סופגניות אקלר טבעוניות

סופגניות אקלר טבעוניות

מאת

סופגניות אקלר טבעוניות

עם כל הכבוד לצ’ורוס וללביבות, שירת הברבור האמיתית בחנוכה שייכת כמובן לסופגניות. פשוט אי אפשר לעבור את החג בלעדיהן. וגם לא צריך! בשנה שעברה הכנתי סופגניות מושלמות עם קרם פטיסייר, והשנה הגיע תורן של סופגניות אקלר טבעוניות.

סופגניות אקלר טבעוניות

קראתי להן סופגניות אקלר בגלל צורתן ואופן הנחת המילוי. אני מודה – אני מתגעגעת לאקלרים ופחזניות. עדיין לא מצאתי דרך לעשות בצק רבוך בלי ביצים, כזה שאפשר להכין ממנו אקלר טוב. עד שזה יקרה, אני משחקת עם מה שיש לי 🙂 ואני גם שמחה וגאה להמשיך את מסורת שיתוף הפעולה עם תנובה שמייצרת ליין מוצרי סויה מעולים.

הסופגניות האלה מטוגנות ומושחתות. הן הכי טעימות שיצאו לי עד כה – פשוט פיצוץ של טעמים. קינוח חורפי מפנק פול פאוור. בבית אני מחממת שמן לטיגון עמוק פעם בשנה, רק בחנוכה, ואני אומרת שפעם בשנה בהחלט מותר לשחרר את השמנופוביה שלנו. מבטיחה להתאזן מיד אחרי החג.

הסופגניות פשוטות להכנה. הבצק סופר רך ונוח לעבודה כל עוד עובדים איתו עם ידיים משומנות. כשחותכים את הסופגניות, רואים כמה הן אווריריות מבפנים – מלא חורים קטנים במעטפת שחומה ופריכה בטירוף. כנסו לאינסטגרם שלי – אני אעלה בסטורי את כל שלבי ההכנה, ותוכלו לראות וגם לשמוע את המרקם הקראנצ’י. המילוי הוא קרם פטיסייר טבעוני עשיר בשני שידרוגים: פירות יער ושוקולד.

סופגניות אקלר טבעוניות
אלוהים! כמה שזה מושחת

מעל סופגניות פירות היער פיזרתי אבקת סוכר. ואת סופגניות השוקולד עיטרתי בציפוי שוקולד מבריק וסוכריות צבעוניות, למראה מושלם וחגיגי של אקלר. הכנתי את המתכון הזה עם אמא שלי, שנוטה להיות ביקורתית כלפי קינוחים טבעוניים. בואו נגיד שהיא אכלה שתי סופגניות ברצף, ולא היה לה יותר מדי מה לומר, חוץ מזה שבא לה עוד אחת 🙂

סופגניות אקלר טבעוניות

אני מסתכלת על התמונה הזו ובא לי לתת ביס במסך. סופגניות מוצלחות ביותר, טעימות, מושחתות, לא מתנצלות על מה שהן – 100% פינוק ועונג צרוף. וכל זה ללא מוצרי חלב וביצים. עוד נס קטן של חנוכה 🙂

חברים, הסופגניות האלה הן הדרך שלי לאחל לכם חג שמח! שייכנס לביתכם המון אור ושמחה, שנעבור את החורף בשלום, שיקרו לנו ניסים. אם אתם מכינים אותן, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!

סופגניות אקלר טבעוניות

אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 30 סופגניות בינוניות:
לבצק:
560 גרם (4 כוסות) קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
30 מ”ל (2 כפות) שמן
240 מ”ל (1 כוס) מים פושרים
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב סויה תנובה פושר
1 כפית מלח
1 ליטר שמן לטיגון
לקרם פטיסייר וניל בסיסי:
2 כוסות חלב סויה תנובה
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
2 כפות שמן קוקוס / שמן צמחי
1.5 כפיות משחת וניל
35 גרם (1/4 כוס) קורנפלור / קמח טפיוקה
לקרם פטיסייר שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
לקרם פטיסייר פירות יער:
2-3 כפות ריבת פירות יער
לזיגוג שוקולד וקישוט:
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן
סוכריות צבעוניות

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל רכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במהירות נמוכה במשך 6 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך ודביק. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה. בעזרת ידיים משומנות מקבצים את הבצק לכדור ומניחים אותו לתוך קערה משומנת. מכסים ומתפיחים במקום חמים (אם קר בבית, אפשר לחמם את התנור ל-40 מעלות ולכבות) במשך כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מכינים את הקרם הבסיסי: שמים בסיר קטן את החלב הצמחי, הסוכר, השמן, משחת הווניל והקורנפלור וטורפים היטב עד שהתערובת חלקה ללא גושים. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במטרפה כ-3-4 דקות, או עד שהקרם מתחיל להסמיך. מניילנים ומעבירים למקרר.
  3. מכינים את קרם השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי ומוסיפים לקרם הבסיס. טורפים היטב עד שמתקבל קרם שוקולדי יציב. מניילנים ומעבירים למקרר.
  4. מכינים את קרם פירות היער: מוסיפים לקרם הבסיס 2-3 כפות של הריבה וטורפים היטב. מניילנים ומעבירים למקרר.
  5. מעבירים את הבצק שתפח על משטח עבודה משומן, לשים ומוציאים את האוויר.
  6. משמנים את הידיים ומייצרים נחשי בצק דקים וארוכים (הם יתנפחו בטיגון). מסדרים אותם על מלבני נייר אפייה ומכסים במגבת.
  7. מחממים את השמן בסיר עמוק. הוא מוכן לעבודה כשזורקים לתוכו חתיכת בצק קטנה, והשמן סביבה מתחיל לבעבע ולרחוש.
  8. זורקים בזהירות את הסופגניות לתוך השמן החם (אפשר יחד עם ניירות האפייה – נדוג אותן אחר כך), מטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה, ומעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  9. מכינים את זיגוג השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים שוב.
  10. בעזרת סכין משוננת חותכים את הסופגניות באמצע כמעט עד הסוף לצורת ספר.
  11. טובלים את החלק העליון של כל סופגנייה בזיגוג השוקולד, ואם רוצים מפזרים את הסוכריות הצבעוניות.
  12. טורפים היטב את הקרם שמשתמשים בו ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן או חלק, לפי הטעם האישי.
  13. מרחיבים את הפתח של כל סופגנייה ומזלפים את הקרם בנדיבות.
  14. מגישים מיד או שומרים במקרר.

 

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר להפחית את כמות הסוכר במתכון הבצק ל-2 כפות.
  • מומלץ לטגן את הסופגניות בנגלות קטנות, שלא יידבקו אחת לשנייה.
  • אפשר למלא את הסופגניות בכל דבר שאוהבים.
  • אם לא רוצים להשתמש בזיגוג השוקולד, אפשר סתם לפזר מעל אבקת סוכר.
  • אני לא ניסיתי לאפות את הסופגניות האלה. לא בטוחה שהתוצאה תהיה זהה.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה
6 תגובות
  1. י 3 שבועות לפני
    הגב

    היי, האם יעבוד גם עם סופגניות בצורה הרגילה העגולה ולמלא אותן?

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      כן, לא צריכה להיות בעיה. הבצק רך, אבל אפשר לתת לו כל צורה שרוצים

  2. g 3 שבועות לפני
    הגב

    אפשר להכין את הבצק יום לפני הטיגון ולשמור במקרר? אחרי שיוצרים את הצורות צריך התפחה שנייה?
    תודה

    • אולגה טוכשר 3 שבועות לפני
      הגב

      הי יעל, אפשר להכין את הבצק מראש. לגבי ההתפחה – הסופגניות תופחות בעיקר בשמן. וגם יש זמן תפיחה כל עוד הנגלה הראשונה בשמן. אבל אם הבצק קר אחרי לילה במקרר, הייתי נותנת לו התפחה שנייה של 20 דקות לפחות. בהצלחה

  3. המעריצה הסודית שבוע 1 לפני
    הגב

    לא בטוח בכלל שההמטבע “שירת הברבור” מתאים פה… תבדקי מהי “שירת ברבור”…

    • אולגה טוכשר שבוע 1 לפני
      הגב

      כל עוד לא עלה פוסט נוסף, אתן לך להנות מהספק. תמיד כיף שאנשים מתייחסים לעיקר! תודה לך, המעריצה הסודית, וחג שמח 🙂

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם