תבשיל במיה הודי טבעוני (בהינדי מסאלה)

מאת אולגה טוכשר
אוגוסט 4, 2021

תבשיל במיה הודי טבעוני

מאז שהכנתי בשנה שעברה את תבשיל הבמיה והשעועית, עשיתי לעצמי תיקון מול במיה ואפילו התאהבתי בה קשות, רק חיכיתי לעונה החדשה שתגיע. והנה היא כאן, ואני חוגגת אותה עם תבשיל חדש ומעולה – תבשיל במיה הודי טבעוני ללא גלוטן הנקרא בהינדי מסאלה.

תבשיל במיה הודי טבעוני
הכי טעים להגיש עם אורז

בהינדי זה במיה, ומסאלה זה ז'אנר שלם של רטבים סמיכים ומתובלים, לרוב על בסיס עגבניות עם תוספת כלשהי שמקרימה אותם. זה מעין קארי הודי, הכי טעים, נימוח ומנחם שיש, ואני מתה על הז'אנר הזה ויכולה לאכול תבשילים הודיים כל יום עד סוף חיי ?

תבשיל במיה הודי טבעוני
תבשיל במיה טעים ובריא ללא גלוטן

בעונה הזו בשנה הכי כיף לשלב במיה במתכוני ירקות. זה נכון שיש לה נטייה להיות רירית, וזה טיפה מרתיע. אבל יש דרכים להימנע מהריריות הזו (הכל מפורט במתכון עצמו), ואז במיה הופכת למעדן אלים. ולאחלה תבשישיל – תבשיל לשישי – כי מזמן לא היה כאן אחד.

תבשיל במיה הודי טבעוני

ההכנה של התבשיל הזה מאוד פשוטה. רק תקפידו לשטוף ולייבש היטב את הבמיה, מומלץ מראש. ברגע שהיא יבשה ומוכנה לעבודה, כל התהליך כולו יקח לכם גג 25 דקות, כולל הכנת אורז שאיתו תגישו את המסאלה.

תבשיל במיה הודי טבעוני
במיה – מלכת המסאלה

אתם יכולים לשחק עם סמיכות התבשיל: אם בא לכם הרבה רוטב, תוסיפו עוד עגבניה ועוד קרם קוקוס. אם אתם רוצים תבשיל סמיך יותר – לכו עם הכמויות שאני ציינתי במתכון. ככה או ככה תהיה לכם ארוחה בריאה וללא גלוטן מעולה ועם מלא טעמים של הודו, שאני אישית כל כך מתגעגעת אליה.

תבשיל במיה הודי טבעוני
הכי תבשיל קיץ

אם גם אתם אוהבים מטבח הודי, תוכלו למצוא עוד הרבה מתכונים בפרויקט שלי "אוכלים את העולם בלי לצאת מהבית". ואני כמובן ממש ממליצה על התבשיל הזה – הוא טעים, מתובל, מנחם, בריא וגם מאוד פשוט להכנה. מקווה שתתנו לו צ'אנס ותתאהבו בבמיה ? אם הכנתם, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם.  שיהיה בתאבון!

 

מתכון תבשיל במיה הודי טבעוני (בהינדי מסאלה)

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-2-3 מנות:
500-600 גרם במיה טרייה או קפואה
4 כפות שמן / שמן קוקוס
1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
½ כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פפריקה חריפה, או לפי הטעם
1 כפית גראם מסאלה
1 כפית שטוחה סוכר חום / מייפל
¼ כוס קרם / חלב קוקוס
הגשה:
אורז
עלי כוסברה קצוצים

 

אופן הכנה:

  1. ערב לפני שוטפים היטב את הבמיה ומייבשים על מגבת או נייר סופג (פעולה זו עוזרת להפחית את הריריות שלה). אפשר לעשות זאת גם ביום הבישול, אבל צריך לייבש את הבמיה טוב-טוב.
  2. קוטמים את קצוות הבמיה וחותכים אותה למקטעים של 2-3 ס"מ.
  3. מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבמיה במשך 7-8 דקות, תוך כדי ערבוב או הקפצה מדי פעם. המטרה היא לייבש את הבמיה כמה שאפשר, עד שהיא מתחילה קצת להשחים. מעבירים לקערה ושומרים בצד. לחלופין, אפשר לעשות את הפעולה הזו בתנור בחום 180 מעלות ללא תוספת שמן.
  4. מחממים עוד 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. מוסיפים את השום והג'ינג'ר, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
  5. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל כ-7 דקות, עד שהעגבניות מגירות מיץ.
  6. מוסיפים את קרם או חלב הקוקוס ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
  7. מחזירים את הבמיה למחבת, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.
  8. מכבים את הלהבה, מפזרים כוסברה ומערבבים.
  9. מגישים עם אורז, או שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • אם משתמשים בבמיה קפואה ומופשרת, אפשר לצמצם את זמן ההקפצה הראשונית ל-2 דקות. אבל אני ממש ממליצה לכם בעונה להשתמש בבמיה טריה. זה עולם אחר!
  • אפשר להחליף את קרם / חלב הקוקוס בשמנת צמחית לבישול.
  • אפשר לשחק עם התיבול של המנה בהתאם לטעם האישי. אני הכנתי אותה בתיבול הודי מסורתי.
  • אפשר לשחק עם סמיכות התבשיל ע"י הוספת עוד עגבניה וקרם קוקוס לכמות גדולה יותר של הרוטב.

מחפשים עוד מתכונים טבעוניים מהמטבח ההודי? נסו את:

טופו טיקה מסאלה

קרפ מש הודי במילוי בצל מתובל

טופו קשמירי

דל הודי

אלו פרתה – לחם הודי במילוי תפוחי אדמה מתובלים

0/5 (0 Reviews)
WhatsApp
Facebook
Email
Print

7 תגובות

  1. הרוטב אלוהי, אבל אנחנו מתקשים עם הבמיה ?, איזה ירק/ירקות אחרים יכולים להתאים במקום הבמיה? תודה!

  2. תודה רבה מאיה. לדעתי ירקות שורש כמו תפ״א, בטטה, גזר, סלק, לפת. וגם שעועית ירוקה וכל מיני ירקות אחרים שמגיעים בתרמילים 🙂

השאר תגובה

יכול לעניין אתכם גם:
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 21, 2021
סלט תפוחי אדמה טבעוני זו גרסה של סלט תפוחי אדמה...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 18, 2021
מרק דלעת ונודלס אסיאתי טבעוני זה מרק טעים, בריא, עשיר,...
מאת אולגה טוכשר
נובמבר 15, 2021
עוגיות טחינה טבעוניות ללא גלוטן וללא תוספת סוכר, מ-3 מרכיבים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 28, 2021
תבשיל ירקות וחומוס טבעוני ללא גלוטן זו ארוחה נפלאה שמכינים...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 27, 2021
לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן: טעימות, רכות ומתקתקות, העשויות מ-3...
מאת אולגה טוכשר
אוקטובר 19, 2021
עוגיות שוקולד טבעוניות בלי גלוטן וסוכר מ-3 מרכיבים בלבד אלה...
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם