בדרך כלל אני מפרסמת כאן מתכונים של תבשילים בימי חמישי במסגרת הפרויקט שקראתי לו "תבשישיל" – תבשיל ליום שישי. אבל השבוע הזה מיוחד. השבוע גם אני וגם סולי חוגגות יום הולדת. זה יקרה בסופ"ש, אז אני מקדימה הפעם עם תבשיל חצילים וחומוס טבעוני ללא גלוטן.
חצילים הם הקראש החדש שלי. כלומר, תמיד אהבתי אותם, אבל בזמן האחרון הקשר ביננו התהדק, ובכל רגע נתון יש לי חציל בבית למקרה שארצה לשלב אותו בארוחה כזו או אחרת. איזה חומר גלם מעולה זה!
מה לא עשיתי איתו כבר? אפיתי, הקפצתי, מילאתי. הפעם הוא אפוי, כי זה הרבה יותר בריא וכמעט ולא דורש שמן, ולאחר מכן מתווסף לתבשיל זריז וקל על בסיס רוטב עגבניות מתובל וחומוס.
את החצילים אפשר לאפות מראש, וככה הכנת התבשיל עצמו תהיה סופר זריזה. אני אוהבת להכין כמות גדולה של חצילים ולשמור אותם בקופסה במקרר. ככה תמיד יש לי חצילים מוכנים בשלוף.
התבשיל יוצא בסגנון ים-תיכוני וממש טעים. צבעוני וססגוני, כמו שאני אוהבת. מלא בניחוחות ומשחקי מרקמים וטעמים. פשוט חגיגה שלמה!
ובסך הכל יש בו 3 מרכיבים עיקריים, זמינים ובסיסיים: חצילים, גרגירי חומוס ורוטב עגבניות. מתוכם החומוס והעגבניות המרוסקות מגיעים כבר מוכנים, אז זה אחלה קיצור דרך לכל מי שממהר. לא ממהרים? מוזמנים להכין את החומוס ורוטב העגבניות מאפס.
הכי כיף להגיש את התבשיל עם אורז – הרוטב מרטיב אותו, ומתקבל ביס נימוח, עסיסי, מפנק ופשוט מושלם! מדובר בארוחה שלמה: טעימה, בריאה, נטולת גלוטן, מאוזנת ומזינה. פשוטה להכנה, מפתיעה ומתאימה בול למזג האוויר הסתיוי. אפילו אני לא ציפיתי שיהיה לי כל כך טעים 😊 אז ממליצה לכם בחום לא לחכות לסופ"ש ולהכין את התבשיל כבר עכשיו. או לשמור את המתכון. אם אתם מכינים, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או באינסטגרם. שיהיה בתאבון!
מחפשים עוד מתכוני תבשילים טבעוניים? נסו את:
תבשיל חצילים וחומוס טבעוני ללא גלוטן
אז מה היה לנו?
מרכיבים ל- 3-4 מנות:
2 חצילים קטנים
1-2 כפות שמן / שמן זית
1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
2-3 שיני שום, קצוצות דק או כתושות
400 גרם (1 פחית / צנצנת) עגבניות מרוסקות
1/3 כוס מים רותחים
1 כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית מחוקה כמון
¼ כפית הל
¾ פחית גרגירי חומוס
כוסברה, קצוצה
הגשה:
אורז מבושל
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חותכים את החצילים לטבעות בעובי כ-1.5 ס"מ, ואחרי זה כל טבעת ל-4 או 6 משולשים.
- מסדרים את החצילים על גבי התבנית, מתיזים מעט תרסיס שמן ואופים כ-25-30 דקות, עד שהם מתרככים ומתחילים להשחים. מוציאים ושומרים בצד.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה יפה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, התבלינים וגרגירי החומוס, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מדי פעם מערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מוסיפים את החצילים, מערבבים ומבשלים עוד 5-6 דקות.
- מפזרים כוסברה ומערבבים.
- מגישים עם אורז. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות:
- אפשר לתבל את התבשיל לפי הטעם האישי.
- אפשר להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה.
- אפשר להגיש את התבשיל עם קוסקוס, קינואה, כוסמת, פירה כרובית, פירה רגיל, פולנטת תירס, פריקה וכל תוספת אחרת שאוהבים.
9 תגובות
תודה התבשיל יצא מעולה, אהבתי מאד את התיבול עם הל🥰
הי טלי, מאוד שמחה שאהבת 🙂
אני טבעוני כבר 3 שנים אבל בישולים זה לא הצד החזק שלי. הכנתי את זה לארוחת שישי ועפו על זה. יצא ממש טוב. תודה
הי אורי, בכיף! שמחה שאהבתם 🙂
טעים מאוד
אפשר להקפיא?
אין סיבה שלא..
יצא מאד טעים! תודה
בשמחה 🙂