כנאפה טירמיסו טבעונית

מאת אולגה טוכשר
יולי 14, 2021

מתכון כנאפה טירמיסו טבעונית

אני אוהבת לשאוב השראה מאנשים אחרים. אתמול יצא לי לעבוד עם מוזנא בשארה, משתתפת אחת העונות של מאסטר שף. היא הכינה כנאפה טירמיסו בגרסה חלבית, ואני לא יכולתי לטעום, והקינוח היה נראה אש.. אז הגעתי הביתה ומפה לשם טבענתי אותו. קבלו כנאפה טירמיסו טבעונית – קינוח קיצי מושלם ברמות שכל אחד חייב לנסות.

מתכון כנאפה טירמיסו טבעונית
הילד היפה והמוצלח של כנאפה וטירמיסו

חייבת לומר שהתוצאה הפתיעה גם אותי. כלומר כן מצפים מקינוח שנראה כל כך יפה ומגרה שיהיה טעים, אבל אמאל'ה כמה שהוא טעים! הוא הילד היפה והמוצלח של כנאפה וטירמיסו שמשלב את הקריספיות של אמא והנימוחות המתוקה של אבא 😊

מתכון כנאפה טירמיסו טבעונית
שערות קדאיף

אם אתם לא משיגים שערות קדאיף קצרות (שערות קדאיף נמצאים בכל סופר במחלקת בצקים קפואים), אפשר פשוט לחתוך אותן בעזרת סכין חדה למקטעים באורך כ-3 ס"מ, או אפילו לגזור עם מספריים. אל תשכחו להפשיר אותן לפני כן לפי הוראות היצרן.

מתכון כנאפה טירמיסו טבעונית

הכנת הקינוח מאוד פשוטה. את שכבת הכנאפה טיגנתי בשני סבבים, פשוט כי יותר נוח לערבב במחבת כמות קטנה יותר של השערות. ומאוד חשוב לערבב כדי שהקדאיף יהיה שחום ולא שרוף.

מתכון כנאפה טירמיסו טבעונית
יפה שלי!

צבע הכנאפה הופך לקצת יותר כהה אחרי שמשקים אותה בסירופ קפה. ממש ממליצה להוסיף לסירופ כמה תרמילי הל – הטעם יוצא פשוט מעולה.

מתכון כנאפה טירמיסו טבעונית
חותכים עם כף ומגישים

ולחשוב שכל האושר הזה מגיע בלי שצריך להדליק תנור. כלומר באמת מדובר בקינוח קיצי מנצח ללא אפייה.

מתכון כנאפה טירמיסו טבעונית
קרם נימוח כמו ענן

את הכנאפה המוכנה אפשר להגיש מיד, כשהיא עדיין חמימה, או לשמור במקרר. אבל קחו בחשבון שעם הזמן רמת הפריכות תלך ותירד. זה קינוח שלא חותכים, אלא מגישים לצלחות בעזרת כף גדולה. אני מבטיחה לכם שאנשים יאכלו אותה ישירות מהתבנית, ואי אפשר יהיה לעצור אותם – אל תנסו אפילו 😊

מתכון כנאפה טירמיסו טבעונית
ביס חלומי

מדובר באחד הקינוחים הפשוטים, ויחד עם זאת הכי טעימים שאכלתי לאחרונה. קורה קסם גדול במפגש בין המטבח הערבי לאיטלקי, וכנאפה טירמיסו טבעונית יוצאת כל כך "גבינתית" וטעימה שגם אוכלי כל לא יצליחו להתנתק ממנה. היא פריכה ונימוחה בו זמנית, מתוקה במידה הנכונה וממש פשוטה להכנה. זה הקינוח שלכם לסופ"ש הקרוב – אתם חייבים! אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

 

מתכון כנאפה טירמיסו טבעונית

אז מה היה לנו?
מרכיבים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
שכבת כנאפה:
350-400 גרם שערות קדאיף קצרות מופשרות, או ארוכות חתוכות למקטעים באורך כ-3 ס"מ
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קוקוס מומס
1 כף אבקת קפה נמס
סירופ קפה:
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
¾ כוס מים
2-3 תרמילי הל (אופציונלי)
2 כפות קפה נמס
קרם טירמיסו:
250 גרם (1 גביע) גבינת סויה
240 מ"ל (1 כוס) קרם קוקוס
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
קישוט:
חופן פיסטוק קצוץ

 

אופן הכנה:

  1. שמים את שערות הקדאיף בקערת ערבוב ממש גדולה. מערבבים בקערית את שמן הקוקוס ואבקת הקפה לתערובת אחידה לגמרי ויוצקים על שערות הקדאיף. מערבבים היטב בעזרת הידיים עד שכל השערות מצופות בתערובת השמן.
  2. מכינים את הסירופ: שמים בקלחת קטנה את הסוכר, המים ותרמילי ההל (אופציונלי), מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקפה, מערבבים שוב ומבשלים עוד 3-4 דקות. מכבים את האש, נפטרים מההל ושומרים את הסירופ בצד.
  3. מכינים את הקרם: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים במשך 3-4 דקות לקרם אחיד וסמיך. אפשר לעשות זאת גם בעזרת מיקסר ידני.
  4. מכינים את שכבות הכנאפה: מחממים מחבת גדולה. מעבירים חצי מכמות הקדאיף למחבת ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-10 דקות עד שכל השערות משחימות יפה. חשוב לערבב ולשבור בעזרת כף עץ את הגושים שנוצרים. מעבירים לתוך תבנית עוגה ומשטחים תוך הפעלת לחץ מסוים. מחזירים את המחבת על האש וממשיכים באותה צורה עם החלק השני של הקדאיף.
  5. בינתיים מרכיבים את הקינוח: יוצקים מעל שכבת הקדאיף התחתונה חצי מכמות הסירופ (אני השקיתי בעזרת כף). מורחים מעל את שכבת הקרם ומיישרים. מפזרים מעל הקרם את שכבת הקדאיף העליונה ומשטחים. משקים גם אותה בסירופ הקפה הנותר.
  6. מפזרים פיסטוק ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להחליף את שמן הקוקוס ב-150 גרם נטורינה מומסת.
  • אם בהכנת שכבות הכנאפה משתמשים בקפה מגורען, חשוב לפני כן לטחון אותו לאבקה.
  • כמות הסוכר במתכון יכולה להשתנות בהתאם לטעם האישי, אבל עם הכמות הזו הקינוח לא יוצא מאוד מתוק. חשוב לשנות את כמות המים בהתאם. היחס אמור להיות 1:1.
  • אפשר להשקות את העוגה במקום סירופ בסירופ מייפל או אגבה טבעי, אבל טעם הקפה יהיה פחות חזק.

מחפשים עוד קינוחים טבעוניים פשוטים לסופ"ש? נסו את:

עוגת שוקולד פשוטה

עוגת ביסקוויטים פשוטה

בראוניז פשוטים מקמח כוסמין

כנאפה עם תפוחים

כדורי בצק עוגיות ללא גלוטן

1/5 (1 Review)
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב print
Print

14 תגובות

  1. אבקת קפה נמס הכי פשוטה לא קיימת אצלי במזווה. רק מגורען. ואז הוא לא נמס. עוד רעיון להתמודד עם זה?

  2. הכנתי את הקדאיף הזה כבר 3 פעמים, הוא יוצא מעולה!! ותודה רבה.
    כמה הערות
    הראשונה, יש שערות קדאיף יבשות, אני ממליצה עליהן, כי יש בהן רק קמח ומים (בשונה מהמצוננות שמלאים חומרים מסוגים שונים).
    השניה – באחת הפעמים שרציתי להכין את המתכון, החלפתי את סוג הפודינג באחר. במקום פודינג של מימונס השתמשתי בפודינג אוסם, כל שאר המרכיבים היו זהים.
    הכנתי פעמיים את הבלילה, ופעמיים של כשלון – הפודינג לא מיצק את הבלילה.
    אתמול הכנתי שוב וחזרתי לפודינג מימונס – כמו קסם, הבלילה התמצקה.
    והערה נוספת – הכנתי גם עם מיצוי אספרסו, במקום נס קפה, ויצא מצויין.
    תודה על המתכון הזה ובכלל.

    1. הי עיל, תודה על ההערות שלך! מעניין ההבדל הזה בין סוגי הפודינג. למען האמת אני כבר לא זוכרת באיזה בדיוק השתמשתי..

  3. ובנוסף לתגובה שלי מקודם, שאלה
    הקרם הזה, שיוצא מהגבינה והפודינג, הוא ממש טעים.
    יש סוג של לחמניה (כנראה בריוש), שמכינים אותה עם חמאה, ואז במרכז שלה שמים כמות של קרם, זה כמו עוגה שבאמצע יש קרם.
    יש משהו נטול חמאה, שאפשר להכין אותו באופן הזה? עם הקרם
    תודה

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה רוסי מפורסם שעשה עלייה לארץ: טעים, ללא גלוטן, משביע, פשוט להכנה והכי מפנק שיש
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר, משביע ופשוט להכנה, עם ניחוח חופשה בתאילנד, שיחמם לכם את החורף
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים בלבד, אלה עוגיות טעימות, בריאות ומאוד פשוטות להכנה עם סדקים מקסימים וטעם ממכר
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים בסיר אחד בחצי שעה: טעימה, בריאה, פשוטה להכנה, משביעה וסופר מנחמת
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3 מרכיבים בלבד ומוגשות עם מטבל עירית חמצמץ מושלם
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה עוגיות רכות וטעימות, לא מתוקות מדי וסופר פשוטות להכנה