יום רביעי, 6 ביולי 2016

בראוניז שוקולד עם קרם לימון

אם יש משהו שאפשר להגיד בוודאות על סמך ניסיון העבר, זה שכשנטע באה אליי, לא משנה מה נכין – תמיד התהליך יהיה כיפי, התוצרים טעימים והתמונות מהממות. עד היום הכנו יחד, כלומר אני הכנתי, ונטע צילמה, את עוגת השוקולד עם קצפת ודובדבנים ואת גאלט המשמשים. כצפוי, המפגש האחרון לא היה יוצא מן הכלל.
החלטנו לשלב בין שני טעמים שאנחנו מאוד אוהבות, והכנו בראוניז שוקולד עשירים עם קרם לימון חמוץ-מתוק שמוציא את השוקולדיות החוצה בבעיטה חזקה.
מעבר לפרגון לחיך, אחד היתרונות הנוספים של ערבוב טעמים, צבעים ומרקמים שונים הוא בכך שאפשר ממש "לצייר" על פני עוגה, כאשר שוקולד הופך לקנווס ורקע נפלא.
הבראוניז האלה ממש פשוטים להכנה: את הבלילה מכינים בקערה אחת, את קרם הלימון מבשלים במשך כמה דקות ספורות, מאחדים, אופים ומקבלים קינוח נדיר.
בראוניז פאדג'יים, לחים מבפנים, עם ניחוח וטעם שוקולדי מרוכז שנשבר על-ידי חמיצות בלתי צפויה של קרם הלימון.
אם רוצים, אפשר לזלף מעל עוד קצת שוקולד מומס, שלא יחסר. נשאר רק לצנן ולחתוך לקוביות קטנות בגודל כמה ביסים, שבכל אחד מהם תהיה הפתעה. אז שיהיה בתאבון, ובשבוע הבא יעלה כאן מתכון של אחיו התאום של הבראוניז האלה, רק בגרסה טבעונית, מהממת וטעימה לא פחות.
אז מה היה לנו?

מרכיבים לתבנית 20 X 20 ס"מ:

לקרם לימון:
1 ביצה
2 חלמונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
120 מ"ל (8 כפות) מיץ לימון
1 כף קורנפלור

לבראוניז:
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
35 גרם (1/4 כוס) קקאו
70 גרם (1/2 כוס) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח

20 גרם שוקולד מריר מומס לקישוט (אופציונלי)


אופן הכנה:
  1. מכינים קרם לימון: מניחים את כל המרכיבים בקלחת ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב עד שהקרם מתחיל להסמיך. משאירים בצד.
  2. מכינים בראוניז: מחממים תנור ל- 175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. ממיסים חמאה ושוקולד על באן-מרי או במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. מוסיפים ביצים וסוכר וטורפים היטב.
  5. מוסיפים קקאו, קמח, אבקת אפייה ומלח ומקפלים בעזרת מרית עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  6. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים בעזרת מרית.
  7. בעזרת כף יוצקים מעל הבראוניז תלוליות קרם הלימון ומערבבים בעזרת קיסם עץ למראה משויש.
  8. אופים במשך 20-30 דקות (תלוי בתנור) עד שמעל הבראוניז נוצר קרום עם סדקים דקים, אך בפנים הם נשארים לחים.
  9. מצננים, מזלפים מעל שוקולד מומס, חותכים ומגישים.
  10. שומרים במקרר בכלי אטום.