טארט טבעוני במילוי פירות יער

טארט טבעוני במילוי פירות יער

מאת
טארט טבעוני במילוי פירות יער
צילום – אמיר מנחם

מי שמכיר את הבלוג יודע שאני מטורפת על צ’יזקייקים טבעוניים. אלה עוגות קרות ללא אפייה על בסיס קרם קשיו עשיר. אפשר לשדך לקרם הזה כל טעם שאוהבים, ולקבל מגוון אדיר של עוגות גבינה טבעוניות: בטעם שוקולד, חמאת בוטנים, קרמל, דלעת, דובדבנים ומוקה-ליים. הפעם החלטתי להשתמש בקרם קשיו בתור מלית. וככה, בשיתוף פעולה עם תנובה, נולד טארט טבעוני במילוי פירות יער.

טארט טבעוני במילוי פירות יער
צילום – אמיר מנחם

מעבר לטעם העדין והמרקם הקטיפתי, הדבר שאני הכי אוהבת בקרם קשיו זה צבעים שהוא מקבל בשידוך עם תוספות. צבעי הפסטל האלה טבעיים לגמרי ומקנים לקינוח מראה יפה, אסטטי, אלגנטי ומגרה. וקישוט הפטל הטרי הופך את הטארטים המתוקים האלה ליצירות אומנות קטנות ואכילות, שלפעמים ממש כואב להרוס 🙂

ההכנה סופר פשוטה ולא מאתגרת. כל מה שצריך זה בלנדר חזק, כדי שהקרם יצא חלק לגמרי. המתיקות שלו נובעת אך ורק מהמעדנים בטעם פירות יער. הם גם אחראיים, יחד עם האוכמניות הקפואות, לצבע הסגלגל המהמם של המלית. ואם בא לכם לראות את סרטון ההכנה של הדבר המשגע הזה, כנסו לסטורי באינסטגרם שלי.

טארט טבעוני עם מלית פירות יער
צילום – אמיר מנחם

וככה בכלום עבודה ומאמץ תקבלו קינוח טבעוני, ללא אפייה וללא גלוטן, טעים ברמות, בריא למדי ופשוט יפהפה. הרי ידוע שאנחנו אוכלים עם העיניים, אז ברור שכדאי להשקיע גם במראה. אם אתם מכינים את הטארט הזה, אל תשכחו לספר לי איך יצא: כאן בתגובות, או בעמודים שלי בפייסבוק או אינסטגרם. ושיהיה בתאבון!

טארט טבעוני במילוי פירות יער

מרכיבים ל-2 טארטלטים, או טארט בקוטר 18 ס”מ:
לתחתיות:
2 כוסות שקדים / אגוזי מלך
8 תמרים מגולענים
20 גרם (2 כפות) קקאו
2 כפות סירופ מייפל טבעי, או לפי הטעם
1 כף שמן קוקוס רך או מומס
קורט מלח
למלית:
200 גרם קשיו טבעי, מושרה לפחות ל-4 שעות ומסונן
120 מ”ל (1/2 כוס) משקה סויה תנובה
80 מ”ל (1/3 כוס) שמן קוקוס מומס
2.5 כפות מיץ לימון
2 כפות סירופ מייפל טבעי
1/2 כוס אוכמניות / פטל קפוא מופשר
250 גרם (2 גביעים) מעדן סויה תנובה בטעם פירות יער
לקישוט:
פטל טרי

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את התחתיות: מניחים את כל מרכיבי המתכון בעבד מזון וטוחנים בפולסים במשך כדקה עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
  2. מהדקים אותה היטב לתבנית/תבניות בעזרת האצבעות או תחתית כוס. מעבירים למקפיא.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מניחים בקערת בלנדר חזק את כל מרכיבי המתכון, למעט המעדנים, וטוחנים עד שמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה. מוסיפים את המעדנים וממשיכים לטחון עוד כחצי דקה.
  4. יוצקים את התערובת הקרמית מעל התחתיות המקוררות, טופחים כמה פעמים על השיש, מקשטים בפטל טרי ומקררים למשך לפחות שעתיים, או עד שהמלית מתייצבת.
  5. מגישים או שומרים בכלי אטום במקרר.

 

הערות:

  • לצורך הכנת התחתיות אפשר להשתמש גם באגוזי פקאן או לוז.
  • במלית אין צורך בהמתקה נוספת מעבר למעדנים. אם אתם ממש אוהבים מתוק, תוסיפו קצת מייפל.
  • לצורך הכנת המלית אפשר להשתמש בכל חלב צמחי שאוהבים.
  • אפשר לקשט את הטארט בכל פרי שאוהבים. בעונה הזו מומלץ להשתמש בתותים טריים.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
תגיות:
הדפסה

השאר תגובה

אולי יעניין אותך גם