כמו שכבר סיפרתי לכם, עוד פחות מחודש אני עוברת דירה. הבית כבר נארז חלקית, אז אני מכינה רק ארוחות פשוטות שלא דורשות יותר מדי התעסקות. כבר ראיתם את הטופו טיקה מסאלה שזכה לאהבה רבה. והיום יש לי בשבילכם מתכון של כדורי בצק עוגיות טבעוניים ללא גלוטן, קינוח מגניב ללא אפייה ומ-5 מרכיבים בלבד.
כי לא משנה אם זה מעבר דירה או סוף העולם, תמיד בא לנו משהו מתוק שילווה את התהליך 😊 ואם כבר מתוק, אז שיהיה קל להכנה וכמה שיותר זריז. וכמובן סופר טעים ורצוי גם בריא, ללא גלוטן. אז צ'ק-צ'ק-צ'ק! הכדורים האלה הם חבילה מושלמת. המתיקות של הקינוח נובעת ממייפל ותוספת של שוקולד צ'יפס מרירים, כלומר אין בו סוכר.
ההכנה לוקחת 10 דקות: קודם כל מכינים את בצק העוגיות, כלומר לשים ידנית את כל המרכיבים לכדי מסה רכה ודביקה במרקם פלסטלינה. ואז בלי קירור ובלי המתנה נוספת פשוט מכדררים כדורים. זהו. גילוי נאות – אני שקלתי כל כדור, כי אני אובססיבית וחייבת שהכל יהיה מדויק ויפה 😊 אתם לא חייבים.
כשהכנתי את הכדורים האלה, בין השאר חשבתי על יום העצמאות. תשמעו, זה קינוח מושלם להביא לפיקניק: מכינים, מקפיאים ומביאים בקופסה. עד שתגיעו לקינוח – כדורי בצק העוגיות מפשירים. אבל אם אתם נשארים בבית בסביבת מקרר ובא לכם להשקיע – תטבלו את הכדורים בשוקולד מומס. ככה הם יהיו יותר מושחתים.
אז איך בעצם אני מסכמת את האירוע הזה? כדורי בצק עוגיות טבעוניים טעימים, פשוטים, זריזים, ללא גלוטן ועשויים בקערה אחת מ-5 מרכיבים בלבד. אפילו ילד יכול להכין אותם, ולאכול אותם ישמחו גם מבוגרים 😊 תכינו לפיקניק עצמאות או בכל יום אחר, ותקבלו חטיף מתוק וכיפי בלי רגשות אשם. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה חג עצמאות שמח ובתאבון!
מחפשים עוד מתכוני קינוחים שמתאימים ליום העצמאות ? נסו את:
כדורי בצק עוגיות טבעוניים ללא גלוטן
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-10 כדורים:
2 כוסות שקדים טחונים (קמח שקדים)
½ כוס חמאת בוטנים טבעית / חמאת שקדים / חמאת קשיו
60 מ"ל (¼ כוס) מייפל טבעי / סירופ אגבה
¼ כפית מלח
½ כוס מיני שוקולד צ'יפס / שוקולד מריר קצוץ דק
אופן הכנה:
- שמים בקערה את השקדים הטחונים, חמאת הבוטנים, המייפל והמלח ומערבבים תחילה בעזרת כף. אחרי שמופיעים גושי "בצק" גדולים, עוברים ללישה ידנית.
- מוסיפים את השוקולד צ'יפס וממשיכים ללוש עד שהבצק אחיד, וכל השוקולד צ'יפס נטמעו בפנים. הבצק אמור להיות רך ודביק ולא יבש, כמו פלסטלינה. אם הוא טיפה יבש, מוסיפים עוד קצת חמאת בוטנים.
- לוקחים כף גדושה של הבצק (אני שקלתי כדורים של 30 גרם) ומועכים ביד. מכדררים לכדור ומניחים בצד. ממשיכים עם יתר הבצק.
- אוכלים מיד או מעבירים לקירור. אם רוצים לשנע לפיקניק, מומלץ להקפיא לפני בקופסה אטומה. ככה אפשר לקחת אותם ולהחזיק בחוץ ללא קירור – עד שתגיעו לקינוח, הכדורים יפשירו.
הערות:
- אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח קוקוס. רק אל תתבלבלו עם קוקוס טחון לבן – זה משהו אחר.
- אל תוותרו על תוספת המלח – היא נותנת טויסט חמוד וטעים.
- אם בא לכם להשקיע ממש, אפשר לטבול את כדורי בצק העוגיות בשוקולד מומס. אבל ככה הם פחות מתאימים לפיקניק בחוץ.
20 תגובות
נראה מושלם. אפשר להקפיא אותם!?
תודה! אפשר
הכנו היום ויצא מוששללם!!!! 😋
תודה! שמחה שאהבת 🙂
רעיון מעולה! ינוסה בהקדם. רק הערה קטנה: יש סוכר במייפל ובשוקולד. זה בלי סוכר לבן. (למי שחשוב לו להימנע מסוכר, מייפל /אגבה / סילאן זה סוגים של סוכר).
היי אולגה, האם ניתן להמיר את המייפל בסילאן?
הי, בעיקרון כן, אבל צבע הכדורים יהיה יותר כהה
יצא כה טעים!! מתכון מעולה ואיזה רעיון מקסים 🙂
הכנתי חצי עם חמאת בוטנים, וחצי עם טחינה כדי לנסות וגם כי אני אישית פחות אוהבת חמאת בוטנים.
הטחינה פחות עובד, והחמאת בוטנים יצא מעולה ממש ממש! עדין מאד, לא מתוק מידי, פשוט נהדר!
תודה רבה
הי נגה, מאוד שמחה שאהבת 🙂
שלום, חדשה פה. הכול נראה מטריף!
אפשר להחליף את קמח השקדים באגוזים טחונים? לא יפגום בטעם או במרקם?
הי גלית, תודה רבה וברוכה הבאה 🙂
אפשר אם מדובר באמת באגוזים טחונים לכדי אבקה. הטעם יהיה יותר אגוזי, אבל רעיון בצק העוגיות יישמר
מתכון מעולה – טעים, קל ומהיר להכנה. הפך להיות מתכון קבוע ואהוב 🙂
תורה אורלי! איזה כיף שאהבתם 🙂
וואו
עוגה מעולה מעולה מעולה
לא היה לי שערות קדאיף קפואות, קניתי יבשות
, כל ערבוב הטעמים פשוט תענוג.
לא הפסקתי לאכול
תודה רבה ❤️
היי, העוגיות ניראות מדהים והמתכון בא בדיוק בזמן!! שאלה, האם יש אופציה אחרת לחמאות אגוזים למיניהן?
הי שני. אני לא ניסיתי, אז לא יכולה לומר בוודאות
הכנתי אתמול את בצק העוגיות ויצא ממש טעים! תודה 🙂
אם אני אשתמש בטחינה במקום, ייצא מוצלח לדעתך? כי חשבתי להכין כדורים בטעם חלבה
הי שיר, אני לא ניסיתי, אז קשה לי להגיד מה אמורה להיות הכמות של טחינה. אבל הרעיון עצמו טוב 🙂
היי רציתי לשאול מזה קמח קוקוס לקחת את הפתיתי קוקוס ולטחון בבלנדר עד למצב אבקתי? או שזה לא יצא קמח?
הי. קמח קוקוס זה מוצר מוכן. אפשר להחליף בקמח שקדים. אני לא ניסיתי לטחון שבבי קוקוס – יש מצב שזה יעבוד