חזרה לשגרה אחרי חגים זו משימה. חזרה לשגרה אחרי שילוב של חגים, מעבר דירה ומלחמה זו משימה קשוחה במיוחד. אבל אני אומרת שדווקא בזמנים כאלה אסור להיכנע לסטרס, וחשוב לשמר התנהלות בריאה בכל התחומים. כולל הכנת ארוחות בריאות. היום יש לי אחת כזאת – תבשיל קינואה טבעוני עם עדשים וירקות.
אתמול באינסטגרם הצבעתם להמשיך את מסורת תבשילי השישי שהייתי משתפת כאן בעבר לקראת סופי שבוע. קראתי לפרויקט "תבשישיל", ואני הכי שמחה להחיות אותו בדירתי החדשה. המטבח כאן חדש ומזמין, ואני ממש נהנית לבשל בו. אני חושבת שאפשר להרגיש את זה בתוצאה 😊
כמו כל התבשילים בפרויקט, גם התבשיל הזה הוא בעצם ארוחה בסיר אחד: טעימה, בריאה, מזינה ופשוטה להכנה. התבשיל לא מכיל גלוטן, ויש בו כמות מכובדת של חלבון מהצומח. אני השתמשתי בקינואה אדומה, אבל אפשר לבחור גם בלבנה או מיקס. גם עדשים לא חייבות להיות שחורות – אפשר גם ירוקות.
מבחינת הירקות, כרגיל אפשר לבחור בכל ירק שיש לכם בבית. בהערות למתכון רשמתי לכם כמה אופציות מוצלחות. אצלי זה גזר, זוקיני וגבעולים ועלים של מנגולד צבעוני שמוסיפים לתבשיל חמיצות מושלמת וצבעוניות חביבה. כמובן אפשר גם מנגולד רגיל, או סלרי ותרד במקום.
התבשיל זריז להכנה ובאמת מאוד ביתי וטעים. הוא כל כך עדיף על השטויות שאנחנו נוטים לאכול כשאנחנו במתח. פשוט קבלו החלטה אמיצה להפסיק עם זה ולהכין ארוחה בריאה וזמינה!
אתם תהיו מאוד מרוצים – התבשיל הזה יחזיר לכם אהבה 😊 הוא לא דורש הרבה השקעה, והתוצאה מאוד טעימה, בריאה, מזינה וכיפית. אפשר להגיש סתם ככה, או בתוספת ירקות טריים. אז מה, לא תכינו?! אם אתם כן מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה סופ"ש שקט ובתאבון!
תבשיל קינואה טבעוני עם עדשים וירקות
אז מה היה לנו?
מרכיבים לסיר גדול:
1 כוס קינואה אדומה / לבנה, שטופה
1 כוס עדשים שחורות, מושרות ל-30 דקות ומסוננות
2 כפות שמן
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
2-3 שיני שום
5-6 גבעולי מנגולד צבעוניים, חתוכים לקוביות קטנות
1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות
2 זוקיני קטנים, חתוכים לקוביות קטנות
עלי מנגולד ללא הגבעולים, קצוצים דק
3 כוסות מים רותחים
1 כפית גדושה מלח, או לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה כמון
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה / מעושנת
½ כפית כורכום
הגשה:
עשבי תיבול קצוצים (אצלי שמיר)
אופן הכנה:
- מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את גבעולי המנגולד, הגזר והזוקיני, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את הקינואה השטופה והעדשים המסוננות ומערבבים.
- מוסיפים את עלי המנגולד ומערבבים שוב.
- מוסיפים את המים הרותחים ואת כל התבלינים, מערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15-20 דקות, או עד שכל המים נספגים, והקינואה והעדשים מוכנות. בשלב כלשהו אפשר לפתוח קצת את המכסה.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-5 דקות. פותחים, מפוררים ומערבבים את התבשיל בעזרת מזלג, מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים בפעם האחרונה. זה השלב לתקן את התיבול במידת הצורך.
- מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר להשתמש בקינואה אדומה, לבנה או מיקס.
- אפשר להשתמש בעדשים שחורות או ירוקות.
- אפשר להשתמש בכל ירק שיש לכם בבית. יתאימו כאן: גמבה, ברוקולי, קישואים, בטטה, תפוחי אדמה, אפונה, תירס וכו'.
- אפשר להשתמש במנגולד רגיל ולא צבעוני.
- אפשר להחליף את גבעולי המנגולד בסלרי, ואת עלי המנגולד בתרד.
- אפשר לתבל את התבשיל בהתאם לטעם האישי.
6 תגובות
היי ניתן להשתמש בכל סוג של עדשים?
הי, אפשר עדשים ירוקות
בדיוק כל הירקות שהיו לי במקרר וחשבתי מה לעשות איתם ואז שלחת את המתכון. זה פשוט נועד לקרות 😁 ויצא נפלא!
הבת שלי בת ה-15 הכינה בלי בעיות וכולנו טרפנו. תודה רבה ✨
איזה כיף! מאוד שמחה שאהבתם 🙂
היי, נראה מעולה!! היכן רוכשים מנגולד צבעוני? איפה את קנית?
תודה! כבר לא זוכרת בוודאות, אבל רוב הסיכויים שהזמנתי מכרמלה