יום רביעי, 6 ביולי 2016

בראוניז שוקולד עם קרם לימון

אם יש משהו שאפשר להגיד בוודאות על סמך ניסיון העבר, זה שכשנטע באה אליי, לא משנה מה נכין – תמיד התהליך יהיה כיפי, התוצרים טעימים והתמונות מהממות. עד היום הכנו יחד, כלומר אני הכנתי, ונטע צילמה, את עוגת השוקולד עם קצפת ודובדבנים ואת גאלט המשמשים. כצפוי, המפגש האחרון לא היה יוצא מן הכלל.
החלטנו לשלב בין שני טעמים שאנחנו מאוד אוהבות, והכנו בראוניז שוקולד עשירים עם קרם לימון חמוץ-מתוק שמוציא את השוקולדיות החוצה בבעיטה חזקה.
מעבר לפרגון לחיך, אחד היתרונות הנוספים של ערבוב טעמים, צבעים ומרקמים שונים הוא בכך שאפשר ממש "לצייר" על פני עוגה, כאשר שוקולד הופך לקנווס ורקע נפלא.
הבראוניז האלה ממש פשוטים להכנה: את הבלילה מכינים בקערה אחת, את קרם הלימון מבשלים במשך כמה דקות ספורות, מאחדים, אופים ומקבלים קינוח נדיר.
בראוניז פאדג'יים, לחים מבפנים, עם ניחוח וטעם שוקולדי מרוכז שנשבר על-ידי חמיצות בלתי צפויה של קרם הלימון.
אם רוצים, אפשר לזלף מעל עוד קצת שוקולד מומס, שלא יחסר. נשאר רק לצנן ולחתוך לקוביות קטנות בגודל כמה ביסים, שבכל אחד מהם תהיה הפתעה. אז שיהיה בתאבון, ובשבוע הבא יעלה כאן מתכון של אחיו התאום של הבראוניז האלה, רק בגרסה טבעונית, מהממת וטעימה לא פחות.
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית 20 X 20 ס"מ:

לקרם לימון:
1 ביצה
2 חלמונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
120 מ"ל (8 כפות) מיץ לימון
1 כף קורנפלור

לבראוניז:
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
35 גרם (1/4 כוס) קקאו
70 גרם (1/2 כוס) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח

20 גרם שוקולד מריר מומס לקישוט (אופציונלי)


אופן הכנה:
  1. מכינים קרם לימון: מניחים את כל המרכיבים בקלחת ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב עד שהקרם מתחיל להסמיך. משאירים בצד.
  2. מכינים בראוניז: מחממים תנור ל- 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. ממיסים חמאה ושוקולד על באן-מרי או במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. מוסיפים ביצים וסוכר וטורפים היטב.
  5. מוסיפים קקאו, קמח, אבקת אפייה ומלח ומקפלים בעזרת מרית עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  6. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים בעזרת מרית.
  7. בעזרת כף יוצקים מעל הבראוניז תלוליות קרם הלימון ומערבבים בעזרת קיסם עץ למראה משויש.
  8. אופים במשך 20-30 דקות (תלוי בתנור) עד שמעל הבראוניז נוצר קרום עם סדקים דקים, אך בפנים הם נשארים לחים.
  9. מצננים, מזלפים מעל שוקולד מומס, חותכים ומגישים.
  10. שומרים במקרר בכלי אטום.


12 תגובות:

  1. נראה מושלם! חבל שצריך לחכות לשבוע הבא לגרסה הטבעונית :-(

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ענת, תודה רבה!
      מבטיחה שהסבלנות תשתלם :)

      מחק
  2. מהמם והשילוב נשמע מעניין!

    השבמחק
  3. לא צריך להוסיף אבקת אפיה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי טלי, איזה כיף ששמת לב!! כבר מעדכנת. צריך לשים 1/2 כפית אבקת אפייה

      מחק
    2. תודה!! הכנתי לשבת ויצא מעולה! לגרסת פרווה החלפתי את החמאה בשמן קנולה. תודה לך!

      מחק
    3. איזה כיף! תודה ששיתפת :)

      מחק
  4. הי רוצה להכין פרווה כמה זה בשמן ? 3/4 כוסס? תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי גיל, כן זה 150 מ"ל כלומר 3/4 כוס. בהצלחה! :)

      מחק
  5. שלום,

    כמה שאלות בלתי נמנעות...(-:

    1. כמה זמן לצנן לפני שאפשר לזלף שוקולד מומס בסוף ?

    2. איך ממיסים שוקולד לזיגוג - במיקרו ? על הכיריים ?

    3. האם ניתן להגיש לאכילה מיידית אחרי זיגוג שוקולד בסוף או לחכות קצת ?

    4. כמה זמן העוגה נשמרת במקרר ? (במקרה הלא סביר... (-:)

    תודה מראש על התשבות !!!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אין שום בעיה - בשביל זה אני כאן :) אז ככה:
      1. לצנן לפחות איזה 10 דקות. בעיקרון, לא יקרה כלום אם מזלפים שוקולד מומס על מאפה חמים.
      2. אפשר גם וגם. על הכיריים - זה אומר על באן מרי, כלומר סיר עם מים רותיחם ועליו קערה עם שוקולד.
      3. אפשר.
      4. לדעתי בכלי אטום עד שבוע. אבל אין מצב שהיא תשרוד כל כך הרבה :)
      בהצלחה!

      מחק