עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל

מאת אולגה טוכשר
מאי 10, 2021

עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל

אין חג שבועות בלי עוגת גבינה – זה כלל היסטורי שנצרב בתודעה הלאומית שלנו, ואתם יודעים מה? טוב שכך! טוב שאפשר להראות את כל המגוון של עוגות גבינה טבעוניות, ללא מוצרי חלב, שאפשר להכין לבד בבית לכבוד החג. והנה לכם עוד אחת – עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל.

עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל
מלכת החג

מדובר בעוגת גבינה ללא אפייה, טעימה מאוד ופשוטה להכנה, בעלת מרקם קרמי נמס בפה, וציפוי פטל מהמם בצבע בוהק וסקסי. אני אגיד מראש שאפשר בהחלט להחליף את הפטל בפירות אחרים – בואו לראות את ההסבר בהערות מתחת לאופן הכנת המתכון.

עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל

את המתכון הזה הכנתי בשיתוף תנובה ALTERNATIVE. על תקן גבינה כאן – ממרח סויה שתמיד עובד לי מעולה במתכוני קינוחים. לממרח הסויה מתווסף משקה שיבולת שועל, ויחד הם מייצרים שכבת "גבינה" מפנקת, עדינה, קרמית ובעלת אחוזי שומן שפויים.

עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל

הכנת העוגה לא מאתגרת כלל – כל מה שצריך זה לבנות את השכבות ולחכות כל פעם ששכבה שיצרתם תתייצב. התחתית אצלי עשויה מעוגיות לוטוס, אבל אפשר להשתמש בכל עוגיות טבעוניות שיש לכם (ראו את ההערות). את שתי השכבות העליונות מייצב אגר-אגר, תחליף טבעוני לג'לטין, שזה לדעתי חומר גלם חובה בכל מטבח טבעוני שמכין קינוחים!

עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל

את אגר-אגר אפשר להשיג היום בכל חנות טבע או חנות מתמחה באפייה. הוא מספיק להמון זמן, ושווה להכיר אותו ולהחזיק בבית.

עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל
פאקמן גבינה ופטל

העוגה יוצאת יציבה ללא צורך בהקפאה. מספיק רק קירור. אפשר להכין אותה מראש – היא תחזיק מעמד יפה במשך כמה ימים בתוך התבנית. רק תקפידו לניילן אותה. אם אתם מתכוונים לשנע את העוגה, עדיף כן להקפיא ולהפשיר בהדרגה.

עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל
מדויקת שלי 🙂

אני אוהבת שהעוגה הזו יוצאת יפה, גבוהה, מרשימה ומדויקת. וכל זה בלי שתצטרכו ללמוד קונדיטוריה ? פשוט תיצמדו להוראות ההכנה. לצורך הכנת העוגה הזו גם לא תצטרכו בלנדר או ציוד כבד אחר. כן, היא קלה וזורמת.

עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל
ביס קרמי מפנק

אז מה, לא תנסו? מאוד מקווה שכן! עם פטל או כל ציפוי אחר שתרצו. העוגה מאוד טעימה, מתקתקה וחמצמצה בו זמנית, מאוד "גבינתית", עשירה וכיפית. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק ובאינסטגרם. שיהיה חג שבועות שמח וטעים. ובינתיים – בתיאבון!

 

עוגת גבינה טבעונית קרה עם פטל

אז מה היה לנו?
מרכיבים לעוגה בקוטר 18 ס"מ:
תחתית:
150 גרם עוגיות טבעוניות (אצלי קרמל)
65 גרם חמאה טבעונית מומסת / שמן קוקוס מומס
שכבת "גבינה":
480 מ"ל (2 כוסות) משקה בריסטה שיבולת שועל ALTERNATIVE
5 גרם (כמעט כף שטוחה) אבקת אגר אגר
500 גרם (2 גביעים) ממרח סויה בטעם טבעי ALTERNATIVE
80 מ"ל (1/3 כוס) סירופ מייפל טבעי
1-2 כפות מיץ לימון, לפי הטעם
1 כפית תמצית וניל
ציפוי פטל:
350 גרם פטל קפוא / טרי
60 מ"ל (1/4 כוס) סירופ מייפל טבעי
1 כף מיץ לימון (אופציונלי)
45 מ"ל (3 כפות) מים
2 גרם (2/3 כפית) אבקת אגר-אגר

 

אופן הכנה:

  • מרפדים את תחתית התבנית / רינג בנייר אפייה, ואת הדופן בפס נייר אפייה או שקף.
  • מכינים את התחתית: שמים את העוגיות והחמאה הטבעונית המומסת בקערת מעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלים פירורים דקים ולחים. מעבירים אותם לתבנית ומהדקים לתחתית בעזרת כף או כוס. מעבירים למקפיא.
  • בינתיים מכינים את שכבת "הגבינה": שמים בסיר קטן את משקה שיבולת השועל ואגר-אגר, מערבבים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד 1-2 דקות. מכבים את האש.
  • מוסיפים לסיר את ממרחי הסויה, סירופ המייפל, מיץ הלימון ותמצית הווניל ומערבבים ממש היטב, כדי שהמסה תהיה אחידה וחלקה לגמרי. היא תהיה נוזלית, וזה בסדר.
  • יוצקים את המסה מעל התחתית המקוררת, טופחים את התבנית על השיש כדי להיפטר מבועות האוויר, ומכניסים את התבנית למקרר לשעתיים לפחות, או עד שהעוגה יציבה לגמרי. היא יכולה להיות במקרר גם במשך לילה שלם, אם מכינים אותה מראש.
  • מכינים את ציפוי הפטל: אם משתמשים בפטל קפוא – מפשירים אותו. מרסקים את הפטל בבלנדר או מעבד מזון ומסננים דרך מסננת צפופה, כדי שהמחית תהיה חלקה לגמרי. בסוף תצטרכו לציפוי כ-250 גרם מחית פטל.
  • שמים בסיר קטן את מחית הפטל, המים, המייפל והלימון (אם הפטל לא חמוץ לכם מספיק) ומערבבים. מוסיפים אגר אגר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד 1-2 דקות, מכבים את האש ונותנים לציפוי להתקרר קצת בתוך הסיר, כ-10 דקות. גם הציפוי יהיה נוזלי, וזה בסדר.
  • יוצקים את הציפוי מעל העוגה היציבה ומחזירים למקרר לשעה לפחות, או עד שהציפוי מתייצב לגמרי.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • לצורך הכנת התחתית אפשר להשתמש בכל עוגיות טבעוניות שבא לכם: פתיבר, לוטוס, אוראו וכו'.
  • אפשר להחליף את המייפל בסוכר. אותה הכמות בערך, או לפי הטעם.
  • לצורך הכנת הציפוי אפשר להשתמש במחית פירות אחרים שאתם אוהבים. אפשר לשלב תותים, קיווי, מנגו, אוכמניות וכו'.

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים לשבועות? נסו את:

אוסף מתכונים טבעוניים לשבועות

0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

35 תגובות

    1. הי, לצערי אין לו תחליף. אפשר למצוא אגר אגר בכל חנות טבע או חנות אפייה. זה נגיש 🙂

      1. גואר גאם, עמילן תירס וקסנטן גאם זהים בתפקיד שמשחק האגר אגר וגם הם טבעונים 🙂

        1. עמילן תירס ממש לא – לא אותו אפקט בכלל. ושני חומרי גלם הנוספים עוד יותר נדירים 🙂

          1. יש לי במקרה קסנטן גאם, האם ההחלפה בכמות היא זהה? 5 גרם לגבינה ו2 גרם לציפוי?

          2. הי רוית. לא עבדתי עם קסנטן גם, אז לא יכולה להגיד את הכמויות המדויקות

  1. היי, נראה מעולה !
    אפשר להחליף את החלב שיבולת שועל בחלב סויה / חלב שקדים ?
    בנוסף, האם אפשר להחליף חלק מהגבינה במעדן סויה של תנובה?
    תודה רבה

  2. הי אולגה
    תודה רבה על המתכון!
    אם אני רוצה לעשות עוגה גדולה יותר – קוטר 24 למשל, איך להגדיל את הכמויות?

  3. עוגה סוף. מי שלא טעם לא מבין במה מדובר. כבר בשלב ההכנה היה טעים.
    תודה רבה

    1. איזה כיף! שמחה שאהבת 🙂 צלמי לי את העוגה המוכנה אם את יכולה. יש לי דף באינסטגרם ופייסבוק שאפשר לשתף

    1. הי, או יותר מדי מחית פרי, או פחות מדי אגר-אגר שאחראי על ההתייצבות

        1. בשלב זה, כשהציפוי כבר על העוגה, כנראה בלתי אפשרי.. הוא פשוט ינזל. לא הכי יפה, אבל גם לא נורא. לגמרי אכיל.

  4. מתכון מדויק ונפלא. הכנתי עם ציפוי תות. יצאה וואוו – גם יפה וגם טעימה ? ? תודה רבה ?

  5. אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, אבל הפעם לשכבה של הגבינה היה מרקם וטעם של סבון וכולם התבאסו. זאת לא רק הכמות של האגר אגר אלא גם הטעם עצמו שהיה ממש אנמי. השכבה של הג'לי פטל,לעומת זאת, הייתה מושלמת ואני בטוחה שאחזור להכין אותה שוב על עוגות אחרות.
    ושוב תודה על האתר המהמם!

    1. הי נועה. קודם כל תודה על הפרגון! לגבי החלק הפחות מחמיא – אם מדובר בטעם, זה עניין מאוד סובייקטיבי. אני ממליצה תמיד לטעום ולהוסיף דברים כדי לאזן את הטעמים. אם זה עניין של מרקם, יש מצב שקצת הגזמת עם אגר אגר. הוא לא אמור להיות צמיגי.

  6. תודה.. פיספסתי את זה.. ראיתי רק עכשיו?
    הייתי בסופר ולא נשאר גבינת סויה בכלל
    אז קניתי טופוטי במקום..
    זה יעבוד עם הטופוטי נכון?

  7. קניתי טופוטי בסגנון גבינה וגם בסגנון שמנת
    יש לי גם יוגורט סויה אלטרנטיב, כי מזה עוד נשאר..
    מה הצירוף שאת חושבת שיעבוד הכי טוב?
    תודה ??

    1. זה לא מאוד משנה. את יכולה לשלב בכל יחס שבא לך (ככל שתשימי יותר טופוטי, כך הגבינה תהיה עשירה יותר) העיקר שתגיעי ל-500 גרם תערובת סה"כ. בהצלחה וחג שמח 🙂

  8. יצאה מהממת?
    אומנם בתבנית מלבנית כי עדיין לא מצאתי רינג בקוטר שמתאים לעוגות הקרות
    חג שמח ותודה????

    1. הי נעה, מכיוון שמדובר בקינוח בתוך כוס (שלא חייב להתייצב ב-100%), לא הייתי מקפיאה אלא מקררת. אבל באופן עקרוני ניתן גם להקפיא ולהפשיר במקרר. חג שמח!

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם