אחרי מצעד שלם של מתכוני החג שעלו כאן בשבועות האחרונים וכללו עוגת תפוחים מתובלת, חלת מייפל, סירות בטטה אפויות במילוי ברוקולי ורימונים וכוסות שוקולד במילוי תפוחים מקורמלים, הגיע הזמן לקינוח חגיגי הכי חמוד ופשוט שאתם רק יכולים לדמיין. מאפה תפוחים טבעוני בצורת (אלא מה?) תפוח!
כן-כן, תפוח בתוך תפוח זהוב ופריך מבצק עלים מוכן. עוד גימיק מגניב שראיתי ברשת ורציתי לשחזר בבית. השימוש בבצק מוכן כמובן מקצר משמעותית את תהליך הכנת הקינוח. אפשר לקרוא לו מעין שטרודל דקורטיבי לאנשים עצלנים במיוחד. או לעסוקים במיוחד. או לאנשים עם חרדות אפייה. או לאנשים כמוני שחייבים בשולחן החג משהו טעים ומיוחד.
ההכנה סופר פשוטה, ותכלס אם אתם רואים את התמונה הזו, אפשר כבר לדלג על המתכון. אבל אני לא הולכת לעשות את זה, אני הולכת לפרט בכל זאת. וגם לשים עוד ועוד תמונות מגרות שישכנעו אתכם להכין את המתכון. אחרת מה אני שווה בתור בלוגרית?
הוספתי לכל עיגול הבצק שמסביב לחצאי התפוחים גם עלה דקורטיבי, שיהיה עוד יותר דומה לתפוח. זה חמוד ממש – עלה מבצק עלים 🙂
אפייה לא ממושכת, ויש לכם מאפים אישיים הכי מתוקים שיש, זהובים וסופר פריכים, שרואים בהם את כל שכבות הבצק. זה פשוט מקסים ומהמם! כדי שלא תחסר מתיקות, פיזרתי מעל קצת אבקת סוכר וזילפתי דבש תמרים סילאן. והנה – יש לי תפוח בדבש טבעוני.
חוץ מזה שהמאפים האלה הכי קלים וזריזים להכנה שיש, יש בהם שילוב מושלם של קראנצ'יות הבצק ונימוחות התפוח האפוי. ביס חלומי ממש. קשה מאוד להסתפק במאפה אחד. ראו הוזהרתם. זה הזמן לאחל לכם שנה טובה ומתוקה, טעימה ומלאה בהפתעות טובות! ואם אתם מכינים את הקינוח הזה, או מתכונים אחרים שלי, אשמח שתספרו לי איך יצא. אפשר לעשות את זה כאן בתגובות, בעמוד שלי בפייסבוק או באינסטגרם.
שתהיה שנה מושלמת ובתאבון!
מאפה תפוחים טבעוני
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל-8-10 קינוחים אישיים:
1 חבילה בצק עלים פרווה
4-5 תפוחים בינוניים יפים
להברשה:
2 כפות שמן
3 כפות סירופ מייפל טבעי / סילאן
להגשה:
אבקת סוכר
סילאן / סירופ מייפל טבעי
אופן הכנה:
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן (מעבירים לילה לפני ממקפיא למקרר).
- חותכים את התפוחים לחצאים ומרוקנים את הליבה בעדינות בעזרת כפית או כף. חורצים כמה חריצים לאורך (ראו בתמונות), מספיגים את המיץ בעזרת מגבת נייר ושומרים בצד.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורשים את הבצק על משטח עבודה, מניחים את חצאי התפוחים על הבצק במרווחים וחתוכים את הבצק מסביב לתפוחים בעזרת סכין חדה בצורה כזו שיישארו מסביב שוליים של כ-1 ס"מ, אפשר קצת יותר. אפשר לייצר מהבצק עלים דקורטיביים של תפוחים. אפשר לעשות את הפעולה הזו תפוח-תפוח.
- מעבירים את המאפים על תבנית האפייה.
- מערבבים בקערית את השמן והמייפל ומברישים את הבצק מסביב לתפוח.
- אופים כ-20 דקות, או עד שהמאפים מזהיבים, והתפוחים מתרככים.
- מגישים עם אבקת סוכר מעל או זילופים של מייפל או סילאן.
הערות:
- אי אפשר להקפיא את המאפים המוכנים. הם הכי טעימים טריים. אפשר להכין מראש את התפוחים על הבצק החתוך, לשמור במקרר ולאפות בסמוך להגשה.
- יכול להיות שתצטרכו יותר חומר להברשה, פשוט תערבבו עוד שמן עם מייפל או סילאן באותו היחס.
- את המאפים המוכנים שומרים בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
6 תגובות
האם אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה (כמו בורקס).תודה שנה טובה.
הי מרים. בעיקרון כן, המאפה יהיה קצת פחות פריך. כמובן שאין תחליף לטריות, והכי מומלץ להכין לקראת ההגשה. את יכולה להכין מראש את הבצלים, ובדקה ה-90 לאפות את המאפה עצמו. חג שמח!
איזה כייף, תודה על המתכונים!
בשמחה 🙂
היי ניראה כלכך כיף, שאלה האם אפשר להוסיף לשמן ומייפל שמברישים לפני אפייה גם קינמון?
תודה רבה ולגמרי אפשרי ☺️