים?

  2. ליסה 5 ימים לפני
    הגב

    נראה שווה ביותר 🤩 יש לך הצעות לירק במקום החציל (יש לי יחסים בעייתיים איתו)? אולי בבטטה, דלעת או עלי תרד? ואיזה תיבול יכול להחליף את הקינמון וההל?

    • אולגה טוכשר 5 ימים לפני
      הגב

      הי, תודה רבה! כל מה שמינית מתאים. וגם חתיכות קטנות של זוקיני, ברוקולי או כרובית. לגבי התבלינים – את לא חייבת להשתמש בהכל. אם את לא אוהבת, אפשר בלי. תחשבי גם לכיוון בהרט, פלפל אנגלי וכאלה. בהצלחה 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם